Avtomobili "Porsche": država-proizvajalec, sortiment, zgodovina blagovne znamke

Podjetje Porsche obstaja že več kot pol stoletja in je v avtomobilskem svetu pustilo izjemno pot. Kljub temu pa je treba na novo opredeliti vrsto vprašanj. Na primer, je država Porsche? Čeprav seveda obstajajo specifični odgovori na njih.

Videz znamke Porsche

Znano avtomobilsko podjetje Porsche (država proizvajalka Nemčija), ki je zdaj priznana blagovna znamka na svojem področju. In podjetje je začelo svojo pot v začetku dvajsetega stoletja. Tudi pred prvo svetovno vojno je prihodnji vodja korporacije Ferdinand Porsche ustvaril različne modele avtomobilov, kar mu omogoča pridobivanje dragocenih izkušenj. Delal je v več podjetjih v Avstriji in Nemčiji, ustvaril več modelov Mercedesov in drugih avtomobilov.

Vzpon se je začel v medvojnem obdobju. Leta 1931 je Ferdinand Porsche ustanovil projektno podjetje. To je, ko postane jasno, da v strojih "Porsche" država-proizvajalec - Nemčija. V prvih letih se Ferdinand Porsche ukvarja z oblikovanjem in izdelavo posameznih delov za avtomobilska podjetja, v nekaj letih pa je že postal glavni oblikovalec "Auto-Union". V tridesetih letih prejšnjega stoletja je ustvaril številne novosti, vključno z "ljudskim avtomobilom" - enim od modelov "Volkswagen", ki mu je prinesel veliko popularnost. Pred začetkom sovražnosti v začetku 40. let prejšnjega stoletja je Fredind Porsche delal na velikem številu naročil na strani, predvsem pa je ustvaril slavni KdF-WagenRuska različica - "Beetle" - avto, ki je postal osnova v liniji modelov "Volkswagen"). Konstruktivnim uspehom Porscheja je mogoče pripisati športni model tipa 22, zgrajen na komercialni ponudbi podjetja Auto Union AG. Večina razvoja teh let pozneje je bila postavljena v osnovno opremo avtomobilov Porsche. Kdo torej proizvaja Porsche? Država izvora avtomobilov - Nemčija. Vendar je militarizacija Nemčije vplivala tudi na Ferdinandove dejavnosti. Sprva ustvarja vojaške avtomobile, med vojno pa tudi oklepne avtomobile - znane tanke "Tiger", "Panther" in samovozne pištole "Ferdinand". Ta dejavnost mu je prinesla slab ugled. Čeprav je bil oblikovalec za svoje delo v zaporu manj kot dve leti, je našel inženirski položaj Ferdinanda Porscheja na Olympiqueu nezmožen najti svoje mesto v Olympique, leta 1951 pa je umrl.

Prve znamke Porscheja

Vodstvo podjetja je prešlo na njegovega sina, tudi Ferdinanda, ki je izdal prve modele avtomobilov pod blagovno znamko "Porsche" (država-proizvajalec - vse iste Nemčije). Avtomobili so bili večinoma športni: "Porsche-356", "Porsche-718" in drugi. Pogosto so bili podatki o "Porscheju 356" proizvedeni v "Volkswagen", izdelani pa so bili za poceni stroje. Izjemno uspešna zasnova modelov je omogočila pridobitev priljubljenosti med večino motoristov.
V prvih povojnih letih je Porsche postal svetovno znano podjetje v športnem svetu. Vrhunec gibanja v tej smeri je "Porsche-911" (1963). Model je bil eden najbolj uspešnih trenutkov v biografiji podjetja Porsche. Pojavil se je samnovost na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Videz modela je razvil Ferdinand Porsche Jr., najstarejši sin Ferdinanda Aleksandra Porscheja, ki je bil vnuk ustanovitelja podjetja. Novost je nastala tako, da predstavlja novo zasnovo, hkrati pa ni daleč od običajnih pravil podjetja. Kot rezultat je dobro znano, za vse konfiguracije, ki se do danes prodajajo z zavidljivo uspeh.
V naslednjih nekaj desetletjih je Porsche zgradil veliko uspešnih in zelo masivnih strojev, vendar do danes ni uspel. Ena stvar, ki jo je treba poudariti, je, da je podjetje v zadnjem desetletju izdelalo veliko originalnih modelov strojev. Na podlagi teh avtomobilov so bili ustvarjeni in drugi modeli: "Porsche-924", "Porsche-928" s spremenjenim videzom in resno obnovili številne podrobnosti. V predzadnjem desetletju dvajsetega stoletja se je pojavila povsem nova blagovna znamka - "Porsche-959". Država proizvodnje - Nemčija.

Trdna v osemdesetih /devetdesetih letih

V osemdesetih letih je prišlo do druge spremembe v upravljanju podjetja. Novi vodja Henryja Bona se zavezuje, da bo posodobil in stiliziral sodoben slog najbolj znanih modelov, vključno s Porschejem 911. Pridobivanje novih, močnejših motorjev, nadgrajenih materialov in podrobnosti, "Porsche" v poznih osemdesetih - devetdesetih let uspešno tekmuje na svetovnem avtomobilskem trgu.

Leta 1994 so modeli prejeli novo prevleko. Podvozje je bilo opremljeno z novim vzmetenjem. Leta 1995 se je pojavil nov kabriolet, ki je s svojim nastankom veliko utelesilprvotne tehnične rešitve v tistem času.
Ta politika je pripeljala do dejstva, da podjetje "Porsche" postaja eden vodilnih ne le med športnimi modeli, ampak tudi poceni maso. Pojavil se je sredi zadnjega desetletja dvajsetega stoletja, "Bokster" le potrdil to določbo. To je bil dvonadstropni avto s šestvaljnim motorjem ("boksar"), ki je bil nameščen pred zadnjo osjo, z mehkim, up-and-up, ploskim cestiščem.

Porsche na sedanji stopnji

Na začetku 21. stoletja si Porsche (država proizvajalka Nemčija) še vedno prizadeva eksperimentirati z novimi modeli, hkrati pa ohranja splošno linijo za ustvarjanje prepoznavnih strojev. Trenutno podjetje ne igra več vloge običajnih avtomobilskih proizvajalcev, že dolgo je ostalo v preteklosti. Oblikovalci "Porsche" že vrsto let igrajo vodilne vloge v avtomobilskem svetu. V zadnjih letih so bili avtomobili Porsche priznani kot najbolj zanesljivi v vseh pogledih.
Začetek stoletja je zaznamovala dejavnost podjetja na visoki ravni. Oblikovalci niso samo nadaljevali s proizvodnjo tipičnih dirkalnih avtomobilov, katerih osnovni deli so bili razviti leta 1948, temveč so začeli uvajati tudi korenito nove rešitve. Na primer, crossover Porsche Cayenne in športni avtomobil Porsche Panamera. Država-proizvajalec "Porsche" - Nemčija, sčasoma v tem vprašanju, nič ne spremeni. Skupaj z drugimi velikani avtomobilske industrije so se avtokoncerji odločili za razvoj sodobnih tehnologij 21. stoletja. Imeli so avtomobileelektrični motorji, na njihovi podlagi so bili zasnovani športni hibridni avtomobili. Uporaba novih konceptov je modelu Porsche 918 Spyder omogočila vožnjo na razdalji 25 kilometrov na en sam električni motor s hitrostjo 160 km /h.

Porsche Cayenne: začetek

V tradicionalni avtomobilski industriji Porsche pride do večjih sprememb. Naslednja razvojna stopnja je postala Porsche Cayenne - dirkalni avtomobil srednjega formata s petimi sedeži. Država proizvajalka Porsche-Cayenne - Nemčija. Model je narejen z aktivnim sodelovanjem pri delu koncerna Volkswagen. Oblikovanje vstopne stopnje (tip 955 /9PA) se je začelo leta 2002, v ZDA pa je izvajanje projekta iz leta 2003. Ime modela avtomobila, Cayenne, je nastalo iz imena osrednje kolonialne posesti Francije. Do leta 2002-2003 je vpliv svetovnih avtomobilskih trendov dosegel takšno raven, da lahko postavimo vprašanje: kdo proizvaja Porsche-Cayen, katera država proizvajalka?
Leta 2008 so bili avtomobili opremljeni s sodobnimi motorji, avtomobil pa je zagotavljal neposreden prenosni mehanizem za gorivo. Na primer, tipičen avto (Nemčija-proizvajalec), Porsche-Cayenne, je še vedno poganjal šestvaljni motor, njegov volumen je bil 36 litrov, zmogljivost pa do 290 litrov. z V drugih avtomobilih je bilo na voljo osemvaljni motor s prostornino 48 l in zmogljivostjo 385 KM. do 542 litrov. z Podvozje je bilo opremljeno z popolnoma neodvisnim vzmetenjem običajnega tipa. Obstajali sta dve vrsti vzmetenja: tipična vzmet za osnovno različico Cayenne in Cayenne S ter organizirana pnevmatska, ločena velikostRazdalja med 157 in 273 mm za Cayenne Turbo (za dva začetna modela kot dodatna možnost). Kdo proizvaja Porsche Cayenne (država proizvajalka)? Avto je nemške kakovosti. SUV ima prenos s štirikolesnim pogonom, ki vam omogoča, da v navadnih voznih situacijah usmerite navora med sprednjo in zadnjo osjo v razmerju od 38 do 62. Zaradi tega Cayenne ohranja sposobnost manevriranja, ki je skupna vozilom na zadnji kolesi. V "Porsche-Cayenne" proizvajalcu - Nemčiji, kot je bilo rečeno.

Generacije desetin 21. stoletja

Naslednja generacija pod številko 958 je bila javnosti predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2010. Trgovanje z vozili se je začelo maja. Cayenne 2011 se zdi navzven manjši, bolj kompakten in "športen in mišičast" svojega predhodnika. Za uresničitev novih tehničnih rešitev Porsche izvede obdelavo baze za vse avtomobile. Zdaj v avtu, vzdolžna razporeditev motorja, močno telo od udarca. Poleg tega je vzmetenje postalo popolnoma avtonomno, menjalnik je opremljen z blokiranim medosnim diferencialom. Oblikovalci Volkswagna so razvili prenos s štirikolesnim pogonom, Porschejevi strokovnjaki - vzmetenje, podvozje in upravljanje, medtem ko je vsaka od njih organizirala lastno paleto motorjev za SUV. Izjema je bil le 32-litrski V6 motor, ki ga je proizvedel Volkswagen za model Porsche Cayenne, ki je proračunsko merilo podjetja.
Modeli Porsche Cayenne in Volkswagen Touareg sta izdelani na enotni osnovi. Leta 2009 je izšlo dizelsko gorivomodel terenskega vozila s tri-litrskim turbo motorjem s kapaciteto 240 konjskih moči in omejevalnim navorom 550 Nm. Številni vozniki postavljajo vprašanja: "Porsche-Cayen" - katerega avto? Država proizvodnje - Nemčija. Pri tej modifikaciji avtomobila se hitrost pospeševanja poveča na 100 km za 83 sekund, absolutni tempo pa je 214 km /h. Glavna uporabna značilnost modela je znatna poraba goriva: 116 litrov na 100 kilometrov v mestnih območjih in 79 litrov na avtocesti. Za to različico avtomobila "Porsche-Cayen" država-proizvajalec - Nemčija. "Cayenne" telo je povsem pocinkano, preprečuje nastajanje gnilih in zarjavelih madežev, tudi pri pogostem delovanju avtomobila in stalnem zadrževanju v dežju. Stroj je udoben, kadar ga uporabljate.

"Panamer": ime in značilnosti

Še en znak za avto-koncertni model je bil "Porsche-Panamer". Proizvajalec je država v Nemčiji. Pojavil se je v pariškem avtomobilskem avtomobilu v začetku petdesetih let, model 550 Spuder z motorjem s 4-stopenjskim menjalnikom in prvotnim spektakularnim izgledom pa je hitro pridobil popularnost. Ta novi model se je izkazal za precej pozitiven na mehiški dirki Carrera Panamerikana, ki se včasih širi na dvesto kilometrov na uro. Ime modela je bilo dano temu dogodku. Že desetletja podjetje stalno ustvarja nove spremembe.
V začetku 21. stoletja (leta 2009) so oblikovalci podjetja pokazali naslednji model "Panameric" - avto s kabino s štirimi sedeži. Nenavadna sprememba je bila narejena na podlagi sveže, tipične razporeditve. Panamericanadebitiral z bencinskim motorjem V848 potem se je pojavila različica z motorjem V636 z zmogljivostjo 300 konjskih moči. Avtomobilisti lahko najdejo različice z zadnjim ali polnim pogonom, kot dodatno možnost pa lahko kupite pnevmatsko vzmetenje.

Panamer v desetem letu 21. stoletja

V začetku jeseni 2010 je bilo prodanih približno 25 tisoč avtomobilov. Poleti leta 2013 je Panamera izdelala nadomestne dele, posodobila pozicijske luči, oblikovalci so naredili nekaj izboljšav v pilotski kabini. Čeprav delno ostaja klasični avtomobil "Porsche" (država-proizvajalec - Nemčija). Porsche-Panamera dobi nadgrajen motor. Spremembe so tudi predmet upravljanja stroja. Izguba trenja in teža gibljivih delov se zmanjšata za 165% (95 kg). Delovna temperatura motorjev se je povečala, kar je omogočilo dvig učinkovitosti motorja. Toda povečanje učinkovitosti enote ni vplivalo na moč, ampak je povzročilo zmanjšanje porabe goriva. Osveženi dirkalni avtomobil Panamera je bil leta 2017/18 predstavljen javnosti v prestolnici Nemčije. Avtomobil novega obdobja se v tehničnem pogledu močno razlikuje od splošne mase, videz avtomobila se je bistveno spremenil.

Notranjost avtomobila v zadnjih letih

V avtu avtomobila je zasenčen svetlobni inženiring z omejenimi horizontalnimi neposrednimi LED diodami. Luči so kombinirane s trakom reed, pod njim je napisano ime znamke znamke. Na enak način je izdelan zadnji del drugih Porschejevih modelov. Avtomobilisti menijo, da ta model notranjosti ni daleč od 911 "Porsche". Katera država je proizvajalec avtomobilovdanes? Tudi Nemčija se ukvarja s proizvodnjo. Spremembe v predstavitvah o estetiki avtomobilov so pripeljale do rahlega preoblikovanja videza Panamericusa. Zgornji del avtomobila se rahlo spusti. V skladu s konceptom bi morala biti razdalja do strehe od ljudi v kabini zmanjšana, vendar oblikovalci pravijo, da je prostor dovolj. Razdalja od potniških sedežev do strehe je dovolj za udobno nastanitev potnikov.
V notranjosti je avtomobil opremljen z najsodobnejšo opremo za avtomobile. Skupaj z različnimi kakovostnimi materiali za notranje delo ustvari udobno notranjost kabine. Sprednja plošča stroja se uporablja skoraj izključno za postavitev 12,3-dm zaslona splošnega namena. Vse druge podrobnosti krmiljenja so nameščene na glavni plošči, ki gre v nišo med prevozniki. Skoraj vsi standardni standardni gumbi, ki so bili zbrani v velikem številu, se nahajajo na ustreznih ploščah, z možnostjo brez težav upravljati različne funkcije stroja. Odstranjen je bil tudi zadnji zadnji sedež. Ob polnjenju avtomobila z različno elektroniko so oblikovalci počastili preteklost. To potrjuje standardni analogni gumb na merilniku vrtljajev, ki se nahaja na sredini armaturne plošče. Vendar pa je naprava na vseh straneh obdana z modernimi merilnimi instrumenti, ki reproducirajo veliko količino informacij. Poleg lepih notranjosti in elektronske opreme oblikovalci so zmedeni in drugih vidikov udobje, ki je veliko prtljage nišo.

"Porsche Panamera" različica 2017/18

Vsi modeli opcije "Porsche Panameric" 2017/18 so opremljeni z robotsko škatlo z osmimi hitrostmi PDK II. Komplet naslednje modifikacije vključuje polni pogon, pnevmatsko vzmetenje s tremi komorami, popolnoma nadzorovano šasijo, konstrukcijo za zaviranje povratnega toka in sistem vlečne vektorizacije.

Zaključek

V sodobnem svetu se različne spremembe obravnavajo kot normalne, navadne inovacije, ki se v glavnem izvajajo za združevanje človeštva zaradi globalizacije. V Evropi se proces združevanja in držav na splošno ter zlasti gospodarskih sindikatov odvija že več desetletij in se v zadnjih letih pospešuje. Tako so korporacije vedno manj "nacionalne barve". In zato je povsem očitno vprašanje "Porscheja": katera država je proizvajalec teh avtomobilov? Lahko rečemo le eno: evropski model avtomobilov, ki je prevzel vse najboljše nacionalne značilnosti. Čeprav je nemška pot glavna, Nemčija je država izvora za Porschejeve avtomobile.

Sorodne publikacije