Mobilni procesor Intel Celeron 1005M. Značilnosti, specifikacije in možni primeri uporabe

Ključna značilnost mobilnega mikroprocesorja Intel Celeron 1005M je visoka raven energetske učinkovitosti. Torej, prenosni računalniški sistemi, ki temeljijo na njem, se lahko pohvali z veliko življenjsko dobo baterije, hkrati pa je njihova zmogljivost zelo skromna. Gre za ta čip in bo še naprej govoril.

Namen

Kot je bilo že navedeno, je model CPE namenjen za uporabo kot prenosni računalnik ali netbook. Imajo nizko zmogljivost, kar je dovolj za izvedbo najpreprostejših programskih nalog. Te vključujejo pisarniške pakete, računovodske pripomočke, preproste igre, predvajanje skladb ali videoposnetkov, spletna mesta za brskanje na svetovnem spletu in celo pisanje najbolj osnovne programske kode. Hkrati so stroški takšnih osebnih računalnikov zelo, zelo nizka in visoka stopnja avtonomije.


Značilnosti

Specifikacije Intel Celeron 1005M kažejo, da je namenjena za vgradnjo v procesorski priključek BGA988B. V najbolj proračunskih mobilnih računalniških sistemov, je preprosto raztresene na matični plošči, dražje - nameščen v plastično vtičnico. Ta čip se nanaša na tretjo generacijo Intelovih mikroprocesorjev Ivy Bridge, ki temelji na arhitekturi s kodnim imenom Core. Sestavljen je iz dveh računalniških blokov, ki obdelujeta kodo v dveh logičnih niti. Fiksna taktna frekvenca vsake od njihje 1900 MHz. RAM prve stopnje je 128 KB, drugi je 512 KB, tretji pa 2 MB. S prvima dvema medsebojno delujeta samo računalniška modula, s tretjim pa lahko interagira tudi integrirani grafični pospeševalnik. Najnovejši model je HD Graphics. Lahko prikaže slike na dveh zaslonih naenkrat, njegove računalniške enote pa delujejo na frekvencah od 650 do 1100 MHz. Prav tako CPU vključuje tudi dvokanalni OPERATING pomnilniški krmilnik. Deluje lahko z pomnilniškimi karticami DDR3 z delovnimi frekvencami 1333 ali 1600 MHz. Ta čip lahko obravnava do 32 GB RAM-a.


Proizvodna tehnologija polprevodniškega substrata tega mikroprocesorja ustreza standardom 22 nm, njegova toplotna moč pa ne presega 35 vatov. To pomeni, da lahko ta PROCESSOR deluje le v povezavi z aktivnimi sistemi za odvajanje toplote.

Pregledi. Ustreznost tega modela CPU

Do sedaj je računalniška platforma PGA988B zastarela. Zato je nakup novega takega računalnika nepraktičen. In uporabljeni laptop je zelo dostopna po zelo demokratični ceni. Hkrati pa je njihova produktivnost na zelo dobri ravni. Prav takšni osebni računalniki v tem trenutku označujejo lastnike.

Sklep

V tem gradivu so bile podrobno obravnavane tehnične specifikacije mobilne procesorske naprave Intel Celeron 1005M. Odličen je za uporabo s prenosnimi računalniki na ravni proračuna. Imajo dovolj uspešnosti za izpolnitev teh nalog in visoko avtonomijo.

Sorodne publikacije