Zamenjava procesorja prenosnega računalnika z zmogljivejšimi navodili po korakih

Z izumom prenosnega računalnika ima skoraj vsaka oseba možnost, da je prost. Ta naprava vam omogoča, da nosite vsa potrebna orodja za pisarniško delo, kot tudi rekreacijo in zabavo. Ko se odpravite v naravo, lahko nadzirate svoje zadeve ali se zabavate s svojo najljubšo igro. Zaradi tega so vse mobilne naprave postale zelo priljubljene. V življenju vsakega uporabnika pride trenutek, ko njegova naprava postane manj močna in hitrejša, kot se je zdelo prej. Z izdajo novih aplikacij in iger so sistemske zahteve višje in vaš prenosnik ne more več delati z njimi. Zamenjava procesorja z zmogljivejšim prenosnikom je postala najbolj priljubljena nadgradnja naprave. Modernizacija je zamenjava starih, šibkih komponent v moderne, močnejše. Pred procesorjem je naloga opravljati številne funkcije, ki postavljajo uporabnika. Vse te naloge se izvajajo v operacijskem sistemu, njihova rešitev pa zagotavlja sprejemljivo delo naprave. Pogosto za popolno rešitev problema šibkega računalnika morate zamenjati matično ploščo v parih s procesorjem.


Kdaj naj opravim zamenjavo?

Zamenjava prenosnega procesorja z zmogljivejšim je lahko posledica številnih tehničnih razlogov. Glavni so:
 • nihanja napetosti v omrežju.
 • Poškodba električnega omrežja v stanovanju, pisarni, itd.
 • Prisotnost fizične škode.
 • Zamenjava srca vašega prenosnika, bosteTo je veliko hitreje, vendar se je treba spomniti, da ima vsaka naprava določen vir. In zato ne morete namestiti nobenega procesorja, namreč tistega, ki ustreza vaši matični plošči. V glavnem je zamenjava zelo pomembna na začetku močnih naprav, ki po 3-5 letih uporabe postanejo manj pomembne kot v času nakupa. Proizvajalci se morajo zahvaliti za priložnost za povečanje produktivnosti zaradi majhnih stroškov.


  Kaj je treba spremeniti?

  Zamenjava procesorja prenosnega računalnika z zmogljivejšim je precej zapleten postopek. Težko bo najti model mikroprocesorja, ki se prilega pod matično ploščo. Na primer, na stacionarnih računalnikih je ta proces veliko lažji, saj trg postavlja različne enote pod eno ali drugo vrsto plošče. Pri odstranjevanju delov sestavnih delov so vključeni dragi in zmogljivi modeli, uporabniki pa nimajo druge izbire, kot da iščejo svoj izdelek med zlomljenimi napravami. Vse te naprave je mogoče najti na različnih dražbah, kjer se prodajajo po smešni ceni, vendar ne pričakujejo, da bodo uvedle veliko povečanje produktivnosti. Vaš prenosnik bo hitrejši, vendar bo rezultat daleč od vaših pričakovanj.

  Kaj se lahko bati?

  Zamenjavo procesorja prenosnega računalnika z zmogljivejšim spremljajo številne nianse:
 • Uporabniki, ki nimajo izkušenj z računalniškimi računalniki, so morda zmotni pri izbiri komponent, ki lahko razbijejo celotno napravo. Če ravnaš brezskrbno, lahkopoškodovali številne enote in prisiljeni boste porabili precejšen znesek za obnovo ali nakup nove naprave. Če niste prepričani v svojo moč, je priporočljivo, da se obrnete na specializirani servisni center, kjer bodo izvedli strokovnjaki.
 • Če je vaša naprava pod garancijo, jo vsakršen ukrep takoj odstrani iz garancijskega servisa. Spreminjanje procesorja in potem, ko ste zaznali pomembne okvare, popravili napravo, boste morali sami plačati.
 • Zamenjava procesorja korak za korakom

  Zamenjava procesorja prenosnega računalnika z zmogljivejšim lenovo y580 je precej primitivna in gre skozi naslednji scenarij:
 • Prva stvar, ki jo morate izbrati, je model, ki ustreza vrsti vrtnic Jaz sem na vaši matični plošči. Ta stopnja je precej odgovorna, saj je vaša izbira popolnoma neuporabna in vodi do zapravljanja denarja.
 • Naslednji korak je priprava vseh potrebnih orodij, ki bodo potrebna v procesu posodobitve. V bistvu je majhen izvijač in cev za termočlen.
 • Po odstranitvi prenosnega računalnika morate iz procesorja odstraniti hladilni sistem.
 • Odstranimo procesor in očistimo mesto njegove namestitve iz starega termopasta.
 • Pred namestitvijo je treba vse dele termoplasta temeljito zamuditi.
 • Deli vgradimo v obratnem vrstnem redu.
 • Sestavimo ohišje prenosnega računalnika in preverimo delovanje vaše naprave.
 • Če so komponente pravilno nameščene, se bo prenosni računalnik zagnal in z njim boste lahko začeli delati.

  Prenosni računalniki HP

  Če ste kupili prenosni računalnik, vendar vam nekatere nastavitve sistema ne ustrezajo, boste lahko tudi zamenjali prenosnik procesorja na močnejši. HP je podjetje, ki je praktično povsod znano in dokazano. Proizvajajo precej zmogljive prenosnike z možnostjo nadaljnje nadgradnje. Zamenjava procesorja na tej napravi se praktično ne razlikuje od drugih proizvajalcev. In namestitev, kot v vseh, se začne z izbiro komponent. HP ima svoje naprave predvsem na znanih procesorjih Intel. To podjetje je vodilna med proizvajalci komponent in v svoji postavitvi lahko vedno najdete procesor, za skoraj vsako matično ploščo.

  AMD procesorji

  Če ste popolnoma vstopili v "možgane" naprave, lahko le pomagate nadomestiti procesorski prenosnik z močnejšim. AMD - podjetje, ki zavzema drugo mesto v proizvodnji procesorjev. Je tudi največji proizvajalec grafičnih procesorjev. Izdelki podjetja so znani po svoji uspešnosti in nizkih cenah. Glavni konkurent te družbe je Intel. AMD, ki je leta 2010 izdal svoj prvi 6-jedrni procesor, ki je namenjen tekmovanju s tekočimi modeli i5 in i7, je na trg prispel in prevzel vodilno mesto. Paleta AMD je zelo raznolika. V svojem arsenalu lahko najdete procesor, praktično, na vseh modelih matične plošče, in te komponente imajo zelo široko ceno. Vsak uporabnik lahko izbere, da ustreza njihovim potrebam in velikosti denarnice.

  Zamenjava Intel Core 2 duo

  Če imate neprimerno matično ploščo, potem boste najverjetneje morali zamenjati prenosnik procesorja na močnejši. Asus Intel Core 2 duo - prenosniki in računalniki z 64-bitnim mikroprocesorjem. Njihova proizvodnja se je začela v oddaljenem letu 2006, zdaj pa so predelovalci takšnega modela veterani sodobnih naprav. V času izdaje je bil znan po hitrosti in dostopnosti. Vsi stroji, ki trenutno delajo na tem stroju, so žal zastareli in jih je treba nadgraditi. Vendar je ta procesor tako star, da matična plošča, na kateri je nameščena, ne podpira sodobnih procesorjev. Če želite, da bo vaša naprava Core 2 Duo hitrejša in bolj ažurna, potem razmislite o nakupu matične plošče.

  Zamenjava i3 z i5

  Ampak praviloma je pri nadgradnji naprave tisti, ki mora zamenjati prenosni računalnik z zmogljivejšim. i3 na i5 je najbolj pogosta sprememba procesorskih sprememb. Trenutno prenosni računalniki z dobrim virom in prostorom za izboljšave postajajo vse bolj običajni na trgu prenosne elektronike. V bistvu imajo vsi prenosniki v svojem arzenalu nameščene procesorje Intel. Te naprave so najboljša možnost za kompaktni prenosni računalnik, ki ga je mogoče izboljšati z značilnostmi, ki jih nekateri stacionarni računalniki ne morejo povečati. Najpogostejša sprememba je zamenjava procesorja i3 z i5, saj je razlika med njima ogromna. Procesor i3 je mlajši brat in deluje na dveh jedrih, vendar obstajajo tudimodeli, opremljeni z več informacijami o pretakanju, ki vam omogočajo, da jih približate zmogljivosti i5.

  Sorodne publikacije