Kako odstraniti aplikacije v sistemu Windows 10: Nasveti

Včasih se lahko ob upoštevanju dolgotrajne uporabe operacijskega sistema Windows običajni uporabnik sooča s takšnim problemom, kot je pomanjkanje prostora na trdem disku. Praviloma se bo ta težava pojavila v najbolj neprimernem času, ko boste morali namestiti ali prenesti v računalnik. V tem članku bomo govorili o tem, kako odstraniti aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10. Poleg tega pa bodo poleg tega kršene tudi metode za odstranjevanje aplikacij iz mobilnega operacijskega sistema Windows Phone. In če ste iskali odgovore na vprašanje, kako odstraniti vgrajene aplikacije v sistemu Windows 10, potem boste v tem članku našli dve celostni metodi, ki vam bosta to omogočili. Torej, samo da ne bi črkovali, začnimo.

Iskanje korenske programske mape

Najprej bomo opisali, kako odstraniti aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10 s standardnim namestitvenim programom. Ampak pred tem morate priti v korensko mapo te aplikacije, ampak kako to storiti, veš malo. Zato bomo zgodbo začeli z ustreznim navodilom.

Obstajajo trije načini, da dobimo ime naslova: dva preprosta in eno težje. Začnimo s preprostimi. V prvem primeru smo previdni pri uporabi bližnjice programa na namizju. Najprej premaknite miško nad njo in jo kliknite z desno miškino tipko. Preden izberete "Mesto datoteke", se prikaže pojavni meni. Ko to storite, se bo pred vami odprla korenska mapa.
To je bil prvi način. Kot vidite, nima posebnih težavpovzročilo celo neizkušenim uporabnikom. Lahko pa se zgodi, da na namizju ne najdete bližnjice programa. Lahko ga izbrišete ali pa samo ne namestite kljukice. Ni slabo, najverjetneje bo bližnjica v meniju Start. Prijavite se v ta meni, poiščite program tečajev in sledite istim manipulacijam kot zadnjič. Rezultat bi moral biti enak.

Če ni bližnjice

Toda kaj storiti, če ne na namizju, v meniju "Start" ni bližnjice? Poiščite sebe. Zdaj vam bomo dali nasvete, kako narediti ta iskanja čim bolj preprosta:
 • Ne pozabite, kateri pogon ste namestili. Če med namestitvijo niste izbrali mape, je najverjetneje nameščena na pogon c v mapi Programska datoteka.
 • Če se ne spomnite, v katero mapo je nameščena aplikacija, lahko uporabite iskanje (nahaja se v zgornjem desnem kotu okna).
 • Obstaja verjetnost, da je aplikacija nameščena v skrito mapo. V sistemu Windows poskusite vklopiti prikaz skritih map. To storite tako, da se prijavite v "Nadzorna plošča" in nato v "Možnosti mape". Na kartici Pogled izberite potrditveno polje "Prikaži skrite datoteke, mape in diske" na seznamu. Kliknite "Uporabi" in ponovite prva dva odstavka.
 • Zdaj veste, kako najti koren programa, tako da ga lahko nadaljujemo z odstranitvijo.

  Brisanje z oddaljenim namestitvenim programom

  Ko najdete korensko mapo programa, ste večino opravili. Vse, kar vam ostane, je, da poiščete datoteko namestitvenega programa v tej mapi.Najpogosteje se imenuje unins, vendar je mogoče, da bodo nekatere številke dodeljene temu imenu - ni pomembno. Če v mapi, v kateri se nahajate, ni take datoteke, jo poskusite poiskati v drugih, ne da bi zapustili imenik.
  Ko najdete želeno datoteko, jo zaženite. Tu se, odvisno od programa, prikaže okno. V njej boste vprašani, če res želite odstraniti to aplikacijo. Če je tako, pritisnite Da. Začel se bo postopek odstranitve. Po koncu boste obveščeni, da je vse uspešno opravljeno. To pomeni, da je aplikacija popolnoma ločena.

  Odstranjevanje s standardnimi orodji Windows

  Torej smo že pregledali prvi način za odstranitev aplikacij v sistemu Windows 10. To je bilo, da odstranite korensko mapo z odstranitvijo namestitvenega programa. Toda ta način se morda zdi precej moteč. Morda ne najdejo samo iste korenske mape ali naletijo na druge težave. Zdaj bomo razmislili o drugem načinu, ki ne vključuje iskanja korenske mape, in na splošno je veliko lažje. Med standardnim naborom pripomočkov za Windows 10 so »Aplikacije in komponente«. Skratka, ta pripomoček zbira vse odstranitve aplikacij, nameščenih na vašem računalniku na vašem seznamu. To pomeni, da med velikim številom map ne morete iskati namestitvenega programa za zaupanje, ampak se prijavite v pripomoček in hitro poiščite pravo mesto. Za dostop do »Programi in komponente« morate najprej vstopiti v meni »Start«. Med vsemi ploščicami poiščite "Možnosti", in če ni tam, odprite stransko vrstico intam najdete "Možnosti". Odprlo se bo okno, v katerem morate izbrati kategorijo »Aplikacija in funkcije«. Sedaj v glavni plošči pojdite na "Aplikacije in komponente".
  Polovica je končana - zdaj morate najti samo želeni program na seznamu in klikniti na PCM, v meniju izberite "Izbriši /spremeni". Odpre se že znan namestitveni program, kjer morate sprejeti odstranitev aplikacije, nato pa se bo postopek začel. Tu ste se naučili, kako odstraniti aplikacije v sistemu Windows 10 s pripomočkom Pripomočki in komponente.

  Brisanje vdelanih aplikacij v operacijskem sistemu Windows 10

  Že zdaj smo se naučili, kako odstraniti nameščene aplikacije v sistemu Windows 10. Ampak kaj storiti z vgrajenimi ali, tako imenovanimi, vnaprej nameščenimi aplikacijami in ne. To pomanjkljivost bomo odpravili. Naslednja tema je, kako odstraniti nameščene programe v operacijskem sistemu Windows 10.
  Treba je omeniti, da je ta proces posledica uporabe standardnega orodja Windows PowerShell. Za dolgo časa, da ne bo videti na seznamu nameščenih pripomočkov, začnite tipkati ime v iskanju sistema. Ko je PowerShell prikazan na seznamu najdenih, boste morali klikniti na PCM in izbrati »Zaženi kot skrbnik«. Vse, zdaj lahko začnete brisati. Če želite to narediti, morate najprej prikazati seznam vseh naslovov vdelanih aplikacij Windows z Get-AppxPackage | Izberite Ime, PackageFullName. S pritiskom na Enter boste videli dva stolpca imen programov. Na splošno nam desni stolpec ni zanimiv, uporabljali ga bomoStolpec Ime.
  Poiščite ime programa v stolpcu, ki ga želite izbrisati. Zdaj, da odstranite, vnesite naslednji ukaz: Get-AppxPackage * IME PROGRAMA * | Remove-AppxPackage V zvezdicah morate podati ime izbrane aplikacije. Če želite na primer odstraniti aplikacijo Zemljevidi, vnesite zemljevide Get-AppxPackage * * Remove-AppxPackage

  Brisanje vseh vdelanih aplikacij takoj

  Ampak kako odstraniti standardne aplikacije v Windows 10 vse naenkrat, če boste vsakič, ko boste vnesli njihova imena, leni? Za to je bil izumljen ukaz Get-AppxPackage | Remove-AppxPackage Ko jo vnesete in pritisnete Enter, se bo začela odstranitev vseh nameščenih aplikacij. Vendar pa je treba upoštevati, da lahko prizadete tiste aplikacije, ki nekako vplivajo na računalnik, in če niste prepričani, da se nič drugega ne bo izteklo, lahko to vrstico varno pripišete.

  Obnovitev izbrisanih programov

  Že veste, kako in katere programe lahko odstranite z Windows 10, ampak kaj storiti, če ste pomotoma izbrisali tisto, ki jo potrebujete. O tem bomo zdaj govorili. Prvič, vredno je omeniti tiste aplikacije, ki so bile prenesene in nameščene po namestitvi operacijskega sistema Windows 10. Njihova ponovna namestitev je, da jih prenesete za novo. V tem primeru ne žrtvujete ničesar, samo ponovite izvedene manipulacije. Z vgrajenimi aplikacijami je vse malo drugače - vredno je. Oglejmo si, kako namestiti oddaljene programe Windows 10, če so bili nameščeni na vašem računalniku. Za to lahko uporabite dve metodi. Kot vedno je eden od njih zapleten, drugi pa zapletennasprotno, preprosta. Začnimo s preprostim. Če metode za odstranitev vseh vdelanih aplikacij niste uporabili hkrati, je v računalniku morda aplikacija »Shrani«. S pomočjo njega lahko vse spremeni v svoje kraje. Zaženite to aplikacijo. V zgornjem levem kotu takoj izberite kategorijo »Dodatki«. Nato v iskanju, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu, vnesite ime oddaljene aplikacije. Na primer, če je »Zemljevidi«, napišite. Po tem rezultati kažejo želeno. Vse kar potrebujete je, da kliknete nanj in ga namestite.

  Če ni aplikacije "Store"

  Če ste izbrisali "Store", je stanje nekoliko zapleteno. Najboljša rešitev je obnoviti sistem. Z drugimi besedami, sistem boste morali vrniti v čas, ko še niste odstranili. To naredite tako:
 • Prijavite se v "Možnosti" prek menija "Start".
 • V meniju izberite "Posodobi in varnost".
 • V oknu izberite "Obnova".
 • V osrednjem polju kliknite gumb "Start".
 • Izberite dejanje »Shrani moje datoteke«.
 • Kliknite "Naprej".
 • Začne se povratni zagon sistema. Traja približno 15-30 minut. Po tem se bodo vsi vrnili na svoja mesta. Mimogrede, nekateri programi lahko trpijo, vendar se bo datoteka "Remote Programs" pojavila na namizju, ki bo prikazala vse programe, ki so bili izbrisani po povrnitvi sistema.

  Odstranjevanje aplikacij v operacijskem sistemu Windows Phone

  Govorili smo že o tem, kako odstraniti aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10, torej v računalniku, vendar nepovedal, kako odstraniti Windows Phone aplikacije (10. različice še vedno, seveda, ni delovalo, vendar bo 8.1 tudi prišel do nas). Vse je preprosto, morate vnesti nastavitve in izbrati "Date + Time". Nato nastavite leto na 2200. Sedaj morate vnesti nastavitve in izbrati program, ki ga želite odstraniti. Če jo poskusite odpreti, boste videli napako. Predlog bo odstranjen. To je vse, zdaj veste, kako odstraniti programe v operacijskem sistemu Windows 10 in Windows Phone 8.1.

  Sorodne publikacije