Amortizerji za pralne stroje: popravilo, zamenjava z lastnimi rokami

Kot v avtomobilih so nameščene posebne naprave - blažilniki - za gašenje vibracij rezervoarja pralnega stroja. Sodobni deli so visoke kakovosti, vendar z enako hitrostjo, ko se pojavijo vibracije in vibracije. Ti dejavniki bi morali povzročiti zaskrbljenost lastnika, saj brez primernega sistema amortizacije lahko pride do poškodb bobna in rezervoarja pralnega stroja. Pojav takšnih napak neizogibno vodi v draga popravila glavnih sklopov domačega pomočnika. Da bi ohranili učinkovitost celotne detergentne enote, je potrebno poznati napravo in popravila blažilnikov za pralne stroje. Možnost, da zamenjate ta izdelek z lastnimi rokami, bo nepogrešljiva.


Namen amortizerjev

V procesu pranja se boben vrti z visokimi hitrostmi, zlasti v načinu vrtenja, kar povzroči vibracije celotne enote. Amortizerji za pralne stroje, skupaj z blažilniki, so zasnovani tako, da odpravijo to pomanjkljivost. Običajno se vse te podrobnosti nahajajo na dnu rezervoarja pralnega stroja in gladijo njegova nihanja. Podobno kot pri mnogih drugih delih naprave so amortizerji za pralne stroje med delovanjem precej mehansko obremenjeni, zato nastanejo poškodbe. V primeru okvare morajo deli v celoti ali delno zamenjati okvarjeni element. Toda v nekaterih primerih je možno izvesti manjša popravila amortizerjev pralnega stroja.

Napravaamortizerji

Spodnji del blažilnika je podoben valju. V bistvu se amortizerji za pralne stroje Samsung skorajda ne razlikujejo od drugih proizvajalcev (Bosch, Lg in drugi).


Zložljivi blažilniki iz naslednjih delov:
 • bat;
 • valj;
 • tesnilne manšete;
 • vzmet, ki vrne mehanizem v prvotno stanje;
 • posebno tulko, skozi katero se izvaja pritrditev dela.
 • Kot posledica gibanja bata, ki se gladko poglablja v notranjosti jeklenke, se zmanjša vibracija rezervoarja, kar zmanjša vibracije celotne enote. Vzmet, ki se nahaja v notranjosti jeklenke, omogoča vrnitev bata v prvotno stanje.

  Vzroki okvare blažilnikov

  Med obratovanjem so vsi gospodinjski aparati izpostavljeni povečani obremenitvi, kar povzroča motnje v delovanju. To velja tudi za amortizerje za pralne stroje. Ne glede na to, da se konstrukcijska naprava tega elementa šteje za precej zanesljivo, še vedno deluje in vpliva na zmogljivost elementov.
  Glavni vzroki okvare amortizerjev so:
 • preobremenitev stroja več kot ustaljena norma, ki vodi do upogibanja ali preloma ohišja;
 • dolg čas delovanja povzroči fizično obrabo tornih delov;
 • kršitev pravil za prevoz pralnega stroja;
 • obraba vpliva na objemke in vijake;
 • mehanske napake.
 • V primeru nepravilnega delovanjapralni stroj v procesu pranja, zlasti v načinu vrtenja, je potrebno preveriti delovanje sistema blažilnikov, da bi se izognili zapleteni prekinitvi glavnih enot enote.

  Preverjanje delovanja blažilnika

  V primeru škripanja ali zaslepitve med delovanjem, kot tudi izgube pasu elektromotornega pogona, se lahko sklene, da so morda obstajale težave pri delovanju sistema za blaženje udarcev. Preverite delovanje blažilnika za pralni stroj, ne da bi ga razstavili. V ta namen mora biti naprava izključena iz električnega omrežja in blokirana z dovodom vode, nato pa delnim pregledom.
  Postopek za naslednje:
 • Razstavite zgornji del stroja. V ta namen odvijte pritrdilne vijake na zadnji steni.
 • Enoto nežno pritisnite na rezervoar, tako da pade za pet centimetrov navzdol.
 • Nato se nenadoma spusti.
 • Če se rezervoar vrne v prvotni položaj, je normalni amortizer.
 • Če se rezervoar ne vrne v prvotni položaj ali niha, je treba popraviti ali zamenjati okvarjeni del.

  Popravilo blažilnikov

  Po želji lahko majhna popravila amortizerjev pralnega stroja opravite z lastnimi rokami. Naslednji ukrepi so predvsem zamenjava tesnil med cilindrom in batom. Tako tesnilo lahko izdelate neodvisno od visokokakovostnega materiala in modela izvirnika. Popravljanje vozlov mehanskih blažilnikov je zelo problematično. Vendar pa strokovnjaki ne priporočajo, da opravljajo popravila, dakako nadaljnje delo brez težav ni mogoče zagotoviti. Priporočljivo je, da pride do popolne zamenjave blažilnikov, če pride do okvare.

  Zamenjava amortizerjev Boschevega stroja

  Za zamenjavo okvarjenega dela je potrebno predhodno pripraviti enoto za delo. V ta namen morate izklopiti napajanje, izklopiti oskrbo z vodo in stroj postaviti tako, da deluje udobno. Dostop do blažilnikov za Boschev pralni stroj je mogoče doseči z odstranitvijo predzidu enote.
  Postopek za zamenjavo blažilnika je naslednji:
 • Najprej se izvede demontaža zgornjega pokrova enote. Ta postopek se izvede tako, da se odvijajo pritrdilni vijaki na zadnji steni. Nato se pokrov odstrani s premikanjem naprej.
 • Nato odstranite nadzorno ploščo tako, da najprej odstranite sprejemnik detergenta.
 • Ko je nadzorna plošča odstranjena, jo je treba pravilno namestiti na stroj, da ne poškodujete priključnih žic.
 • Nato odvijte vijake, ki pritrjujejo sprednjo steno.
 • Nato odstranite ovratnik vrat, ki držijo manšeto. Te dele odstranimo v notranjosti stroja, da ne ovirajo nadaljnjega dela.
 • Odstranimo sprednjo steno naprave.
 • Po odstranitvi čelne stene bomo videli blažilnike. Po odstranitvi pritrditve elementov je potrebno diagnosticirati delovanje amortizerjev. Če želite to narediti, poskusite stisniti del. Če je vsaj en amortizer zlahka stisnjen, je treba zamenjati vse naprave. Zamenjava enegaOkvarjeni amortizer ne zagotavlja tolerance napak sistema. Amortizerji za pralni stroj LG so zamenjani s podobno metodo. Samo avtomobili te blagovne znamke lahko zahtevajo demontažo črpalke.
  Pri nakupu novih enot enote je zaželeno, da se prodajalcu predstavi potrebne podrobnosti, ki so bile že iztegnjene iz avtomobila. Rezervni deli za pralne stroje Samsung, Bosch, LG je zaželeno kupiti v specializiranih centrih, saj obstajajo garancijske obveznosti za blago.

  Značilnosti zamenjave naprave na strojih Samsung

  Amortizerji tega podjetja so visoko zanesljivi in ​​kakovostni. Pralni stroj tega podjetja lahko deluje dolgo časa brez okvar amortizerjev. Značilnosti zamenjave blažilnikov narekuje njihova lokacija. Za dostop do okvarjenega dela je dovolj, da avto postavite na stran. Ampak za udobje zamenjave, lahko odstranite zadnjo steno, kar ni posebna zapletenost.
  Rezervne dele za pralne stroje Samsung lahko kupite v kateri koli specializirani trgovini. Ne pozabite, da se v pralnem stroju pojavi tujek ali udarec, je treba opraviti nujno diagnozo amortizerjev. Tega postopka ne morete odložiti, saj lahko nadaljnje delovanje enote poškoduje drage enote.

  Sorodne publikacije