Splošni postopek za namestitev gonilnikov na prenosnik in priporočila za namestitev

Zdi se, da je težko namestiti gonilnike na prenosni računalnik, saj sam operacijski sistem med začetno namestitvijo ali če zamenja z idejo, izvede namestitev potrebnega sebe za sebe? Na žalost to ni vedno tako, toda v nekaterih specifičnih modelih prenosnih računalnikov, ko zamenjate operacijski sistem, in tudi pri oblikovanju skritih particij z originalnimi kopijami, se proces namestitve programske opreme spremeni v pravo nočno moro. Torej za opremo ni voznikov (in celo na uradni strani proizvajalca), nato preneseni gonilniki ne želijo namestiti. In kakšen vrstni red nameščanja gonilnikov na prenosni računalnik izberete v takšni situaciji? Na splošno skoraj vse naprave te vrste uporabljajo eno univerzalno rešitev. Vendar so včasih potrebni nekateri dodatni ukrepi.


Vrstni red namestitve gonilnikov na prenosni računalnik: uporaba diska programske opreme

Seveda, v primeru uradnega nakupa računalniške opreme v trgovini, je za prenosni računalnik potreben poseben disk z voznikom.
Samo, da se lahko uporablja v delujočem sistemu tudi po ponovni namestitvi, pod pogojem, da zahtevane baze podatkov za Microsoft ni bilo mogoče najti v bazi podatkov. Običajno se po samodejnem zagonu namestitvenega programa prikaže posebno okno z izbiro enega ali drugega dejanja in v večini primerov se namestitev gonilnikov izvede v vnaprej programiranem skriptu brezudeležbo uporabnikov. Kaj pa, če je bil prenosnik kupljen iz rok in ta disk ni na voljo?

V kakšnem vrstnem redu namestiti gonilnike na znanih modelih prenosnih računalnikov

Večina uporabnikov takoj začnejo grozljivo iskati spletno mesto proizvajalca, vendar se izkaže, da v primeru ponovne namestitve OS ni potreben gonilnik. Včasih se zgodi, da so vozniki tam, jih lahko prenesete, vendar jih ne želite namestiti. Zakaj? Ampak samo zato, ker morate slediti poseben postopek za namestitev gonilnikov na prenosni računalnik (ASUS, HP, Toshiba, Dell, Acer - v tem primeru ni posebne vrednosti). Programska oprema za selektivno upravljanje ni nameščena, ker morate najprej namestiti gonilnik čipov (matično ploščo), nato zagnati namestitev grafičnega pospeševalnika, namestiti gonilnike zvoka in nato vse ostalo.


Primer za namestitev gonilnikov za prenosne računalnike za večino proizvajalcev je prikazan na zgornji sliki. To se mimogrede nanaša na avtomatizirano in ročno namestitev. Vendar pa obstajajo nekatere izjeme od pravil.

Kako namestiti gonilnike na prenosni računalnik Sony VAIO kot zasebno zadevo

Tako na primer celo uradni gonilniki na teh prenosnih računalnikih niso vedno nameščeni. Prvič, programska oprema za upravljanje za vsako napravo, ki jo je mogoče predstaviti kot tri vrste datotek, in drugič, pogosto so "zašili" vse vrste omejevalnih filtrov od razvijalcev, kar preprečuje namestitev gonilnikov za določen model prenosnika z drugim operacijskim sistemom , toda ne tistega, ki jeje bila v predstavljeni obliki.
A izhod je. Postopek namestitve gonilnikov na prenosni računalnik Sony je približno takole:
 • Namestite vse prenesene gonilnike v naključnem vrstnem redu, vendar enega za drugim in znova zaženite napravo po uspešni ali neuspešni namestitvi.
 • Namestite gonilnike, ki so uspešno nameščeni v ločeno mapo. Tisti, ki niso namestili, pustite v prvotni lokaciji prenosa.
 • Razpakirajte namestitveni program za odpravljanje težav s programom SFEP (programska oprema za razširitev programske opreme Sony se skoraj nikoli ne namesti ročno) z uporabo Universal Extractor ali Wise Unpacker (to vam bo omogočilo, da se znebite vseh vrst inšpektorjev filtrov).
 • Poiščite v upravitelju naprav neznano napravo (ACPI /SNY5001) in pri posodabljanju gonilnikov podajte pot do INF datoteke v nepakiranem imeniku.
 • Podobno namestite vse, kar na začetku niste namestili.
 • Opomba: Na koncu dejanja za vsakega gonilnika se mora sistem znova zagnati in če uporabljate nastavitve za pripomočke za prenosni računalnik Sony, se namestitev izvede trikrat (z uporabo vseh treh vrst datotek v razpakiranem imeniku za vsako vrsto gonilnika).

  Zmožnost uporabe programov tretjih oseb

  Nazadnje, če nič ni na voljo, lahko uporabite tudi pripomočke, kot so Driver Booster ali DriverPack Solution, vendar imajo lahko tudi težave. Prvi program lahko deluje samo, če imate internetno povezavo, zato morate najprej namestiti gonilnik omrežne kartice. In drugovsebuje precej veliko bazo gonilnikov, ne vedno pravilno določi, kaj je prisotno v sistemu, namešča (kot v primeru Windowsa) nekaj najbolj primernih gonilnikov, ki ne morejo delati s to napravo. Ampak to aplikacijo je mogoče najti v obliki bootable medijev, ki vam omogoča, da namestite potrebno brez teče operacijski sistem.

  Sorodne publikacije