Kako arhivirati datoteke za pošiljanje po pošti: navodila

Kot veste, je pasovna širina poštnih strežnikov in zmožnosti specializiranih programov v smislu velikosti podatkovne datoteke in hitrosti prenosa informacij zelo omejena. Zato je treba velike datoteke in mape zmanjšati. O tem, kako stisniti datoteko, ki jo želite poslati po e-pošti, bo obravnavana v članku. Ampak morate razumeti, kaj storiti brez posebnih programov ne bo delovalo.

Kako arhivirati datoteke za pošiljanje po pošti: načini

Kako ustvariti arhive je bilo že veliko povedanega. Vendar le malo ljudi ve, da lahko z vprašanjem, kako arhivirati datoteke za pošto, uporabite več tehnik, ki jih ponujajo sodobni pakirniki.
Praviloma vsak program te vrste med namestitvijo namesti svoje ukaze za kontekstne menije sistema Windows, zlasti Explorer. Zato, da bi ustvarili arhiv in ga v najpreprostejšem primeru takoj poslali po elektronski pošti, je to mogoče. Ampak tukaj so njihove razlik, ki jih bomo povedali ločeno.

Lahko se izognete z ustvarjanjem arhivskega imenika najprej z ustreznim programom v samodejnem načinu ali z ročnim dodajanjem datotek in map neposredno v program, nato pa jih pošljete po pošti s pomočjo e-poštnega odjemalca ali spletne storitve. Kot za programe, ki pomagajo rešiti problem arhiviranja datotek za pošto, so danes najbolj priljubljeni pripomočki, kot je vgrajeni odjemalec Windows WinZIP, inProgramska oprema WinRAR in 7-Zip. Na splošno imajo praktično enake zmogljivosti, vendar obstajajo nekatere razlike, ki vam omogočajo, da naredite zelo zanimive stvari.

Navodilo: kako arhivirati mapo ali datoteko na najlažji način na primer WinRAR

Na žalost WinZIP vgrajeno orodje za Windows ni v celoti sposobno izvajati avtomatiziranih dejanj, čeprav se lahko uporablja za ustvarjanje stisnjenih map. Zato je vprašanje, kako arhivirati datoteke za pošiljanje po pošti, najbolje videti na primeru arhivskega strežnika WinRAR.

Za popolno avtomatizacijo postopka se izbere mapa, datoteka ali več datotek, ki ji sledi meni PCM, ki ima dve vrstici: stiskanje in e-pošta ter stiskanje do "imena izvorne datoteke" in e-pošte. Pri izbiri prve možnosti, ime arhiva določi sam uporabnik, v drugem primeru se ime samodejno dodeli imenu prvotnega predmeta. Toda glavni problem je, da bo privzeto pošiljanje potekalo izključno z Outlookovim e-poštnim odjemalcem samim ali drugo privzeto aplikacijo, zato je treba za popolno avtomatizacijo v programu konfigurirati uporabniški profil (ki ga ne zagotavljajo spletne storitve).

Več možnosti

Bolj varna rešitev problema arhiviranja datotek za pošto je ustvarjanje arhiva s poznejšo prilogo in ob pošiljanju preko internetnih poštnih storitev (in količine podatkov, ki ste jih poslali zgoraj). Vendar, če uporabljate takšne storitveali Windows je omejitev, arhiv lahko razdelimo na več delov, pri čemer določimo velikost po lastni presoji ali z izbiro iz predlagane predloge.
Poleg tega lahko za obliko SFX ustvarite samoraspakirajoči imenik, tako da prejemnik ne more pretrpeti njegovega razpakiranja. Za zaščito informacij lahko nastavite geslo ali uporabite posebne algoritme za šifriranje podatkov.
Pri tem ne gre za uporabo spremembe prvotne oblike, za določitev stopnje stiskanja in za druga dodatna orodja, ki so v vsakem pakirnem programu presežna.

Sklepne ugotovitve

Na vprašanje, kakšne so prednosti uporabe lastnega odjemalca Windows (ali privzeto nameščene tretje osebe v sistemu), je preprosteje uporabiti ukaze kontekstnega menija. V primeru pošiljanja iz poštnih strežnikov na internet morate najprej sami ustvariti arhiv, vendar ga nato vstavite v pismo kot prilogo. V vsakem primeru se kopiranje in pošiljanje paketnih imenikov problemov ne bi smelo imenovati niti v navadnega uporabnika.

Sorodne publikacije