Pametni telefon LG L5: funkcija, primerjava z analogi in pregledi

LG sistematično trži svoje nove dosežke v digitalnih mobilnih napravah. Leta 2012 se je v prodaji pojavil pametni telefon L5. Pripadal je segmentu poceni naprav. Leto kasneje je podjetje predstavilo posodobljeno različico tega modela - LG Optimus L5 Dual E455. Značilnosti naprave se ne razlikujejo po visokih kazalnikih, vendar pa je po mnenju mnogih uporabnikov funkcija zaslužila pohvalne ocene, še posebej v skladu s ceno. Po mnenju strokovnjakov so razvijalci delali na napakah. Takoj opazimo zamenjavo nekaterih oblikovnih elementov. Odločili so se, da popolnoma opustimo nerodno in strogo obliko. Tudi pozornost je zaželeno bolj kakovosten prikaz in strojne "polnjenje". Zaradi takšne vsebine v novem proračunu je LG L5 II bistveno višji od svojega predhodnika. Toda na hitro rastočem trgu mobilnih naprav je bilo dovolj posodobitev? To vprašanje bo pomagalo odgovoriti na odgovore strokovnjakov in lastnikov pripomočkov. Na podlagi njih lahko navedete vse prednosti in slabosti tega modela. To je točno to, čemur bo namenjen ta članek.

Oblikovanje

Za leto 2013 se lahko zasnova novega modela LG L5, katerega značilnosti bodo določene malo kasneje, varno imenuje privlačna. Pametni telefon izgleda trdno in predstavljivo. Za razliko od svojega predhodnika, ki je imel ostre vogale in rezane robove, je model E455 dobil gladko, zaobljeno obliko. Takšna odločitev ni samose odraža v videzu, vendar vpliva tudi na enostavnost uporabe. Po mnenju mnogih lastnikov je naprava v roki veliko bolj prijetna kot prejšnji model LG Optimus L5. Funkcije telefona so iz tega zmagale. Proizvajalec na zadnji plošči je uporabil plastiko, odporno na dotik, ki ima mat površino. Prav tako obstaja majhna risba teksture, zaradi katere naprava popolnoma ne zdrsne in ne zbira prstnih odtisov. Praktičnost tega premaza vam omogoča, da preprečite nastanek prask, odrezkov in prask.


Proizvajalec je trgu predstavil dve barvni možnosti, obe klasični. Za predstavnike ženske polovice primerne aparate z belo škatlo. Ampak za moške, ki morajo videti trdno, je priporočljivo, da bodite pozorni na črno kopijo. Na sprednji plošči je zaslon največji element. Spodaj je nadzorna plošča. Sestavljen je iz 4 tipk na dotik. Na vrhu je luknja za zvočnik. Oblikovalci so mu izbrali obliko obrnjenega trapeza. Takoj pod njim je logotip podjetja, natisnjen v velikem tisku. Proizvajalec poleg zvočnika najde senzor bližine. Zahvaljujoč temu telefonu je priročen za uporabo, saj med klicem ni treba blokirati zaslona. To se zgodi samodejno zaradi prisotnosti senzorja.


Na hrbtu ni nič posebnega. Tukaj, oblikovalci, ki se nahajajo v zgornjem levem kotu objektiva 5-milijona slikovnih pik kamero in LEDosvetlitev tipa. Glavni zvočnik se nahaja na dnu hrbtne plošče. Predstavlja luknjo, ki je v sredini ločena s tanko ploščo. Za zaščito dinamike od prodiranja odpadkov se uporablja mrežica z majhnimi luknjami.

Kakovost gradnje

Kljub temu, da je ta model "proračunski uporabnik", ni nobene zahteve po kakovosti zbiranja od strank. Po preizkusih ni bilo zaznati napak, nepravilnosti in razpoke na telesu. Vrzeli so vse enakomerne, z minimalno debelino. Prednosti vključujejo dejstvo, da se zadnji pokrov sploh ne upogne. Pri močni kompresiji naprava ne škripa ali škripi.

Priključki in stranske tipke

Lokacija glavnih konektorjev in mehanskih gumbov v tem modelu je nestandardna. Tipka za zaklepanje, ki je odgovorna za vklop /izklop telefona, je na desni strani. Na nasprotni strani se prikaže "rocker" volumna in dodatni gumb, ki omogoča hiter dostop do Quick Memo. Razvijalci so uporabnikom omogočili, da izberejo, katere funkcije bodo programirane v tej možnosti. Mikrofon za mikroUSB pogovor in režo se nahaja na dnu. Na vrhu je vtičnica za stereo slušalke standardnega tipa.
Nekaj ​​besed o ergonomiji
Po mnenju mnogih uporabnikov je LG Optimus L5 II komunikator (dimenzije 1184 x 622 x 92 mm) lahko imenovan kompakten. Nedvomno ga je primerno nositi v prsnem žepu srajce in v hlačah. V torbici je vedno prostor za njega. Kar se tiče teže teNaprava je samo 100 p. Po trenutnih standardih je nekoliko nenavadna, saj je telefon zelo lahek. Večina uporabnikov je že dolgo navajena na težo. Ta pametni telefon lahko enostavno upravljate s prsti ene roke. Naprave ni več treba držati.


Ne oklevajte se ustaviti pri tipkah nadzora. V tem modelu jih je samo 4. Od teh je 3 standardnih. To je "Meni", "Nazaj", "Dom". Slednje vam omogoča preklapljanje med sim karticami. Slabosti uporabnikov vključujejo pomanjkanje osvetlitve ozadja. Pri slabi svetlobi so tipke skoraj nevidne. Kakšen vtis je povzročil posodobljeni model? V primerjavi s svojim predhodnikom je veliko primernejše za upravljanje, vendar pa številne nestandardne rešitve žal povzročajo neprijetnosti uporabnikom, na primer lokacijo krmilnika glasnosti na levi strani.

Zaslon

Razliko kot zaslon bodo opazili vsi uporabniki, ki so lahko upravljali prejšnji model LG L5. Funkcija prikaza je edinstveno na glavi višje v nadgrajeni različici. Razvijalci so pametni telefon opremili s 4-palčnim zaslonom. Kakovost slike se ujema z IPS tehnologijo. Dovoljenje za "proračunerja" v normi je 800 x 480 px. Gostota prikaza slikovnih pik je tudi veliko višja v primerjavi s predhodnikom. Ker je ta številka 233 ppi, je razvijalcem uspelo doseči dobre rezultate. Slika je jasno prikazana na zaslonu, brez zrnate barveprecej dobro Visokokakovostna matrika zagotavlja dostojno raven kontrasta. Za mnoge kupce je postalo presenečenje, da ima v tem "proračunu" zaslon največji kot gledanja. Prav tako ni nobenih opomb glede ravni svetlosti, saj telefon ponuja precej veliko ponudbe za regulacijo.
Številni uporabniki so primerjali dve vrstični napravi. Dobljeni rezultati nedvoumno razširjajo model E455 nad njegovim predhodnikom. Po mnenju večine uporabnikov se zaslon popolnoma obnaša v vseh svetlobnih pogojih. Praviloma je večina lastnikov nastavila le 50% svetlosti. Če je na ulici sončno vreme, ga lahko vedno povečate za udobno uporabo telefona. Ker pametni telefon nima svetlobnega senzorja, je treba svetlost prilagoditi samo ročno. Posebno pozornost si zasluži posodobljeno različico tipala LG L5. Podpira do 5 simultanih trakov. Občutljivost je odlična, zaslon na dotik reagira hitro in natančno.

Strojna "polnila"

Ni skrivnost, da procesor izpolnjuje zmogljivost pametnega telefona. Njegove značilnosti so ena najpomembnejših. Razvijalci so se odločili za enosnovni čipov iz MediaTeka. Velike zahteve za ta procesor nimajo smisla, saj deluje s frekvenco 1000 MHz. Seveda ni dovolj kazalnikov za obvladovanje sodobnih nalog. Toda z aplikacijami, ki ne zahtevajo veliko virov, naprava odda trdno "štirikratno". Nabor čipov MT6575 deluje v parih z grafičnim pospeševalnikom. Ko ustvarite pametni telefonIzbira je padla na grafično kartico PowerVR SGX 531.

Pomnilnik

Glede na to, da LG 4500 ni dovolj visok v pametnem telefonu E455 LG L5, ni vredno upoštevati količine RAM-a. Naprava ima pomnilniški prostor 512 MB. Za lokacijo sistemskih datotek in aplikacij je vgrajen pomnilnik 4 GB. Zaradi prisotnosti zunanje reže za shranjevanje se uporabniki ne bodo počutili omejene. Naprava lahko deluje s pomnilniškimi karticami do 32 GB.

Avtonomija

Kaj lahko pomaga določiti trajanje baterije LG Optimus L5 Dual? Funkcija baterije! Komunikator je opremljen z litij-ionsko baterijo. Kapaciteta je 1700 čarovnikov. Po mnenju proizvajalca bo naprava v stanju pripravljenosti delovala približno 20 dni brez ponovnega polnjenja. Če ga uporabljate s povprečno obremenitvijo, lahko računate na 12 ur avtonomije. In za tiste uporabnike, ki aktivno uporabljajo veliko funkcij pametnega telefona, bo polnjenje naprave trajalo po 5-7 urah

Povzetki

V primerjavi z analogi, ki se nanašajo tudi na proračunski segment, se lahko učinkovitost pametnega telefona LG E455 oceni kot povprečje. Namestitev 3D iger in drugih aplikacij, ki zahtevajo veliko virov, ne bo delovala, toda dnevne naloge stroja rešujejo dokaj hitro. Vmesnik operacijskega sistema Android deluje gladko. Nekateri uporabniki se soočajo z dejstvom, da pametni telefon med uporabo animiranih slik zavira in dviguje. Vendar se to ne zgodi pogosto, zato nikritično. V vsakem primeru je značilnost modela LG L5 Dual E455 na višji ravni kot njegov predhodnik. Ni bilo brez slabosti, vendar so se povsem odplačali po ceni 5000 rubljev.

Sorodne publikacije