Windows Update Error 780072EE2: Kako jo odpraviti?

Operacijski sistem Windows 7, kljub svoji apetitu za navadne uporabnike in sistemske administratorje, ki strežniku spreminjajo operacijski sistem, ni imun na uničenje med namestitvijo pomembnih posodobitev. Ena od najpogostejših težav je napaka pri posodobitvi Windows 780072EE2. Pojavi se lahko v strežniških in namiznih različicah. Težavo lahko odpravite, če upoštevate naslednje nasvete.

Zakaj je prišlo do napake pri posodabljanju sistema Windows 780072EE2 prek storitve WSUS?

Najprej je treba ugotoviti, zakaj je prišlo do take napake. Najprej upoštevajte, da je treba za pravilno delovanje storitve WSUS na strežniku, kjer je nameščen, spoštovati več obveznih pogojev za dodatne izdelke in platforme programske opreme.


To velja za naslednje komponente:
 • sreda ISS, različica 6 in več;
 • minimalni okvir .NET Framework za drugo spremembo;
 • SQL Server 2005 SP2 Express;
 • Razširitev poročil za leto 2008.
 • Na samem strežniku je treba aktivirati naslednje module:
 • ASP .NET;
 • validacija sistema Windows;
 • je združljivo z upravljanjem IIS6;
 • stiskanje dinamične vsebine.
 • Brez upoštevanja določil in pogojev namestitev posodobitev za otroške terminale ne bo delovala. In če bo, potem se bo napaka pojavila v vsakem primeru. Ampak to še ni vse. Če upoštevate situacijo, ko pride do napake pri posodabljanju operacijskega sistema Windows 7 (koda 80072EE2), v splošnem primeru (tako za strežnike kot za povezane naprave) pojasnitenjegov izvor je lahko zelo preprost: ko poskušate dostopiti do strežnika Microsoft Update, je povezava prekinjena. Težko je reči, kaj lahko blokira dostop, vendar lahko izpostavite nekaj preprostih dejanj, ki v večini primerov pomagajo odpraviti ta neuspeh.


  Enostavne metode za reševanje problema

  Ker je na začetku kršitev komunikacije, morate najprej preprosto preveriti internetno povezavo. Če uporabljate brezžično povezavo, boste morda morali ponovno zagnati usmerjevalnik s polno ponastavitvijo.
  Pri uporabi proxyja vas morate prepričati, da so nastavitve pravilno nastavljene, in po potrebi konfigurirajte sprejemanje posodobitev prek IE. Če želite to narediti, v ukazni vrstici, ki se je zagnala v imenu skrbnika, morate zapisati ukaz netsh po vrstici winhttp in nato uvoziti uvozni uvozni proxy source = ie ukaz.
  Če ti ukrepi ne dajejo želenega rezultata, lahko poskusite antivirus onemogočiti za nekaj časa, vendar je bolje, da se prijavite v njegove napredne nastavitve in dodajte celoten imenik, ki namesti posodobitve (WindowsUpdate) na seznam izjem. Če se po tem pojavi napaka posodobitve v sistemu Windows 780072EE2, boste morali uporabiti nastavitev za ime blagovne znamke in z ustvarjanjem novega pravila v izjeme dodajte naslednje Microsoftove strežnike:
 • update.microrosoft.com (s predpono http: //);
 • download.windowsupdate.com (s predpono http: //);
 • update.microsoft.com (s predpono https: //).
 • Ni izključeno, da se lahko neuspeh pojavi tudi po tem, ko bodo morali iti zgoraj navedeni ukrepikardinalne ukrepe.

  Napaka pri posodabljanju sistema Windows 7 80072EE2 (WSUS): dodatni ukrepi

  Najprej se morate prijaviti v oddelek za programe in komponente in si ogledati seznam nameščenih posodobitev. Kot veste, se vsi ne obnašajo pravilno, zato je treba odstraniti nepotrebne ali neuspele posodobitve. To velja za paket KB3072318. Najprej ga morate odstraniti, nato pa ročno poiskati posodobitve in ga izločiti s seznama nadgradenj, ki jih želite namestiti, tako da v prihodnje ne bo nameščen. Če se po tem pojavi napaka posodobitve sistema Windows 780072EE2, lahko delate tudi s storitvijo posodabljanja. To storite tako, da se prijavite v register (regedit v izvajalni konzoli) prek veje HKLM in prek razdelkov SOFTWARE in Policies najdete imenik WindowsUpdate in izbrišete dva parametra na desni strani urejevalnika: WUServer in WUStatusServer. Potem je sledil popoln ponovni zagon sistema in neuspeh, kot kaže praksa, vas ne bo več motil.

  Nekaj ​​besed na koncu

  To so metode in odpravlja napako Windows Update 780072EE2. Takoj povedati, kaj je bil razlog za neuspeh, je zelo težko, zato bo treba odločitev dosledno uporabiti. V nekaterih primerih lahko poskusite obnoviti celovitost sistemskih datotek tako, da nastavite ukazno konzolo za izvajanje niza sfc /scannow. Če je bil sistem dovzeten za izpostavljenost virusom, bi lahko uporabili poglobljeno skeniranje računalnika (strežnika) za prisotnost groženj. Toda ponavadi takšna dejanja niso potrebna, in napaka se odpravi z uporabo predlaganih metod.

  Sorodne publikacije