iTunes ni nameščen: razlogi in načini za odpravljanje težave

Ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za naprave Apple je iTunes. Ni nameščen predvsem v sistemu, ki ni namenjen njegovi uporabi. Čeprav danes obstajajo različice, ki so spremenjene za Windows ali sisteme UNIX, problem, kot se je izkazalo, obstaja v globalni obliki. Kako namestiti iTunes iz iPhonea, bo vsak lastnik take naprave z lahkoto odgovoril. Ampak tukaj na napake samega sistema, tako tudi ko poskušate sinhronizirati s stacionarnim terminalom ali prenosnim računalnikom, vsi ne razumejo, kaj je treba storiti. Toda zanašajmo se na sisteme, ki temeljijo na sistemu Windows.

iTunes na vašem računalniku ni nameščen: kaj je razlog?

Za nadzor katere koli naprave, povezane z računalnikom, potrebujete poseben program za upravljanje. Gonilniki se zdaj ne dotikajo, saj je združljivost z operacijskim sistemom Mac in Windows velika težava.

Ni težko uganiti, da je namestitev iTunes povezana samo z dejstvom, da sam program, kot naprava za identifikacijo in upravljanje naprave, preprosto ni namenjen namestitvi v okolje operacijskega sistema. Konec koncev je potrebno upoštevati tako bitno hitrost in sistemske zahteve kot tudi model pametnega telefona ali tabličnega računalnika, da ne omenjamo podpore Appleovih izdelkov programske opreme.
Oglejmo si najpogostejše razloge za nezmožnost namestitve programa posebej za računalniške naprave, ki pripadajo razredu PC (in ne Intelu), ki imajo podporo za toprogramske opreme.

iTunes se ne namesti v Windows: nastavitve požarnega zidu

V najenostavnejšem primeru razmislite o namestitvi programa za sinhronizacijo pametnega telefona ali tabličnega računalnika z operacijskim sistemom Windows. Za Linux in podobne sisteme bodo rešitve za neizkušene uporabnike videti precej zapletene, zato teh vidikov ne bomo upoštevali. Zdi se, da je lažje kot namestitev iTunes na vaš računalnik? Vsak uporabnik bo rekel, da je dovolj, da prenese najnovejšo različico in zažene datoteko Setup.exe kot skrbnik. Nič takega!

Namestitveni program (seveda, odvisno od stanja določene spremembe sistema) se lahko takoj blokira. Kdo in kaj? Isti sistem, v katerem storitev požarnega zidu deluje v privzetem načinu v aktivnem načinu. Sodeč po dejstvu, da sta Microsoft in Apple neposredni konkurenti na trgu računalniške tehnologije, tukaj ni nič presenetljivega.
Kot možnost lahko uporabite to vrsto blokade, kar je dovolj za vnos standardne "nadzorne plošče" in deaktiviranje storitve v ustreznem razdelku. Če je zaščita še vedno potrebna, boste morali ustvariti novo pravilo za seznam izjem in za to uporabiti povezavo do nameščenega (ali nameščenega) programa. Toda v večini primerov problem ni niti v tem.

Težave s prejšnjimi različicami programa

Pri sinhronizaciji z operacijskim sistemom Windows lahko pride do napake iTunes med namestitvijo, ker sistem pri nameščanju posodobljene različice programa ne more izbrisati starih datotek. Zaradi tegaUstvarjajo se novi imeniki, v katere se dodajo nove komponente, Windows pa se pojavi v iskanju želene izvršljive komponente, ko se zažene namestitveni program ali že nameščena aplikacija.
Da bi se izognili težavam z dejstvom, da iTunes ni nameščen, je priporočljivo, da začnete uporabljati močnejša orodja za odstranjevanje programske opreme kot orodja Windows. Eden najmočnejših je pripomoček iObit Uninstaller, ki odstrani ne le glavne programske datoteke, temveč tudi preostale komponente v obliki zapisov v sistemskem registru.

Blokiranje iz datoteke HOSTS

Tudi v tem primeru se lahko pojavi vprašanje, zakaj iTunes ni nameščen. Odgovor je preprost: spletna namestitev sistema Windows ima nastavljene omejitve prometa (ne glede na obseg, ampak v smislu domnevno nezanesljivih naslovov obiskanih spletnih mest).
Če se želite znebiti te nesreče, boste morali najti datoteko HOSTS, ki se nahaja v mapi etc, ki se nahaja v imeniku Drivers, ki je v imeniku System32 glavnega imenika operacijskega sistema na sistemskem disku ali particiji. Načeloma, za razliko od drugih situacij, ki vključujejo odstranitev blokiranih naslovov, lahko preprosto izbrišete ta objekt (in tudi iz »Trash«), potem pa preprosto znova zaženete sistem.

Ponastavitev DNS

Datoteka HOSTS bo obnovljena, ko se znova zažene. Toda parametri povezave imajo lahko napačne vrednosti. Zato je priporočljivo uporabiti tudi lastnosti protokolov TCP /IP in ukazno vrstico.


Pokličite ga morate nujnoIme skrbnika v konzolni konzoli z vnosom ukaza cmd. Če manjka zagon s pravicami skrbnika, morate v mapi System32 poiskati izvedljivo datoteko cmd.exe in jo zagnati prek menija desnega klika. Nato je ukazni ukaz ipconfig /flushdns urejen v ukazni mizi, po tem pa se pritisne tipka enter in izvede popoln ponovni zagon.

Če nič ne pomaga

Če se po vseh teh korakih program še vedno ne namesti ali zavrne, lahko poskusite preveriti sistem za napake ali popravilo poškodovanih ali izgubljenih sistemskih datotek (v ukazni vrstici sfc /scannow) . Toda to bo zelo zahtevalo namestitev nove različice programa po popolni odstranitvi zastarele, če je prisotna (in morate odstraniti vse komponente vzorca Appleovih posodobitvenih sistemov in dodatnega pripomočka Bonjour - in ne razume, kaj je odgovorno, razen za oglaševanje spam) Ne, seveda, najboljša možnost bo namestitev ali nadgradnja gonilnika naprave, ki je povezan z namestitvijo najnovejše različice iTunes. Če iTunes po tem ni nameščen, je treba težavo najti na sami napravi. To še posebej velja za pripomočke z neoriginalnim utripanjem ali pripomočki kitajskih proizvajalcev.

Sorodne publikacije