Funkcija PHP shell_exec: izvršite zunanji ukaz

Praktično vsi programski jeziki vključujejo zmožnost zagona zunanjega kode ali ukaznega lupine operacijskega sistema. Prisotnost takšne možnosti velja za pravilo spodobnosti in polne funkcionalnosti jezika. Uporaba takšne priložnosti se šteje za varnostno grožnjo in pomanjkanje polne funkcionalnosti programa, napisanega v jeziku. PHP daje programerju zmožnost zagona zunanjega ukaza in prenosa rezultatov teka na spremenljivko v obliki besedila.

Operativno okolje in zunanja ekipa

Izbira ni posebej velika, vendar lahko različne možnosti postavijo v slepo ulico. Če strežnik, v katerem se izvaja PHP, izvaja Windows, potem ne bo posebnih nepredvidenih situacij. V družini Linuxxoids so možne različne negotovosti.


V vsakem primeru je zagon zunanje kode grožnja. Zato je uporaba funkcije shell_exec () PHP dobro premišljena in premišljena rešitev. Običajno je namen uporabe takšne priložnosti občasno zagnati zunanjo aplikacijo, ki zbira informacije in jo premika v mape spletnih virov. Pogosto uporabljen zagon zunanje kode za prenos statistike mesta, finančnega poročila itd. Obstaja veliko možnosti, ko upravljanje spletnega vira zahteva "zunanjo pomoč", vendar večinoma, ko se vsak stik z "zunanjim okoljem" izvaja sam, brez uporabe PHP shell_exec ().

Sintaksa in logika uporabe

KlicZunanja koda se izvrši tako, da se dodeli rezultat klicanja funkcije shell_exec () spremenljivke.
V tem primeru apache & amp; PHP je nameščen na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Težave s cirilicnim pismom so se pojavile takoj in razlike v izhodnih tokovih ukaza v operacijski sistem normalnega toka, ki ga je brskalnik zaznal. Če želite pravilno prikazati izhod, morate analizirati funkcijo shell_exec (). V PHP bi morali biti primeri testiranja čim bolj strogi, da bi dosegli varno uporabo.
Vsak operacijski sistem omogoča oblikovanje ukazne vrstice, ko je v vrstici zapisanih več ukazov. Funkcija shell_exec omogoča uporabo take ukazne vrstice. V vseh primerih mora uporaba funkcije vključevati vrsto testnih primerov, na katerih se preverja varnost uporabe dostopa do operacijskega sistema.

Sorodne publikacije