Prenosni računalnik Dell Inspiron 1501: funkcije, opis, pregledi

Računalniki so zelo tesno povezani z vsakodnevnim življenjem posameznika. Še posebej priljubljeni so mobilni računalniki, ki se običajno imenujejo prenosniki ali prenosniki. Sodobne tovrstne naprave lahko trdijo, da so uspešne s polno razvitimi računalniki. Zato so tako priljubljeni. Prenosni računalnik Dell Inspiron 1501 je eden redkih v tej seriji, njegove značilnosti pa so takšne, da ne morejo več tekmovati s sodobnimi napravami. Toda pravočasno je bila ta naprava prava legenda. In to je bil prvi AMD prenosnik. Glede na to, da je legenda vredna več, je ta prenosnik še vedno v redu. Možna je tudi njena pridobitev.

Videz in oblikovanje

Oblika tega prenosnika nas popelje nazaj na staro dobro "ničlo". Je precej debela (še posebej v primerjavi s sodobnimi prenosniki), ima majhno sledilno ploščico z velikimi gumbi in redkost, kot je reža za ExpressCard. To še zdavnaj ni bilo. Zaslonska matrika je lahko matirana in sijajna. Sam laptop je izdelan iz debele plastike, ki se ne zvija pod nobenimi pogoji. Poseben čar naprave zagotavlja poseben zapah za pritrditev pokrova. Dokler se drsnik ne premakne, odprite prenosnega računalnika ni mogoče. Na sprednji strani so luknje zvočnikov, ki so usmerjene malo navzgor. Ta ureditev vam omogoča, da izboljšate zaznavanje zvoka. Klasična tipkovnica. Ni gumbov "otok". Tak prenosnik je Dell Inspiron 1501. Pregledali bomo specifikacije spodaj.


Zaslon

Prikaz leptona je predstavljen z matriko TN z izjemno širokimi koti gledanja. To možnost v podjetju Dell lahko primerjamo z modernimi matricami IPS (čeprav poceni). Samo posamezni modeli so bili opremljeni z mat zaslonom. Velika večina je bila opravljena v sijaju. Prenos barv po zaslonu je nenavadno dober. Barve niso popačene. Potrebna globina črne barve. To je vsakdanjik za napravo, kot je prenosni računalnik Dell Inspiron 1501. Funkcija zaslona je taka, da bo zdaj oddajala številne proračunske prenosne računalnike. Zaslon je ena najmočnejših strani družbe Dell. Zato je bil takrat tako priljubljen.

Strojna platforma

Kot je navedeno zgoraj, je prenosni računalnik opremljen z AMD-jevo rešitvijo za procesor. Najbolj priljubljen in razširjen je bil prenosni računalnik s procesorjem tipa Turion 64. To je dvojedrni procesor z maksimalno hitrostjo 20 ur. Običajno je, če upoštevate leto izdaje. Predpomnilnik tretje stopnje je 512 kilobajtov. Za moderne "pošasti" s 6 megabajti je denar zelo daleč. Količina nameščenega RAM-a se giblje od 1 do 2 GB. V vsakem primeru, največji obseg za ta laptop - 2 gigabajta. To so glavne značilnosti Dell Inspiron 1501. Značilnosti matične plošče naprave so takšne, da naprava ne more podpirati velike količine RAM-a in trdega diska. Ta prenosnik je bil narejen za delo. Z vsemi posledicami.


Video adapter je predstavljen z vgrajeno rešitev, ki je značilna za AMD-jeve izdelke tistega časa: čip ATI Mobility z 256megabajtov pomnilnika. Za prikaz potrebnih informacij in predvajanje večpredstavnostnih vsebin zadostuje. Ampak ta adapter ni sposoben. 160 GB trdega diska podjetja Seagate, ki je nepozabno podjetje s hitrostjo vretena 5,400 vrtljajev na minuto, 8 megabajtov predpomnilnika. Odlična rešitev za mobilni računalnik. To so glavne značilnosti strojne platforme Dell Inspiron 1501. Značilnosti prenosnika so precej dobre. Naprava je bila vrhunska naprava svojega časa. Zato je zdaj sposoben delati. Zdaj pa preidimo na vmesnike.

Vmesniki in reže

"Dell Inspiron 1501", katerih tehnične specifikacije razstavljamo tukaj, je bila edinstvena naprava za svoj čas. Poleg že omenjene reže ExpressCard, je imel 4 USB vrata. Vsa druga generacija, saj se tretji potem še ni pojavil. Na voljo je tudi priključek RJ-45 za priključitev omrežnega kabla, RJ-11 (z vgrajenim modemom), vgrajen bralnik kartic in priključek za monitor VGA. V času izdaje prenosnega računalnika je bil komplet "kraljevski". Omeniti velja tudi razpoložljivost dostojnega Wi-Fi oddajnika z dostojno hitrostjo in adapterjem Bluetooth. Kot bonus - naprava za pisanje z možnostjo snemanja optičnih medijev Blu-ray. Običajno neopažena možnost v tem času v prenosnih računalnikih. Kot zvočna naprava se uporablja kartica SigmaTel. Dobro je, da niso rahli izdelki iz Realtek-a. Na splošno je bil včasih laptop opremljen z opremo zadnje generacije. Kar je to povzročilo visoke stroške.

Ocene strokovnjakov o prenosnem računalniku

Kaj pravijo strokovnjaki s področja informacijske tehnologije o podjetju DellInspiron 1501? Njegove značilnosti nam omogočajo, da upamo, da bodo pregledi zelo pozitivni. Ne tako. Bilo je tudi negativnih. Ampak najprej o tem, kar mi je bilo všeč. Velika večina strokovnjakov opozarja na procesorsko napravo. Po njihovem mnenju je to najboljši "kamen" v svojem segmentu. Izdaja 21 gigaherc na jedro. V letu 2009 je to moč za mobilne naprave brez primere. Prav tako je bila dana posebna pohvala opremi prenosnega računalnika: veliko število slotov (tudi najbolj redkih) daje možnost, da se povežete z napravo vse, kar želite. Veliko pohvale je bilo izraženo v naslovu tipkovnice: klasična postavitev, mehko tipkanje.
In zdaj o tem, kar mi ni bilo všeč. Kritika, ne preseneča, je bila zaslon naprave. Namesto tega je njegova sijajna različica. Na neposredni sončni svetlobi se je izkazalo, da je nekaj na zaslonu nerealistično. Svetlost očitno ni dovolj. Tudi strokovnjaki so kritizirali majhno količino trdega diska. Toda to ni problem - lahko ga enostavno zamenjamo. Načeloma je vse. Pozitivni vidiki so veliko več.

Zaključek

Torej smo pregledali prenosni računalnik Dell Inspiron 1501. Tehnične značilnosti naprave so takšne, da jih lahko uporabimo v našem času. Kljub temu, da je bila izdana leta 2009. Če želite, da je takšen laptop poceni. Odlična kakovostna zamenjava za trenutne lažne uslužbence. Edini minus je zastarela strojna platforma. Če je mogoče zamenjati RAM in trde diske, ne bo deloval s procesorjem in grafično kartico. Uporabiti morate prenosni računalnik izključno za deskanje vOgled interneta in filmov. Igra ni na zobih. Toda o tem ni nič strašnega. Toda naprava je zelo zanesljiva.

Sorodne publikacije