Kako vem datotečno pripono, če je bila izgubljena?

Predstavljajte si situacijo, v kateri vam je bil poslan pomemben dokument, po katerem je pošiljatelj zapustil omrežje. Ko prenesete datoteko, ugotovite, da nima razširitve. Seveda je bolje, da v tem primeru pojasnimo podatke v pošiljatelju datoteke, vendar z njim ni vedno mogoče stopiti v stik. Nato morate sami določiti razširitev, da odprete to datoteko. V tem članku bomo razpravljali o načinih za izpolnitev naloge.

Kako izvedeti razširitev datoteke?

Če je bila datoteka končana, bi morali datoteko odpreti z beležnico, da si ogledate vsebino, vendar je bolje uporabiti brezplačen program Notepad ++, ker ko odprete velike datoteke, se prenosnik preneha odzivati ​​in nalaga besedilo zelo dolgo.


Vzemite 7 datotek:
 • img;
 • img_jpg;
 • img_gif;
 • glasba;
 • dokument;
 • arhiv.zip;
 • arhiv rar;
 • program.
 • Slike

  Odprite prvo, na primer img, in si oglejte niz nejasnih črk in simbolov. Bodite pozorni na prvo vrstico z napisom PNG. To pomeni, da je png datoteka.
  V drugi sliki bomo videli naslednje:
  To pomeni, da je datoteka v jpg (jpeg) formatu. Če imate datoteko GIF, bo v tem primeru program prikazal napis GIF89a.

  Glasba

  Kako ugotoviti, katera končnica datoteke je v avdio? To ni tako težko narediti. Ko gremo v Beležnico, bomo videli naslednje znake (slike spodaj), ki nam sporočajo, da ta datoteka pripada MP3 formatu.
  Če vidite napis OggS, potem veste, da naletite na ogg razširitev.

  Dokumenti

  Opozoriti je treba, da bo v vseh programih (tabele, naročila, materiali itd.) Obstajal en sam "RP", če imate Microsoft Office 2003 in spodaj ali "RK", če imate Microsoft Office 2007 in zgoraj. Nato vidimo [Content_Types] .xml, ki nam pove, da je to produkt MS. Po tem, samo brskanje skozi vse aplikacije, začenši z Doc, konča s Pptx. To močno poveča čas iskanja želenega formata, potem pa lahko zagotovo najdete želeno vrsto.


  Če pozabite na vse vrste lazuli, lahko uporabite spletni vir podatkov o identifikatorju pnevmatik na spletu, o katerem bomo razpravljali spodaj.

  Arhiv

  V arhivu, pa tudi v DČ, je "RK" brez dodatnih pojasnil pojasnil te informacije. To vam bo povedalo, da je ZIP arhiv pred vami. Ko odprete datoteko rar, boste videli, da se začne z zapisom Rar.

  Snemanje videa

  Če želite izvedeti razširitev datoteke videa, jo moramo odpreti v programu Notepad ++, kjer bomo videli naslednje vnose, ki pravijo, da imamo MP4 video. Če se soočite z AVI, se bo pojavil ustrezen vnos.

  Program

  Kako najti datoteko brez razširitve? Pri odpiranju vsebine programske datoteke lahko na začetku opazimo kratek zapis MZ, ki nam pove, da je pred nami brez dvoma exe datoteka.

  Spletni identifikator datotek TrID

  Če ne želite prenesti Notepad ++, ali pa samo lazhe pritisnite desno tipko miške in nato levo, potem je vaša pozornost storitev, ki vam bo pomagala najti končnico datoteke. Naredite to splohTežko je, sledite tem preprostim korakom:
  Izbrati morate datoteko in klikniti gumb "Start". Vir z natančnostjo odstotkov bo prikazal vrsto prenesene datoteke, ime programa, povezavo do informacij o izdelku. Pripravljen, zdaj lahko varno izgubite razširitev.

  Kako podaljšati?

  Če želite nastaviti vrsto datoteke, morate z desno miškino tipko klikniti datoteko in jo preimenovati tako, da na konec imena dodate piko in vrsto datoteke. Pozor! Vrzeli v razširitvi ne morete nastaviti.

  Ali lahko najdete obliko datoteke?

  Da, obstaja veliko sredstev, programov in spremenljivk. Pozvala vas bo, kako najti končnico datoteke.

  Preimenovala je datoteko, vendar se ni nič spremenilo. Kaj storiti?

  V tem primeru preverite, ali je razširitev pravilno napisana. Če želite na primer preimenovati MS Word, morate namesto docx-a napisati doc. Z levo tipko miške lahko dvokliknete datoteko in jo odprete s programom s seznama nameščenih, v MS-ju izberete program ali v računalniku poiščete program, če ni na seznamu.
  Morda nimate programa, ki podpira to razširitev. Prenesite in namestite to aplikacijo.

  V spletnih virih lahko pride do napak? Kje lahko najdem razširitev datoteke?

  Da, seveda lahko. Nobena storitev ni zavarovana pred pojavom napak v algoritmu. Ampak, če se bojite, da je vir napačen, potem to storite ročno.

  Zaključek

  Čestitamo! Spoznali ste načine, ki vam lahko pomagajoizvedite, katero končnico datoteke. Zdaj ga lahko namestite v računalnik. Te informacije so lahko zelo koristne za vse uporabnike računalnika, saj se lahko vsakdo sooči s tem problemom.

  Sorodne publikacije