Kje najdete geslo iz WiFi v vašem računalniku: navodila po korakih

Pogosto imajo mnogi uporabniki vprašanja o tem, kje najti geslo iz računalnika WiFi. To je lahko posledica številnih razlogov. In daleč ne vsi vedo, kako to storiti. Poskusimo razmisliti o nekaterih najpreprostejših situacijah, ko je pridobivanje takšnih informacij izjemno potrebno, in se na kratko osredotočimo na nekatere, ki niso popolnoma legitimne z vidika moralnosti, in predlagamo splošno rešitev problema.

V katerih primerih morate poznati geslo iz WiFi v računalniku?

Najprej poglejmo, kdaj bo morda potrebno pridobiti informacije o kombinaciji, ki se uporablja kot varnostno geslo za povezavo z brezžičnimi omrežji. Jasno je, da lahko geslo preprosto pozabite ali ne zapišete po prvi nastavitvi povezave. Če je bila povezava predhodno izvedena, v tem primeru ne bo nobenih posebnih težav. Ko je povezava nastavljena na avtomatsko povezavo, se bo računalniški sistem v vsakem primeru, ko bo zaznal signal usmerjevalnika, neodvisno povezal v omrežje.


Včasih pa lahko srečate uporabnike, ki poskušajo najti geslo iz WiFi, ki ga uporablja druga oseba v računalniku. Na primer, sosedje vam dovolijo, da uporabite svoje povezave, pozabili sporočiti kombinacijo, odšli na počitnice sami, imeli ste nujno potrebo po dostopu do interneta, vendar jih ne morete poklicati. Skoraj enako stanjezaradi dejstva, da je nekdo na domu geslo samo spremenilo, vendar ni rekel niti besede o tem za gospodinjstva. Na koncu lahko opazite tudi skupino uporabnikov, ki so vsiljivci. Pogosto zlomijo gesla, da uporabijo povezavo nekoga drugega za prenos velike količine vsebine z interneta (to je v najboljšem primeru). Toda le malo ljudi ve, da z izračunom izvirne, zaščitene kombinacije prek hekirane povezave, lahko včasih celo dobite dostop do računalnika nekoga drugega. V tem primeru je namen vsiljivcev razumljiv, in očitno se nanašajo na krajo osebnih podatkov, ki so zaupni drugim uporabnikom.


Kje računalnik najde geslo iz WiFi povezave?

Za začetek si poglejmo najpreprostejšo možnost, ko ste samo pozabili na svojo kombinacijo, vendar jo morate iz neznanega razloga omeniti. Kje je odjavljeno geslo za WiFi? Vse je preprosto! Prva možnost je, da uporabite razdelek Upravljanje omrežja na nadzorni plošči, kliknete ime povezave in nato gumb »Lastnosti brezžičnega omrežja«.
V pogovornem oknu pojdite na zavihek "Varnost". Tu boste videli polje z geslom, ki je predstavljeno v obliki pik. Preprosto označite »Pokaži gesla«, ki se nahaja tik pod, in dobili boste prvotno kombinacijo.

Ogled želene kombinacije na usmerjevalniku

Zdaj nekaj besed o tem, kako pogledati geslo WiFi v računalniku z nastavitvami usmerjevalnika (usmerjevalnik ali ADSL modembrezžični način). Najprej morate dostopati do spletnega vmesnika naprave. To lahko storite s katerim koli nameščenim spletnim brskalnikom. V naslovno vrstico morate vnesti kombinacijo 1921680.1 (1.1) ali katerokoli drugo, ki je navedena na nalepki na hrbtni strani usmerjevalnika. Nato morate vnesti uporabniško ime in geslo za dostop (običajno ga uporablja za oba polja). Kje v tem primeru najdem geslo iz računalnika WiFi? In tukaj ne bi smelo biti posebnih težav.
Pojdite v razdelek brezžičnega načina in izberite element varnosti povezave. Polje s ključem PSK bo dobilo geslo. Če je potrebno, ga lahko spremenite, potem boste morali shraniti spremembe in v celoti ponovno zagnati napravo. Ko se ponovno poskusite povezati z računalnikom ali mobilno napravo, morate vnesti novo geslo.

Ponastavitev nastavitev za nastavitev novega gesla

Če se odločite, da ne boste izgubljali časa pri iskanju gesla, ali pa vaša usmerjevalna naprava ne deluje pravilno, je to najlažji način, da vnesete nastavitve usmerjevalnika in dokončate nastavitve ponastavitve v ustreznem razdelku.
Po ponovnem zagonu naprave lahko vnesete novo kombinacijo in shranite možnosti.

Malo o nezakonitih dejanjih

Zdaj pa se bomo na kratko dotaknili nekaterih dejanj, ki se štejejo za nekoliko nezakonita. Običajno je lahko vdiranje gesla izvedeno z namestitvijo specializiranega virusa prek spletnega snifferja v računalniški sistem (na primer, ko pošiljate žrtev e-pošte s prilogo, v kateri zlonamerna koda sproži odpiranje,in napadalec dobi zunanji naslov IP vašega računalnika). Toda daleč od dejstva, da bo žrtev odprla takšno prilogo. Zato mnogi uporabljajo enostavnejše metode in raje ročno izbirajo gesla ali posebne programe.

Brutfors

Brutfors se sklicuje na pojem surove sile. To je, napadalec poskuša iti naravnost pred obrambo, pobral vse vrste kombinacij.
Samoumevno je, da so na primer qwerty, 12345678 imena in rojstni datumi izračunani za nekaj minut o izračunu gesel. Toda gesla, ki vsebujejo črke in številke, posebne znake (na primer »K_ * & amp; $ 08 ^ j«), bodo celo zelo napredni hekerji brez uporabe specializirane programske opreme zelo dolgo prekinili.

Wi-Fi Crack

Vendar pa se vrnimo k vprašanjem o tem, kako lahko iz računalnika izvedete geslo iz računalnika, če delate na lastni opremi in vam povezava ni na voljo. V tem primeru je po mnenju mnogih strokovnjakov najlažja rešitev uporaba majhnega pripomočka Wi-Fi Crack. Profesionalnim orodjem za taksist ni mogoče pripisati, toda za najenostavnejše primere ga lahko uporabite.
Ni opisa vseh operacij, ki se izvajajo na podlagi moralnih in etičnih vidikov. Dovolj je opozoriti le, da bo po njihovem izvajanju rezultat napada na varno povezavo z dostopom do posebne datoteke na računalniku nekoga drugega, v katerem je shranjen shranjen ključ, prikazal geslo z možnostjo njegove nadaljnje uporabe.

Aplikacija Scanner MAC Address Scanner in sprememba naslova

DatasheetProgramska oprema, za razliko od prejšnje aplikacije se lahko uporabljajo na svojih računalniških terminalov ali prenosnih računalnikov, če kombinacija zaščita geslo za povezovanje in MAC naslov.

V tem pripomočku morate najprej nastaviti SCAN vse razpoložljive naslove, voditi evidence in izberite želeni naslov. Ko ga spremenili na svojem računalniku. Če želite to narediti, se nanašajo na lastnosti aktivne povezave, kliknite nastavitve in pojdite na Napredne nastavitve kartico. To je še vedno v lastnostih omrežnih naslovov, tako da prekliče tistega, ki je bil izračunan skener, shranite vse spremembe in popolnoma zaženite računalnik terminal in usmerjevalnik za posodobitev zavezujoča.

Rezultati

Tu je kratek in vse, kar lahko rečem o tem, kje najti računalniškega gesla iz WiFi. Kot je jasno, nič posebej zapleteno, ko gre za njihovo povezavo, ne tukaj. Toda s pomočjo posebne programske opreme ali grobo taksist za dostop do računalnikov in omrežja drugih ljudi, je bolje, da ne, ker na splošno, če si vrgel stran vse moralne vidike poslovanja lahko pripišemo celo nezakonitih dejanj. In to je razlog, zakaj zgoraj navedena tehnike taksist izključno za izobraževalne namene, ne da bi uporabniki mešalnih o njihovi praktični uporabi.

Sorodne publikacije