Kako odstraniti Windows 8: najlažji način

Ker je vmesnik osme različice operacijskega sistema Windows v primerjavi s prejšnjimi spremembami doživel pomembne spremembe (odsotnost istega gumba Start), je dostop do nekaterih funkcij s klasičnimi metodami postal nemogoč. Zato mnogi uporabniki sistema Windows 8 ne morejo izbrisati programa, ne da bi razumeli, kako priti do želene particije ali klicati eno ali drugo funkcijo. Toda rezultat je tam. Nato razmislite o nekaterih univerzalnih tehnikah, ki vam omogočajo, da čim hitreje odstranite vse aplikacije.


Kako odstraniti Windows 8: klasična metoda

Ta metodologija za vse sisteme Windows brez izjeme, ne glede na različico leta izdaje, je uporaba posebnega oddelka programov in komponent. Toda kako lahko odstranim operacijski sistem Windows 8, če ni mogoče priti do nadzorne plošče v odsotnosti menija Start?
S kurzorjem lahko premaknete kurzor v desni ali spodnji kot, da pokličete ploščo, nato pa pritisnite gumb s parametri, ki izbere "Nadzorna plošča". Podobno lahko s podporo zaslona multitouch funkcijo premaknete iz kota v središče zaslona. Na poti lahko uporabite oddelek za iskanje, kjer je določena "Nadzorna plošča" ali "Programi in komponente". Vendar pa mnogi uporabniki podcenjujejo standard za vse sisteme tipk. Za hiter dostop je najbolje, da takoj pokličete konzolo "Run" (Win + R) in na področju izvedljivega programa zaOdprite nadzorno ploščo in vnesite nadzorni ukaz.


Če želite takoj vstopiti v oddelek programov in komponent, napišite vrstico appwiz.cpl., Izberite program, kliknite gumb za brisanje, nato samo počakajte, da se postopek konča. Uporabite lahko ukazno vrstico (cmd), ki je ime programa, ki ga izbrišete, in za njim se vstavi standardni ukaz za brisanje "/uninstall" (brez narekovajev). Ta metoda je dobra, ker bo odstranitev izvedena v ozadju (uporabnik ne bo videl napredka procesa).

Odstranjevanje namiznih aplikacij

Vprašanje, kako odstraniti Windows 8, je mogoče rešiti preprosto, če se ikona programa prikaže na začetnem zaslonu v obliki ploščice.
V tem primeru je treba na izbrani aplikaciji izvesti PCM, izbrati iz menija spodaj in po potrditvi sistema potrditi svoja dejanja.

Uporaba posebnih orodij

Vendar pa je lažje uporabljati posebna orodja. Razmislite o aplikaciji iObit Uninstaller (odstrani programe katere koli vrste in cilja z vsemi ostanki, vključno s komponentami sistema in pritisnjenimi ploščami spletnega brskalnika).
Tu je vse preprosto. V delujoči aplikaciji morate najti program, ki ga želite izbrisati, kliknite gumb z oznako vozička, potrdite odstranitev. Uporabite lahko tudi paketno brisanje, ki dodeljuje več programov, vse pa se odstranijo eno za drugo.
Takoj poPotrditev zažene standardno odstranitev, ki lahko vključuje lastno izvirno odstranitev ali podobno orodje za Windows. Ko se postopek konča, morate aktivirati zmogljivo skeniranje, ki zazna vse preostale komponente (mape, datoteke in vnose v register). Potem so vsi rezultati iskanja označeni in odstranjeni glede na element uničenja datoteke, ki se nahaja na dnu glavnega okna programa.

Kako odstraniti program na daljavo

Nazadnje, nekaj besed o oddaljeni odstranitvi. Recimo, da imate računalnik ali prenosni računalnik z nameščenim operacijskim sistemom Windows 8 in pametni telefon z operacijskim sistemom. Kateri mobilni operacijski sistem se uporablja v napravi, ne igra nobene vloge. Bistvo problema, kako odstraniti operacijski sistem Windows 8 iz mobilne naprave, je dostop do bolnišničnega operacijskega sistema. Lahko uporabite Windows sam, vendar to ni najlažji način (povprečni uporabnik verjetno ne bo razumel, kako nastaviti oddaljeno namizje). Najlažji način namestitve posebnega odjemalca RDP na računalnik in mobilno napravo (na primer Google Chrome RDP) in njegovo uporabo. Vendar mora biti v tem primeru računalnik prisoten z istim brskalnikom, pri povezovanju prek interneta pa mora biti vključen tudi računalnik ali prenosni računalnik. Aktivna mora biti tudi internetna povezava.
Pri nameščanju povezave na pametni telefon ali tablični računalnik se prikaže glavni zaslon sistema Windows 8, ki je nameščen na stacionarni napravi. Z mobilno napravo lahko izvajate enaka dejanja kotče ste delali neposredno na vašem terminalu, vključno z odstranitvijo programov.

Zaključek

Težave, povezane z odstranitvijo programov v osmi različici sistema Windows, so preprosto rešene. Opozoriti je treba, da je kombinacija "vročih" tipk najprimernejša za hiter dostop do sistemskih orodij, vendar če želite maksimirati odstranitev aplikacij, vključno z ostalimi računalniškimi odpadki iz njih, je bolje uporabiti odstranjevalce drugih proizvajalcev.

Sorodne publikacije