Kako preveriti povezavo z virusom: metode in storitve

Tukaj ste, potujete po internetu, naleteli na spletno stran z datoteko, ki jo potrebujete. Prebrali so povezavo, prenesli datoteko ali samo obiskali mesto, kjer se je pojavil virus. Zelo nevarno je, če nimate protivirusnega programa. Konec koncev se lahko ta okužba začne sama in ustvari zelo neprijetno situacijo.

Nevarnosti na internetu

Vsi podatki se lahko blokirajo ali izbrišejo, virus potrebuje denar, na napravi v operacijskem sistemu Android pa je program odpisal denar z računa. Poleg tega so zdaj še posebej priljubljeni skriti lastniki. Seznam se lahko nadaljuje za nedoločen čas. Kako preveriti referenco virusa? Uporabite spletno mesto za preverjanje veljavnosti vsebine in protivirusne programe.

Kako preveriti povezavo z virusom?

Seznam spletnih storitev za preverjanje povezave:
 • Virus Total.
 • Metadefender.
 • Protivirusni alarm.
 • Dr.Web.
 • virusdesk.kaspersky.
 • Pomagali bodo preprečiti okužbo naprave, s preverjanjem skriptov, analiziranjem datotek za prenos, preusmerjanjem na druga mesta. Poročajo tudi o korupciji, vsebini napak ali zaščiti z geslom. Nekatere storitve imajo omejitve pri preverjanju datotek in spletnih mest.


  Sistem ugleda je sestavljen iz treh glavnih točk:
 • Slab ugled. Povezava je škodljiva ali phishing. Izogibajte se.
 • Dober ugled. Varen, še vedno vključen v kategorijo starševskega nadzora (Kaspersky Anti-Virus).
 • Neznan ugled. Odsotnostinformacije o povezavi zaradi nezadostnih podatkov ali napake baze podatkov.
 • Za samodejno preverjanje naslova virusa s pomočjo brskalnika obstajajo posebni dodatki, ki vas bodo opozorili na stopnjo ogroženosti spletnega mesta. Na primer, pojdite v trgovino brskalnika, Chrome mora klikniti tri pike v zgornjem desnem kotu, nato pa v razširitvi odprite zavihek »Napredna orodja«. Poiščite povezavo do spletne trgovine Chrome. Če ni, kliknite na tri vrstice v zgornjem levem kotu.


  Kot primer: aplikacija WOT in AdGuard. Poleg tega AdGuard blokira tudi oglase. Obstaja veliko takšnih programov, ki jih morate le iskati.

  Funkcionalni protivirusni programi pri interakciji z nevarnimi povezavami

  Številni protivirusni programi že zagotavljajo zaščito pred spletnimi grožnjami. Na primer, Nod32 Avast, izdelki Kaspersky Lab, Dr.Web in mnogi drugi. Poleg preprostega testiranja virusnih skenerjev lahko vključujejo posebno funkcijo, imenovano Secure Browser ali SafeZone. To so "peskovniki", ki ščitijo pred prenosom podatkov levi osebi in ščitijo pred okužbo.
  Kako preveriti povezave do virusov Nod 32:
 • namestite;
 • aktivirano v brskalniku
 • deskanje.
 • Načelo storitev za preverjanje povezav in "peskovnikov" v protivirusnem programu.

  Pri prenosu podatkov v storitev se baza podatkov ujema z informacijami s spletnega mesta s svojimi podatki in nato prikaže rezultat na zaslonu.
  Peskovniki so oblikovani tako, da ustvarijo posebno okolje za brskanje po spletu, ki vključuje zaščito pred lažnim predstavljanjem, prenos podatkov na tretjeljudem Hkrati varuje pred oglaševanjem, čeprav ni zelo prijeten za lastnike mest in ščiti pred zlonamerno kodo. To ni tako priročno kot z običajnim brskalnikom, če pa menite, da ne morete obvladati namestitve dodatkov v glavni brskalnik, uporabite varen brskalnik ponudnika protivirusnega programa. Ponovno jo lahko najdete v spletni trgovini brskalnika, ki ga uporabljate.
  Primer, kako preveriti povezavo z virusom avast. Namestite protivirusni paket, ki vključuje varen brskalnik ali dodatek za brskalnik.

  Opombe

  Ne pozabimo, da je storitev lahko zavajajoča glede spletnega mesta, zato je lahko obvestilo o nevarnosti osebnih podatkov ali varnostne naprave napačno. In ker je opozorilo napačno, ker so lahko popolnoma odsotni. V takih primerih poglejte pogled same povezave. Če potrebujete določeno spletno mesto, preverite morebitne podčrtaje ali izkrivljanja v besedilu povezave. Poskrbite, da je upravna lokacija pravilna.
  Poskusite uporabljati protivirusno programsko opremo samo iz uradnih strani, sicer lahko okrepite svoj položaj in potem boste morali namestiti pravi protivirusni program. V najslabšem primeru morate ponovno namestiti sistem. Mobilnih naprav ne ogrožajo naprave v operacijskem sistemu Microsoft Windows.

  Zaključek

  Upamo, da vam bo članek koristil in da vas ne bo več skrbelo zaradi virusov, ki jih lahko najdete na spletu, ali zaradi spletnih mest, ki sogoljufivo Kar pomeni, da je najpomembnejša metoda preverjanja povezav in strani za zmožnost poškodovanja, da si postavite vprašanje: kako preveriti povezavo z virusom? Preverite vse varnostne predpise.

  Sorodne publikacije