Kako uporabiti tipkovnico za zmanjšanje okna: namigi in triki

Težko si je predstavljati uporabnika računalnika, ki ne želi poenostaviti in pospešiti postopka dela z računalnikom. To lahko storite tako, da odkrijete "vroče" ključe v enem ali drugem operacijskem sistemu. Danes bomo poskušali ugotoviti, kako s tipkovnico zasvetiti okno. Kaj morate zapomniti za vsakega uporabnika? Kateri nasveti in triki vam bodo pomagali, da naredite stvari?

Metode kolapsa

Najprej je treba opozoriti, da na to vprašanje ni nedvoumnega odgovora. Vse je odvisno od operacijskega sistema, ki ga uporablja računalnik, in od namena uporabnika. Uporabniki lahko:
 • strnejo vsa odprta okna;
 • Zmanjšajte ta ali tisti program in začnite delati z novim.
 • Ukrepi so predlagani drugače. V nadaljevanju so podrobneje obravnavane vse te tehnike.

  Takoj vsa okna - možnost 1

  Kako uporabiti tipkovnico za zmanjšanje okna? Prva možnost je, da skrijete vse odprte aplikacije na namizju.
  Da bi dosegel želeni rezultat, mora uporabnik pritisniti Ctrl in D. Ta kombinacija bo omejila vsa odprta okna in uporabnika pripeljala na namizje.

  Vsa okna - metoda 2

  Toda to je le ena od možnih možnosti. Strni okno s tipkovnico je lahko drugačno. Na primer, s kombiniranjem Ctrl + M. Kombinacija deluje na enak način kot prejšnja. Z njim uporabniki izklopijo vsa okna na računalniku, nato pa lahko razmišljajo o delumizo

  Vsa okna - možnost 3

  Ti triki so pomembni za Windows. Nekateri ljudje raje uporabljajo izdelke Apple in MacOS. Ta operacijski sistem ima svoje ukaze in vroče tipke.


  Morate zmanjšati vsa okna na namizju v MacOS-u? Nato morate klikniti na tipkovnico Command + M. Funkcija se ne razlikuje od "Windowsowski". Druge variante razvoja dogodkov ni.

  Funkcionalni meni in ena aplikacija

  Katere tehnike lahko uporabnik potrebuje? Na primer, nekateri se sprašujejo, kako zmanjšati okno posamezne aplikacije s tipkovnico. To ni tako težko narediti. Kombinacija tipk Alt + Space vam bo pomagala utelešiti vaš načrt. Takoj, ko uporabnik klikne na te gumbe, se v zgornjem levem kotu odprtega programa prikaže majhen funkcionalni meni. Kaj sledi? Zdaj s puščicami na tipkovnici ali miškinem kazalcu označite vrstico »Strni« in pritisnite Enter. Po sekundi bo aktivno okno minimizirano. Hitro, enostavno in zelo priročno!

  Preklapljanje med aplikacijami

  Ko razmišljate o tem, kako zmanjšati okno z uporabo tipkovnice, uporabniki ugotovijo, da želijo hitro preklopiti med aplikacijami. Ali je mogoče doseči želeno?


  Da, in brez posebnih težav. Spoznali smo se s tipkami »Strni vsa okna«. Če želi uporabnik preklapljati med aplikacijami, lahko priporoči kombinacijo Alt + Tab.

  Windows Aero

  Kot kaže praksa, uporabniki še zdaleč ne želijo omejiti programov.Včasih je dovolj, da obvladate kombinacijo hitrega preklapljanja med odprtimi aplikacijami. Potem ni nujno, da omejimo ta ali druga okna.
  V sistemu Windows lahko prek programa Aero preklapljate med programi. Potem vam ni treba izklopiti nekaterih programov. Da bi dosegli želeni rezultat, lahko:
 • Pritisnite Win + Tab. Ta kombinacija aktivira preklapljanje med programi s programom Windows Aero. Če ponovno pritisnete ustrezne tipke, se aplikacija obrne na naslednjo.
 • Pritisnite Ctrl + Win + Tab. Možnost deluje podobno kot prejšnja, vendar preklapljanje med programi poteka s pomočjo puščic na tipkovnici.
 • Kot kaže praksa, ne bi smelo biti težav. Uporabniki lahko uporabijo katero koli od predlaganih kombinacij, da hitro preklopijo med odprtimi aplikacijami ali jih prevrnejo.

  Sorodne publikacije