Kako odstraniti Windows 10 Update: Navodila

Verjetno ni nikogar skrivnost, da storitev Windows Update v aktivnem stanju v centru za nadgradnjo nenehno namešča nove in nove pakete posodobitev, ker jih je izdal Microsoft. Na žalost vsi ne zagotavljajo stabilnosti in pravilnega delovanja sistema, kar povzroča precej resne napake (do nastanka izrednih situacij z modrim zaslonom). V tem primeru morate odstraniti nepotrebne posodobitve za Windows 10. Vendar morate to narediti, da ne bodo nameščeni. Nato je predlaganih več osnovnih tehnik, ki vam omogočajo, da se znebite vseh paketov, ki jih uporabnik ne potrebuje, in počistite sistem iz datotek prejšnjih zbirk sistema Windows 10.

Kako odstraniti posodobitve programa Windows 10 iz menija možnosti?

Ker se posodobitveni paketi nenehno zbirajo v sistemu, ko nameščate nove posodobitve, se samodejno nadomestijo (in ne izbrišejo), kar zmanjša prostor na trdem disku (v sistemski particiji). Od vsega tega se morate znebiti.

Začnimo z metodo, ki je najboljša v deseti različici sistema Windows. Odstranjevanje starih Windows 10 ali drugih posodobitev prek razdelka za nadgradnjo in varnost se pokliče iz menija z možnostmi (gumb zobnika v meniju Start). Na levi je izbran element "Update Center" in v desnem oknu se uporablja hiperpovezava do dnevnika posodobitve.
V novem oknu dnevnika se klikne povezava za brisanje in s seznamaizbran je paket, ki ga želite odstraniti, nato pa gumb za brisanje pritisnete zgoraj. Nato morate potrditi odstranitev. Po zaključku postopka morate znova zagnati.
Če pozorno pogledate oddelek izbranih paketov, ki so bili odstranjeni, je težko uganiti, da je to seznam, ki ga lahko v klasični različici imenujemo prek ustreznega menija programov in komponent standardne "Nadzorne plošče".

Odstranjevanje posodobitev iz nadzorne plošče

Zato lahko odstranite program Windows 10 Update in uporabite klasično metodo »Nadzorna plošča« na klasičen način. To je samo ne vsi uporabniki vedo, kako priti do njega. To lahko storite z iskanjem (PCM na gumbu Start) ali z ukazno vrstico Zaženi konzolo (Win + R) s tipko control.

Panel izbere že vse znane odseke programov in komponent, v njem pa - vidik nameščenih posodobitev. Naslednja dejanja so popolnoma enaka tistim, ki so opisana za prejšnjo metodo. Če želite preprečiti ponovno namestitev paketov, morate ročno poiskati razpoložljive posodobitve v centru za nadgradnjo in s skritimi posodobitvami poiskati tiste, ki so bili predhodno izbrisani, tako da ohranite odstranjene številke. Kot dodaten ukrep je priporočljivo spremeniti namestitvene možnosti posodobitev, tako da jih sistem ne integrira samodejno, temveč le najti in zagotoviti uporabniku pravico do izbire. Toda popolnoma onemogočite nadgradnjo sistema na noben način.

Odstranitev posodobitev prek ukazne konzole

Nadgradnjo sistema Windows 10 lahko odstranite z bolj zapleteno metodo z ukazno vrstico (cmd v meniju Zaženi). Na ta način lahko odstranite tudi tiste kritične posodobitve, ki jih zgoraj opisano ne morete odstraniti.
V konzoli se najprej zapiše vrstica za prikaz celotnega seznama nameščenih paketov wmic qfe list short /format: table (njihova imena se vedno začnejo s črkami "KV", ki ji sledi številka paketa). Sedaj morate zapomniti številko paketa, ki naj bi se odstranila, in vnesite ukaz wusa /uninstall /kb: številka paketa. Številka je že podana brez začetnih črk, saj so prvotno prisotne v vrstici, ki je izbrisana. Potem bo odjemalec Windows Update delal tako, da bo izdal sporočilo, v katerem bo navedeno dejanje potrditve. Strinjamo se, čakamo na konec postopka in ponovno zagnati računalnik (sporočilo z zahtevo po ponovnem zagonu se bo prikazalo samodejno). Opomba: V nekaterih primerih morda ne bo prikazana zahteva za samostojni namestitveni program za potrditev odstranitve izbranih paketov.

Odstranjevanje stare različice sistema Windows 10 po klasični nadgradnji

Ampak to še ni vse. Dejstvo je, da so posodobitve sproščene ne le za glavne komponente sistema, ampak tudi za to. To je tako imenovano zlaganje. Med slednjimi sta bila posodobitev obletnice, posodobitev ustvarjalcev in uradno objavljen paket posodobitev za ustvarjalce padca, ki bo na voljo za namestitev od 17. oktobra 2017

. sistemski pogon. Zato ne bodite presenečeni, kajprosti prostor je postal opazno manj (lahko se uporablja približno 10 GB ali več). Te datoteke so potrebne le v enem primeru, če se nameravate vrniti na prejšnjo gradnjo s popolnim odklopom namestitve novih. Vendar pa je mislil, da večina uporabnikov ne bo zaseden s takimi stvarmi, zato se znebite starih datotek. Najlažji način je, da pokličete lastnosti diska prek menija PCM iz Raziskovalca, kjer je gumb Čiščenje diska uporabljen na skupnem zavihku. Na seznamu morate podati element za brisanje začasnih datotek in izbrisati prejšnjo različico sistema. Upoštevajte, da so datoteke iz starejših zbirk OS shranjenih le trideset dni, tako da po tem obdobju povrnitev ni možna.

Odstranjevanje mape Windows.old prek razdelka z nastavitvami

Podobna dejanja je mogoče izvesti v sistemski particiji, klicani prek menija možnosti, kjer se uporablja skladišče.
Tukaj morate aktivirati linijo avtomatskega nadzora pomnilnika, kliknite na povezavo za spremembo načina čiščenja, v novem oknu pa izberite potrditveno polje v vrstici za brisanje prejšnje različice in kliknite gumb za trenutni izbris. Vendar odstranitev imenika Windows.old neposredno iz Explorerja nikakor ni priporočljiva.

Onemogočanje posodobitev s posebnim pripomočkom

Končno je Microsoft, ko je opazil nezadovoljstvo uporabnikov z nekaterimi paketi posodobitev, izdal svojo lastno specializirano orodje, ki vam omogoča, da popolnoma onemogočite namestitev nepotrebnih ali nezaželenih namestitev.Posodobitve Imenuje se Show or Hide Updates (Pokaži ali skrij posodobitve) in ga lahko prenesete neposredno z uradne strani. Takšen program za odstranitev posodobitev za Windows 10 ni v neposrednem pomenu, vendar deluje hitreje kot blokator za posodobitve, ki jih uporabnik ne želi namestiti iz svojih razlogov.
Po zagonu programa in izvedbi diagnoze bo program ponudil dve izbiri: skrivanje posodobitev ali prikazovanje posodobitev. Izberite prvi element, določite posodobitve, ki jih želite skriti, in pričakujemo, da se bo postopek dokončal. Potem izbrane aplikacije in posodobitve storitev ne bodo več nameščene.

Skrivanje ikone za obvestila

Za bolj udobno delo s sistemom lahko to storite tako, da se ikona z veliko opomnik, da morate posodobiti, ne prikaže več. Če želite to narediti, morate v dnevniku nameščenih posodobitev poiskati paket s številko KV3035583, da ga odstranite in odstranite s seznama potrebnih paketov za namestitev, kot je opisano zgoraj.

Namesto povzetka

Kot lahko vidite, odstranitev posodobitve za Windows 10 ni tako težka. Načeloma se prve tri metode za odstranjevanje posameznih paketov prekrivajo, kakor tudi načini za odstranitev zastarelih zbirk. Toda na splošno so kljub nekaterim razlikam vse enakovredne. Torej ni posebne razlike v metodi, ki bo uporabljena.

Sorodne publikacije