Pripravljamo se na potovanje: od katerih je število zimskih pnevmatik na Finskem obvezno za uporabo

Za ljubitelje potovanj je najlažji način, da pridete v Evropo - na Finsko. Prebivalci severozahodnega dela države lahko celo hodijo 1 dan. Ne pritegne le bližine meje, temveč tudi poenostavi postopek za pridobitev vizuma. Če želite priti na Finsko, obstajata dva načina:

 • Tradicionalno, vozite se do konca z avtomobilom;
 • na trajektu: potopite svoje vozilo zvečer, zjutraj pa v Helsinkih.
 • Zahteve za motorna vozila na Finskem

  Da ne bi zapravljali časa in se ne bi vrnili domov, ne da bi gledali na državo, je bolje upoštevati preprosta pravila za vstop in gibanje avtomobilov na Finskem.

  Zavarovanje

  Bodite prepričani, da kupite zeleno karto za svoj avto in ne pozabite kupiti zavarovalne police za sebe in svoje spremljevalce, tako da se ne pojavijo vprašanja o nadzoru potnega lista. Na avtocesti lahko kupite tudi vlak, če greste na tradicionalen način.

  Žarometi in dimenzije

  Če je vozilo opremljeno s funkcijo "skandinavskega sveta", je ozemlje Finske država, v kateri je treba uporabiti. Prehodna svetloba in dimenzije morajo biti vključene med celotnim potovanjem. Luči za meglo se vklopijo le, če je vidljivost zelo slaba.

  Guma

  Kakšno število zimskih pnevmatik na Finskem je potrebno? To je verjetno najbolj zanimivo vprašanje. Lokalna zakonodajaod 1. \ tdecembra do konca februarja zahteva, da vozniki uporabljajo zimske pnevmatike. \ t Potniki pa ne bi smeli le poznati zakonskih zahtev, temveč tudi spremljati vremensko napoved v državi. Na primer, sneg je padel že oktobra 2016 na Finskem. Zimska guma, kakšno število je v tem primeru potrebno? Ali izpolnjujejo zahteve zakona ali upoštevajo vremenske razmere? Seveda je treba upoštevati vremenske razmere. Poleg tega finski meteorologi vedno opozarjajo, da je lahko tudi v odsotnosti snega cesta spolzka in nevarna. Ne pozabite, da so zimske pnevmatike brez konic na lokalni DRR dovoljene skozi vse leto. Globina profila ne sme biti manjša od 3 mm. Pravila veljajo tudi za avtomobile, registrirane na ozemlju Finske.

  Način zimske hitrosti

  Poleg zahtev glede števila zimskih pnevmatik na Finskem, ki veljajo za vsa vozila, je treba upoštevati, da je ob začetku mraza v državi določen poseben način hitrosti. Pri hitrostih do 100 km /h na običajni avtocesti do 80 km /h, v naseljih hitrost ne sme presegati 50 km /h. Statistično je ugotovljeno, da zimske omejitve prihranijo 14 oseb na leto.

  Zimske pnevmatike z žeblji

  Od tega števila na Finskem je priznana žrebčarna, tudi zanimivo vprašanje. Lokalna pravila dovoljujejo uporabo gume z žrebčkom od novembra do marca, seveda z opozorilom - "odvisno od vremenskih razmer". Če se spomnimo leta 2016, od česar bi lahko že potrebovali število zimskih pnevmatik na Finskem?Od oktobra, ko se je začelo pravo zimsko vreme. Torej, spremljajte vremensko napoved, ne koledarja, ki gre na potovanje.

  Kaj je prepovedano

  Iz katere številke so na Finskem potrebne zimske pnevmatike, je že postalo jasno, vendar ne pozabite, da so v državi prepovedani antiradarji. Priporočljivo je, da pustite anti-radar doma, tudi če je odstranjen pred mejo, je verjetno, da je avto iskali, in za ugotovljeno prepovedano pomeni, da bo napisal globo ali celo ne pusti državi.
  Finski je prepovedano parkiranje na cesti. Vendar pa vsakih nekaj kilometrov najdete kongres, kjer so prostori za počitek in obroke ter nameščeni sanitarni vozli. V samih mestih obstajajo trde parkirne ure, tudi če je parkiranje brezplačno. Nikoli ne pustite svojega avtomobila v bližini hiš, verjetno je to zasebna lastnina. Pešci bodo morali prehoditi povsod in vedno, tudi če kršijo cesto in prečkajo cesto na nepooblaščenem mestu.

  Bencin

  Gorivo za avtomobile na Finskem je zelo drago. Ne spuščajte se za celotno potovanje. Vstopite lahko samo v polni rezervoar države in 10 litrov v posodi. Ampak bencinske črpalke v državi, so mnogi, kot pravilo, so avtomatski in sprejemajo kreditne kartice.

  Termometri in opozorilni znaki

  Za Fince je varnost najprej. Od tega, kolikšno število zimskih pnevmatik na Finskem ne bi bilo potrebno, lahko vidite vse termometre, ki kažejo temperaturo zraka in cestne površine. Ne pozabite, če je temperaturaAsfalt pade pod ničlo, atmosferska pa je višja, potem je to tako imenovani črni led, to je tanka skorja, ki nastane na asfaltu zaradi kondenzacije. Čeprav se zdi, da je cesta navzven varna, je treba zmanjšati isto hitrost. "Ledeni dež" je tudi neprijeten in nevaren pojav. Če opazite stekleni žarek na obcestnih drevesih in grmih, osvetlite luči vašega avtomobila, nato pa zmanjšajte tudi hitrost. Skladnost s preprostimi pravili bo pomagala, da se zaščitijo in ne bodo trčili z lokalnimi organi pregona.

  Sorodne publikacije