Kako ustaviti posodobitev 10? Možnosti za izklop storitve Windows Update 10

Windows Update 10, ki usklajuje delo centra za posodobitve in namesti nove pakete, je za mnoge uporabnike neprijeten. Prenos in integracija v sistemske posodobitve v ozadju ter nekatere nameščene komponente lahko povzročijo resne napake v OS. To je dobesedno dni, ko je postalo znano, da so najnovejši sproščeni paketi po namestitvi privedli do tega, da se ob ponovnem zagonu modrega zaslona, ​​od katerega je skoraj nemogoče znebiti. Poglejmo, kako ustaviti posodobitev 10, če je prenos ali namestitev v aktivni fazi. Predlaganih je tudi več tehnik za popolno deaktivacijo takih procesov. V obeh primerih obstaja več možnosti za ukrepanje, ki vključuje samo orodja samega operacijskega sistema.


Kako ustaviti posodobitev 10, če gre, na najlažji način?

V bistvu, če sistemski pladenj pops up sporočilo, da so na voljo posodobitve ali preusmeritev na storitev posodabljanja pride, na primer, prek navadne protivirusne programske opreme, je vse enostavno. Kako ustaviti posodobitev 10? Osnovno! Odklopite omrežni kabel (če imate žično povezavo) ali izklopite Wi-Fi. Upoštevajte, da se bo pri ponovnem povezovanju nadaljevalo nalaganje posodobitev brez nadaljnjega deaktiviranja v sistemskih nastavitvah.
Vendar se zgodi tudi, da uporabnik ne vidi svoje aktivacije procesa prenosa, ampak ga dobiOpozarjamo, da nameščanje posodobitev poteka šele, ko zaustavite ali znova zaženete računalnik. Na modrem zaslonu se prikaže vrstica napredka z opozorilom, da računalnika trenutno ni mogoče izklopiti. Če uporabite ponovni zagon, bo gumb Start prikazal vrstico s ponudbo za ponovni zagon in namestitev posodobitev. To ni priporočljivo. Nadaljnji ukrepi bodo podrobno opredeljeni posebej. Toda ko je namestitev že zagnana, morate prisiliti računalnik ali prenosni računalnik, da se izklopi z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop, nato pa izvedete zagon v varnem načinu in prekličete namestitev. Ampak o tem kasneje.


Onemogočanje posodobitve za brezžično povezavo

Vprašanje, kako ustaviti posodobitev 10 pri uporabi brezžične povezave Wi-Fi, je še lažje (čeprav se premori uporabljajo za zaustavitev teh postopkov v sistemu in ni zagotovljena). Če želite to narediti, v sistem pladenj, skozi ikono sporočila, morate izbrati aktiviranje načina "Na letalu". Ta način onemogoči vse brezžične povezave. Premor za prenos posodobitev sistema Windows v to možnost za žična omrežja ne deluje. Toda z obnovitvijo brezžične povezave se bo prenos nadaljeval.
Uporabite lahko tudi možnost namestitve omejene povezave, v kateri sistem ne bo prenesel posodobitve. Na ta način je primerna za vse uporabnike, ki dejansko nastavijo omejitve prometa, in ne le za prenehanje prenosa ali nameščanja na voljopaketov

Prekinitev posodobitve prek ukazne vrstice

Na splošno lahko zgornja dejanja pripeljejo do zrušitev in napak pri nameščanju posodobitev. Zato se za pravilno prekinitev ali prenos namestitve uporablja samo eno glavno orodje, ukazna konzola (cmd v meniju Zaženi).
V njem so trije ukazi:
 • net stop wuauserv - Zaustavite storitev Windows Update;
 • net stop bits - deaktivacija storitve obveščevalnega prenosa;
 • net stop dosvc - Zaustavi optimizacijo storitve dostave.
 • Ponovna vključitev vseh komponent je podobna, v ukazih se spremenijo samo ukazi za zagon. Ko se izvajajo ukazi za onemogočanje in ukazi za ponovno aktiviranje, ponovni zagon sistema ni potreben.

  Deaktiviranje centra za posodobitve Windows iz menija možnosti

  Vprašanje, kako ročno zaustaviti posodobitev 10, je nekoliko opraskano. Zdaj pa si poglejmo, kakšna orodja uporabnik ponuja sistemu, če želi onemogočiti iskanje in namestitev posodobitev na splošno.
  Center za posodobitev programa Windows 10 lahko onemogočite na več načinov. Prva metoda je uporaba menija možnosti in ustreznega razdelka za posodobitev in varnost ter vnos naprednih nastavitev za posodobitev operacijskega sistema Windows, kjer morate v seznamu za izbiro načina namestitve vključiti sporočila o ponovnem zagonu (v tem primeru se bo sistem ponovno zagnal brez vašega soglasja ne bo), potrdite polje poleg vrstice »Posodobitve posodobitev« in deaktivirajte prejemposodobitve na več mestih.

  Lokalni urejevalnik pravilnikov skupine Windows 10

  Zdaj pa preidimo na osnovna orodja, ki vam omogočajo, da delno ali v celoti onemogočite storitev Windows Update 10. Rešitve, ki so na voljo za preučevanje, so v veliki meri podobne, saj se med seboj večinoma podvajajo. Najprej si poglejmo urednika lokalne skupinske politike Windows 10, ki jo imenuje gpedit.msc, ki se vnese v meni "Run".
  Tu v konfiguraciji, preko administrativnih predlog in komponent sistema, morate iti v razdelek "Center za posodobitve" in urediti nastavitev za samodejno posodabljanje. Meni z dvojnim klikom ali PCM prikliče nastavitveno okno, kjer je kot trenutni parameter nastavljen "Disconnected", nato pa se spremembe shranijo s pritiskom na gumb OK.

  Oddelek za storitve

  Zgornja metoda vam omogoča, da onemogočite iskanje in namestitev posodobitev, če pa lahko tako rečete, samo globalno, ker je storitev sama trenutno aktivna. Zato je spodnja vrstica, da jo ne samo onemogočite, ampak tudi ustavite njegovo trenutno dejanje. Da bi to naredili, kot je že jasno, uporabite ustrezen razdelek, imenovan s tekaške konzole, z ukazom services.msc (lahko uporabite tudi skrbniški meni).
  V urejevalniku morate najti "Center za posodobitve" in urediti nastavitve s PCM z izbiro lastnosti ali dvojnim klikom. Izklop je izvedens pritiskom na gumb "Stop" in v zagonski vrsti, tako da storitev ne bo delovala pozneje, je nastavitev nastavljena na off.

  Sistemski register

  Nazadnje lahko celotno deaktiviranje posodobitev opravite prek registra sistema. Urejevalnik, tako kot vsa prejšnja orodja, lahko prikličete prek menija Zaženi z vnosom ukaza regedit.
  Pri tem je treba uporabiti vejo HKLM in razdelke SOFTWARE in Microsoft, kjer je prek imenika pravil in nadgradnje prehod v končni imenik AU, kot je prikazano na zgornji sliki. Praviloma ključ, ki je odgovoren za onemogočanje sprejemanja posodobitev, ni tukaj, zato ga bo treba izdelati ročno (32-bitni parameter DWORD), dodeliti mu ime NoAutoUpdate in z urejanjem parametrov kot trenutno vrednostjo nastaviti enoto. Kot lahko vidite, so takšna dejanja podvajanje nastavitev pravilnika skupine, vendar ima register prednost. To pomeni, da lahko spremenite nastavitve pravilnika v registru, vendar nastavitev pravilnika v registru ni mogoče spremeniti.

  Kako preklicati namestitev posodobitev?

  V primerih, ko so posodobitve še vedno vzpostavljene, lahko prekličete spremembe, ki jih naredite na več načinov. V najenostavnejšem primeru se preklic posodobitev sistema Windows 10 doseže z obnovitvijo sistema na točko, ki je potekala pred namestitvijo paketov. Spet je treba posodobitev nastaviti ne samo pri izvajanju zgornjih korakov za deaktiviranje ustreznih storitev.
  Po drugi strani pa lahko uporabite isti meniMožnosti in razdelek za nadgradnjo in varnost, kjer morate v centru za nadgradnjo odpreti pogled dnevnika namestitve posodobitve, izberite najnovejše ali nepotrebne pakete in uporabite njihovo odstranitev. Podobno lahko tudi odstranite posodobitve prek "Nadzorne plošče", ki izbere del programov in komponent, nato pa prehod na ogled nameščenih posodobitev s klikom na hiperpovezavo na levi. Nato se izbere nepotreben paket in preko PCM-ja se pokliče niz za brisanje. Za odstranitev posodobitev lahko uporabite ukazno konzolo, ki mora najprej prikazati celoten seznam nameščenih paketov (line wmic qfe short /format: table), zapomniti ali zapisati zahtevano številko paketa (vsi se začnejo s črkami QF), in nato vnesite ukaz za odstranitev wusa /uninstall /kb: številka, kjer številka ustreza številki posodobitve, ki je navedena po kombinaciji črk.

  Kako izključiti namestitev nepotrebnih ali problematičnih servisnih paketov

  Toda predpostavimo, da uporabnik posodobitve v celoti ne onemogoči in da se nekateri paketi ne želijo namestiti, ko jih ponovno poskusite. V tem primeru je mogoče njihovo samodejno integracijo onemogočiti. Če želite to narediti, v nastavitvah "Center za posodobitve" ročno poiščete razpoložljive posodobitve, po tem pa ugotovite, da so izbrani nepotrebni, nato pa uporabite ukaz za skrivanje. Podobno so posodobitve onemogočene v razdelku programa in komponente z možnostjo ogleda nameščenih paketov. Če želite odstraniti posodobitve zbirke sistemov, morate to storitiUporabite možnost obnovitve z možnostjo, da se vrnete na prejšnjo različico. Vendar je to možnost mogoče uporabiti le, če uporabnik ni izbrisal imenika Windows.old, v katerem so shranjene vse prejšnje konfiguracije. Če na disku ni map, se lahko s popolno ponastavitvijo vrnete v tovarniško stanje sistema.

  Prepoved posodobitev za voznike

  Zdi se, da je vse jasno z vprašanji, povezanimi s tem, kako ustaviti in servisirati posodobitev 10. Še vedno je treba razmisliti o prepovedi neprostovoljne namestitve voznika.
  Če želite to narediti, pokličete Run Run konzolo, vrstica rundll32 newdev.dll, DeviceInternetSettingUi vnesete v vrstico rundll32, potem pa okno za izbiro možnosti aktivira vrstico za izbiro uporabnika in element prepoveduje namestitev gonilnikov iz same posodobitve. Opomba: Če morate namestiti posodobitve gonilnikov, uporabite avtomatizirana orodja, kot je Driver Booster, ki prenaša najnovejše različice internetnih virov proizvajalca naprave in nato integrira nove gonilnike v sistem brez udeležbe uporabnika.

  Post mortem

  Pravzaprav gre za ustavitev, popolno ali delno onemogočanje namestitve nadgradnje sistema Windows 10. Vendar kljub prisotnosti dovolj velikega števila orodij, ki omogočajo take operacije, deaktiviranje posodobitev storitev ni priporočljivo, ker so glavni paketi večinoma za vdor v luknje v varnostnem sistemu in namestitev posodobitev za nekatere glavne platforme,ki se lahko ukvarjajo z uporabo sodobnih programov ali iger. Optimalna možnost je, da nastavite parametre, kjer lahko sistem sam poišče iskanje razpoložljivih paketov, vendar ima pravico do izbire namestitve za uporabnika. Tako lahko takoj izključite nepotrebne ali potencialno kršene posodobitve.

  Sorodne publikacije