Gislaved Nord Frost 100 pnevmatike: opisi, specifikacije in pregledi

Kljub dejstvu, da je prebivalstvo Švedske sorazmerno majhno, je država v svoji tehnologiji presegla številne druge države. Vedno sledi kakovosti izdelkov. In to ni odvisno od tega, kaj in v kakšnem obsegu se proizvaja. Na Švedskem proizvajajo enako kakovostne izdelke tako za domači trg kot za izvoz. Nekateri izdelki veljajo za najbolj kakovostne, zato proizvajalci iz drugih držav poskušajo razviti isto tehnologijo.

Na Švedskem obstaja veliko avtomobilskih izdelkov. Obstaja Gislaved Tire Plant. Eden od priljubljenih modelov je tudi pnevmatike Gislaved Nord Frost 100, ki so zaradi specifičnosti podnebja priljubljene v mnogih državah, zlasti v Rusiji. Model je bil prvotno razvit brez kakršnih koli predlog, z uporabo novih tehnologij in različnih izboljšav. Podjetje je popolnoma prepričano v ta model in samozavestno izjavlja vse svoje prednosti. Pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 so bile pred začetkom masovne proizvodnje preizkušene in preizkušene. Kaj menijo o tem modelu motoristov, ki so namestili podatke za samo pnevmatiko? To bo pojasnjeno spodaj.


Zakaj so namenjeni?

Gislaved ni začel razvijati in izdelovati posodobljenih pnevmatik. Vendar pa je to olajšalo nova pravila, po katerih prejšnji modeli pnevmatik niso prešli. Nord Frost 100 ni nadgrajena različica pnevmatik. Za njegovo izvedbo je bilo potrebno veliko časa in tehnologije. Pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 so sposobnetekmujejo s številnimi modeli, vendar so v podatkih o pnevmatikah koristi še več. Čeprav so pnevmatike pripravljene prenesti velike obremenitve, je njihov glavni namen vgradnja avtomobilov. Tudi pnevmatike lahko namestite na nekatere modele križancev in lahkih SUV-jev. Pogosto jih najdemo na minibusih. Nakladanje tovornjakov pnevmatik ne more stati. V vseh regijah Rusije je zima drugačna. Nekje je stroga in z veliko snega, nekje topla, skoraj brez zmrzali. Toda pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 so dobro dokazane v vseh pogojih: zaradi prisotnosti trnja odlično premagajo zasnežene poti in zamrznjene ceste. Pomen podatkov o pnevmatikah manjka v regijah, kjer je podnebje dovolj toplo tudi pozimi. Tam, za varno delovanje avtomobila, običajno "Velcro" bo ustrezal, saj je večina snega v teh regijah skoraj odpravljena.

Trnje

Gislaved Nord Frost 100 je opremljen samo s trni. Ker je to nov razvoj, je skladen z evropskimi standardi. Zahteve za proizvajalce pnevmatik so se nekoliko spremenile. Zdaj lahko pnevmatike namestijo le z določenim številom konic. Ta faktor je odvisen od velikosti pnevmatike. Zaradi tega so vsa podjetja, ki proizvajajo pnevmatike za avtomobile, začela razvijati tehnologije, ki zmanjšujejo število konic, vendar ne zmanjšujejo nereda v cestnem prometu in ga celo izboljšujejo. To je problematično, toda proizvajalec pnevmatik Gislaved Nord Frost 100 je to storil.

Mnoga podjetja se niso zmanjšalaštevilo konic, ampak jih je preprosto skrajšalo. Kot je potrebno, taki izdelki mimo, saj je cestna površina praktično ni razvajen. Toda tudi oprijem ceste se je poslabšal. Gislaved je rešil ta problem nekoliko drugače. Nord Frost 100 je zmanjšal število konic, vendar so postali daljši, zato so zdaj bolj štrleči. Zaradi tega je bilo mogoče doseči največjo dolžino trnov, ki je sedaj enaka 11 mm. Zaradi tega se je oprijem cest znatno izboljšal in pnevmatike so v skladu s standardi.
Trnje so zdaj pritrjene na novo tehnologijo. Njihova osnova je trikotnik. To odpravlja izgubo trnja. Mnogi napačno menijo, da je zaradi tega postalo težje voziti avtomobil. Vendar pa to ni tako. Volan ni težji od poletnih pnevmatik. Nova tehnologija je pripomogla tudi k zmanjšanju hrupa pri vožnji s temi pnevmatikami. Tudi pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 SUV zmanjšujejo porabo goriva. Vsi proizvajalci uporabljajo konice različnih materialov. Trnje so lažje, bolje je. Pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 R15 so opremljene z aluminijastimi konicami. Ta material je zelo lahek, zaradi katerega ima gumo in ima takšne lastnosti. Pogosto lahko aluminij preprosto upognemo in izbriše, vendar v tem primeru ne. Za pnevmatike obstaja poseben material, ki je odporen na zunanje vplive. Poleg povečane dolžine trnja postanejo tudi širše - sedaj je 8 mm.

Vzorec tekalne plasti

Prej je bila pri vseh najboljših zimskih pnevmatikah iz Gislaved skoraj enaka risbatekalna plast Zdaj se tekalna plast spremeni in je skoraj enaka kot pri prejšnjih modelih. V sredini je slika v obliki niza puščic, usmerjenih v eno smer. To zagotavlja popoln oprijem na cesti na kateri koli površini. Skoraj isti gumi se obnaša na asfaltu, zasneženem delu ceste ali na ledu. Verjetnost vstopa je minimalna zaradi tekalne plasti.
Zimske pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 so prav tako spremenjene. Zdaj obstajajo bloki velikih velikosti v primerjavi s prejšnjimi različicami. Če poleg tega ni bilo nobenih sprememb, se je oprijem ceste znatno poslabšal. Vendar pa se je poleg velikosti povečalo tudi število robov in površina blokov se je spremenila. Zdaj niso popolnoma enake, ampak nekoliko nižje, kar zagotavlja boljši kavelj.

Lokacija lamel

Prav tako je treba omeniti, da se je vzorec tekalne plasti dramatično spremenil. V vseh prejšnjih modelih je bilo v sredini tekalne plasti nameščeno eno ali več črt. Delili so stranske dele. Zdaj ni take stvari, toda osrednji del je narejen v obliki jelke. Razdalja med stranskimi bloki se torej razteza do sredine pnevmatike. Zakaj je proizvajalec naredil prav to?
Te pnevmatike so bile izdelane s posebno računalniško opremo. Razvili smo najuspešnejši vzorec tekalne plasti. Najprej je bil preizkušen na računalniku, kasneje pa s številnimi študijami in testi. Takšna tekalna plast se je pokazala na najboljši strani. Zelo izboljša oprijem na cesti v vseh pogojih: v dežju, snegu alipoledenitev Tudi avtomobil s takšnimi pnevmatikami je veliko težje vstopiti v drsnik. To je posledica dejstva, da robovi niso vzdolžni, temveč pod kotom. Avto takoj postane bolj obvladljiv in odziven. Bloki na strani tekalne plasti so še vedno enaki. Njihove spremembe so omejene na velikost. Proizvajalec ni poskusil z njihovo lokacijo, saj je najbolj idealen. Prispevajo k povečanju površine stika pnevmatike s površino ceste, kar izboljša nered. Voda je prikazana tudi skozi prostore med bloki. To je najučinkovitejše zaradi povečane velikosti. Tako se pri vožnji po suhem delu ceste in nato po mokri površini izključi nevarnost drsenja in učinka akvaplaninga. Preglede voznikov, ki so namestili podatke o pnevmatikah, to potrjujejo. Seveda, primeri, ko je bil avto s temi pnevmatikami prevažan po mokri cesti, vendar je bil zato, ker se je vir gume končal in je začel izgubljati svoje lastnosti.

Lamele v ramenih conah

V osrednjem delu tekalne plasti je v obliki jelke, v bočnem delu pa je slika v obliki črke S. To novost je moral izdelati proizvajalec, da bi ohranil vlečno silo in lastnosti pnevmatike. Izboljšuje ne le gumijaste lastnosti, temveč tudi njegov videz.
Te letvice so usmerjene proti gibanju avtomobila. V vseh pogojih povečujejo nerede v cestnem prometu. Tudi zaradi takšne tehnologije se zmanjša nevarnost padca v drsnik na mokrem pokrovu, vendar pri vožnji po ledeno hladni potiali varno gibanje ledu brez drsenja in sankanja zagotavlja več konic kot lamele. Tudi zaščitnik ima pri tem pomembno vlogo, vendar je bolj koristen pri suhem asfaltnem prekrivanju. Stranski bloki pod težo avtomobila so rahlo stisnjeni in povečujejo površino stika pnevmatike s cestiščem. Zaradi tega se poveča oprijem ceste. Prav tako se zaradi neravne površine blokov izboljša sklopka in zmanjša se premikanje koles pri premagovanju težkih ovir. Zaradi teh novih tehnologij se je guma znatno izboljšala brez negativnih učinkov. Pnevmatike lahko držijo avto na poljubnem pokrovu. Vendar pa jih ne precenjujte, saj se pri zelo visoki hitrosti ne bo izkazalo in avtomobil lahko prenaša, kar bo vodilo do žalostnih posledic. Pozimi, v vsakem primeru, ni priporočljivo kršiti režima hitrosti, tudi s takimi pokrovi.

Pomanjkanje akvaplaninga

Guma je izdelala tudi načine odstranjevanja vlage. Kljub temu, da so pnevmatike zasnovane za težke pogoje delovanja z minus temperaturo zraka, se uporabljajo tudi v regijah, kjer so zime tople. Praviloma je vedno mokra in na cesti zelo mokra. S takšnim premazom se ne more ravnati z vsako pnevmatiko. Vendar ima Gislaved Nord Frost 100 dobro razvit drenažni sistem. Zagotavlja najhitrejši iztok vlage, ne da bi pri tem zmanjšal oprijem na cesti. Te pnevmatike prav tako prihajajo v Nemčiji. Pozimi so pogosto tople zime, sneg pa je na cesti. Prav tako slabša oprijem ceste. Da ne bi ostali na površinidlje časa je bil drenažni sistem pnevmatik maksimalno izpopolnjen. Zdaj ima tridimenzionalno obliko. Zmožen je učinkovito prikazati ne samo vlago, ampak tudi sneg in zdrobljen led. Zaradi tega območje pnevmatike, ki pride v stik s cesto, ne izgubi oprijema in ga vedno ohranja odlično.

Veliko število velikosti pnevmatik Gislaved Nord Frost 100

Vsi avtomobili so popolnoma različni. Tudi kljub zunanji podobnosti so njihovi motorji in podvozja vedno različni. Delujejo lahko pravilno in brez povečane obrabe samo, če so pnevmatike pravilno izbrane. Podjetje Gislaved je to upoštevalo pri razvoju in lansiranju gume različnih velikosti, predstavljenih v premerih od R13 do R19. Prav tako se lahko pobere z drugimi dimenzijskimi značilnostmi. Na ta način želi podjetje vse, ki želijo kupiti te pnevmatike, ne glede na to, kako je lastnik avtomobila. Proizvajalec zagotavlja jamstvo za vsak izdelek, kar kaže na njegovo visoko kakovost. Povratne informacije lastnikov teh pnevmatik to potrjujejo.

Sestava gume

Podatki proizvajalca pnevmatik so univerzalni, kar pomeni, da so primerni za vse pogoje in številne avtomobile. Za to je potreben razvoj popolnoma nove strukture, za razliko od prejšnjih. Zahvaljujoč posodobljeni sestavi pnevmatike lahko mehke na minus temperature, medtem ko ne izgubi svoje lastnosti. Prav tako se ne držijo asfalta pri plus temperaturi. Zaradi spremembe sestave se je življenjska doba pnevmatik povečala. Veliko ljudi ne uporablja zimskih pnevmatik v toplemregijah zaradi dejstva, da lahko vsi trni padajo. S pnevmatikami Gislaved Nord Frost 100 se to ne bo zgodilo, saj bodo trnje vstopile skozi posebne zaloge. Takšne rezultate smo dosegli z uporabo naravnega kavčuka in različnih dodatkov. Dodani so tudi naftni derivati ​​in silicijeva kislina.

Pozitivne povratne informacije

Vozniki avtomobilov, v katerih so nameščene pnevmatike za pnevmatike Gislaved Nord Frost 100, na njih pogosto pustijo povratne informacije. V bistvu je njihovo mnenje pozitivno, imenujejo jih najboljše zimske pnevmatike.
Pogosto bodite pozorni na naslednje:
 • Trnje so pritrjene na podlagi trikotnika, zaradi česar ne padejo in se dolgo zadržujejo.
 • V primeru zasilnega zaviranja se bo to zgodilo čim prej.
 • Pri vožnji po ledeni cesti ali ledu imajo pnevmatike odličen oprijem na cesti. Vendar pa se lahko v primeru kršitve hitrega načina izgubi.
 • Stroški pnevmatik so skladni s kakovostjo in nižji kot stroški konkurentov. V tem primeru so lastnosti pnevmatik Gislaved Nord Frost 100 in lastnosti, bolj pogosto, boljše.
 • Pri premikanju po snegu se ohranijo kakovost sklopke.
 • Pokrovi pnevmatik ne ustvarjajo dodatnega hrupa.
 • Odpornost na akvaplaning.
 • Negativne povratne informacije o pnevmatikah Gislaved Nord Frost 100

  Nekatere še vedno upoštevajo negativne vidike teh pnevmatik. Pri vožnji z visoko hitrostjo, guma ne more zagotoviti dober oprijem na cesti. Vendar pa tega ne bi smela storiti, saj so pnevmatike zasnovane za delovanje pri sprejemljivi hitrosti. Nekateri vozniki so tudi izgubljenikonice v agresivnem slogu vožnje. Obstaja tudi pomanjkljivost, da se lahko pojavi kila. Vendar je to verjetno posledica uporabe vira.

  Povzetek

  Testi pnevmatik Gislaved Nord Frost 100 so pokazali, da so med najboljšimi v svojem segmentu. Gislaved že dolgo proizvaja avtomobilske pnevmatike. Praviloma so njegovi izdelki vedno visoke kakovosti. Sodeč po opisu, pnevmatike Gislaved Nord Frost 100 niso nobena izjema. Lahko jih izkoriščamo v skoraj vseh pogojih, kar pojasnjuje takšno priljubljenost.

  Sorodne publikacije