Kako nastaviti stare ruske pisave

Kreativni ljudje so nagnjeni k iskanju novih idej, njihovemu izvajanju in storitvi vsega, da razširijo svoje delovne priložnosti. Mnogi uporabniki grafičnih in besedilnih urednikov se zavedajo, da se vsaka ideja ne more oblikovati v kratkem času. Večina storitev, ki jih dela, je kritizirana, ker nimajo dovolj funkcij in elementov za udobno delo. Na srečo vam te storitve zdaj omogočajo dodajanje novih elementov za delo s predmeti, povečanje pisave, besedila, tekstur in drugih elementov.

Stara ruska pisava

V članku bomo za jasnost navedli primere, ki temeljijo na tej pisavi. Dejstvo je, da je danes ena izmed najbolj uporabljenih (med prenesenimi) pisavami v rusko govoreči skupnosti. Oglaševalci in oblikovalci pogosto uporabljajo stare ruske pisave za svoje projekte. Na splošno taka pisava privlači poglede na njeno edinstvenost in povezanost z nacionalno zgodovino. Staro rusko besedilo se najpogosteje uporablja v projektih uporabnih umetnosti.


Upoštevati je treba, da vsi uredniki tega ne podpirajo, zato je treba iz številnih slogov te pisave poiskati točno tiste, ki bodo ustrezno delovali v pravem programu. Predpostavimo lahko, da abeceda ne bi smela biti vizualno naložena v stari ruski pisavi, zato bi bila najboljša možnost poiskati poenostavljeno različico pisave. Prav tako mora uporabnik upoštevati, da bo prenesena postavitevvezano na n abecedo.

Dodajanje pisave

Na spletu obstaja veliko število različnih knjižnic, kjer so shranjeni preneseni predmeti. Iskanje prave knjižnice ni enostavno, vendar nekatera spletna mesta ponujajo preprosto navigacijo in napredno iskanje, kar omogoča veliko lažje delo. Pisavo lahko prenesete tako v formatu .ttf kot v arhivu. Lahko ga razpakirate s katerimkoli arhivatorjem.


Pisave je mogoče namestiti na več načinov, od katerih ima vsak svoj učinek, tako da so izbira sami uporabniki:
 • nastavitev pisave z uporabo kontekstnega menija. Najhitrejši in najlažji način namestitve. V preneseni datoteki s pisavami morate poklicati pogovorno okno, v katerem izberete možnost »Namesti pisavo«. Po tem pade v splošni register pisav in postane dostopen vsem programom, ki ga lahko pravilno podpirajo. Ampak tukaj so njene nianse - preveč nalaganja pisav v splošni niz bo upočasnilo računalnik.
 • Namesti se v korensko mapo pisav. Preneseno datoteko morate preusmeriti v korensko mapo sistema. Mapa se nahaja na sistemskem pogonu (C: WindowsFonts). Ta metoda se razlikuje le v načinu namestitve, tehnični del pa se ne razlikuje od prejšnjega.
 • Namesti se v programski imenik. Starodavna pisava v programu Word ali drugem programu lahko neposredno namesti aplikacijo. To storite tako, da poiščete korensko mapo z aplikacijo na sistemskem pogonu in dodate pisavo v vstavljeno mapo s pisavami. Če takšne mape ni, potem jo ustvarimo,kopirajte pisavo in povežite mape v programu. Metoda je dobra, ker pisava ne bo neposredno vplivala na zmogljivost sistema, vendar bo aplikacija imela nižjo zmogljivost, kot če pisave niso bile povezane s programom. V skladu s tem bo pisavo uporabljal samo program, v katerem je bil nameščen.
 • Besedilo v Wordu

  Osnovni urejevalnik besedila je enako primeren za vse uporabnike. Tukaj se proizvajajo skoraj vsa besedilna dela in na več načinov zahvaljujoč jasnemu vmesniku. Poleg tega program podpira vse vrste besedilnih operacij, vključno z dodanimi pisavami.
  Nameščena pisava mora biti prikazana na seznamu pisav na glavnem zavihku programa. Lahko ga urejate in formatirate na enak način kot katera koli druga standardna pisava.

  Besedilo v Adobe Photoshopu

  Urejevalnik slik ima tudi vgrajeno razširjeno funkcijo za ustvarjanje in oblikovanje besedila. Orodje za besedilo se nahaja v glavni vrstici bližnjic. Za umestitev stare ruske pisave v Photoshop morate kazalko označiti s približnim območjem, v katerem bo besedilo uporabljeno. Parametri slednjih so v glavi programa. Če želite poiskati novo pisavo, morate odpreti seznam in se pomikati po njem - običajno se tam naložijo preneseni elementi.

  Sorodne publikacije