TBT - Kaj je in za kaj se uporablja?

Če pogledate v ruski slovar kratic, lahko ugotovite, kaj pomeni TBT: težka vrtalna cev. Pomembna oseba, ki opozarja, da je ta kratica napisana v ruskih črkah (TBT). In zakaj milijoni uporabnikov svoje tweete in objave v Instagramu pošljejo naftni industriji? Seveda je bistveno bolj prozaično. Za nafto, hashtag res nima nič opraviti. Gre za ameriške kontrakcije, ki jih rusko govoreči ljudje ne morejo zlahka razumeti, lahko pa se učijo. In ga uporabite na enakopravni osnovi z vsemi.


Vrednost kratice TBT

Hashtag je ista mreža (#), ki jo lahko pogosto opazujete na socialnih omrežjih. Ta koncept je postal tako priljubljen, da je možno izpolniti hashtagete tudi v tiskani knjižici ali na panoju. Čeprav so tam postavljeni samo zaradi skladnosti s trendi. Konec koncev, za opravljanje svojih funkcij hashtag lahko le v virtualnem prostoru. Uporabljajo se za združevanje sporočil v določene teme. Običajni hashtag izgleda takole: # + beseda, na primer TBT (kar pomeni, da se naučite pozneje). Pravilno postavite hashtag "kliki". To pomeni, da s klikom nanj vidite vse druge objave ali fotografije, na katerih stoji ista etiketa. Poleg združevanja se uporabijo tudi hashtagovi za promocijo v družabnih omrežjih. Mimogrede, angleščina ni edina mogoča, prav tako pa daje tudi oznake v drugih jezikih (vključno z ruskim).
Če aktivno uporabljate Twitter ali Instagram, potemzagotovo izpolnili ta hashtag - TBT. Njegov pomen v angleščini je skrajšana besedna zveza "Throw Back Thursday". Če ga prevedete v ukrajinski jezik dobesedno, se bo pojavilo nekaj takega, kot je "Left Thursday", ali natančneje "retro četrtek". Pomeni to tradicijo internetnih uporabnikov, da imajo četrtke nostalgične spomine. S srečnimi trenutki preteklosti so prenesli otroške slike, družinske izlete in druge karte.


Prej so ga uporabniki dejansko uporabljali izključno ob četrtkih, nekateri pa še vedno to počnejo do sedaj. Medtem ko so drugi začeli odstopati od pravil, uporabljajo TBT pod vsako od svojih fotografij.

Pravila za uporabo listine TBT

Razumeti, TBT je nekaj, kar ni težko. Toda kako pravilno uporabiti ta hashtag? Zdaj lahko pogosto vidite primere zlorabe. Uporabniki dodajo hashtag v veliko število fotografij, da bi zbrali več podob. Pogosto nalepke sploh nimajo nobene zveze z vsebino fotografije.
Zato, če želimo pravilno uporabiti hashtag, je treba spomniti na več pravil:
 • Uporabljajte samo tiste, ki opisujejo vsebino okvirja ali vaš odnos do njega.
 • TBT Hestag je nekaj, kar kaže ne samo na preteklost, temveč tudi na zastaranje. Ta pisma so običajno pod okviri, ki so bili narejeni vsaj pred letom dni. Čeprav sodobni uporabniki radi praznujejo vse okvirje, ki jih trenutno ni bilo.
 • Če opravljate komercialno promocijo računa vInstagram, #TBT vam ne bo pomagal.
 • Uporabite zvezde za oznako TBT?

  Ponavadi znane osebnosti ne uporabljajo hashtag pod svojimi fotografijami. Ali vsaj vsaj redko in v zmernih količinah. Vendar pa obstajata vsaj dva živa primera uporabe te oznake.
  Na primer, leta 2013 je takšen hashtagm zabeležil njegovo fotografijo slavnega Nialla Horana. In ta strel je postal najbolj "grozljiv" med vsemi mesti z oznako TBT za to leto. Vojska navijačev je ocenila goli trup solista v 718.000 igrah.
  Toda moj ljubljeni Jennifer Aniston Justin Tero se očitno ni naučil pravilno uporabljati hashtag, v nasprotju s filtri "Instagram". Ko je na svoji strani objavil sliko svoje ljubljene žene, mu je dal oznako wcw. Pomeni - "ženske, ki jih občudujemo", in tukaj je vse res. Ampak stvar je, da so s takšno oznako fotografije objavljene izključno v sredo. In najverjetneje naj bi Justin uporabljal TBT (to že veste), kar ne ustreza le dnevu objave (četrtek), ampak tudi arhivski fotografiji.

  Oznake oznak, podobne TBT

  Obstajajo tudi številni posebni hashtagi, ki jih je treba raziskati, če želite videti "pro" pri uporabi socialnih omrežij:
 • #OOTD - Uporabite za prikaz drugih vaših trenutnih oblek.
 • #MCM - Omenili smo že oznako hashtag, namenjeno ženskam, ki se ob ponedeljkih uporablja za objavo okvirov s priljubljenimi predstavniki močnega spola.
 • #FBF je analog TBT. To je nekaj podobnega vsebini, saj kaže na iste stare fotografije. Dešifriran kot "flashback Friday" inuporablja v petek
 • # L4L - vendar se to zmanjšanje ne nanaša na fotografijo, ampak preprosto kliče: "KAKO JE PODOBENO".
 • Druge hashtagke, ki jih je treba poznati

  Zgoraj navedene hashtagi so še vedno slabo porazdeljeni. Če ste šele začeli uporabljati Instagram, se morate seznaniti z osnovnimi, osnovnimi različicami in njihovimi pomeni:
 • #instagood - pogosto se uporablja samo tako, vendar v resnici pomeni, da ste ponosni na sliko, ki ste jo opisali;
 • #instamood - označuje, da fotografija prenaša vaše razpoloženje v tem času;
 • #iphone - samo uporabite iPhone oboževalcev. Pogosto opozarja, da je bila fotografija narejena na tem telefonu;
 • #jj - ta kratka oznaka je zelo priljubljena in se uporablja pod okviri z različnimi okusi.
 • Z inteligentno uporabo oznak. Konec koncev, če ste jih spam v velikem številu, potem bodo povzročile več ogorčenja naročnikov kot priljubljenosti. Bolje bodite pozorni na vsebino, ki jo objavljate.

  Sorodne publikacije