Kako odstraniti omrežno povezavo v sistemu Windows 7: nasveti za uporabnike

Zelo pogosto lahko na isti napravi hkrati ustvarite veliko število različnih omrežnih povezav. To je posledica dejstva, da je mogoče internetno povezavo izvajati iz enega računalnika na različnih mestih. Naredili smo ustrezno nastavitev, ustvarili nove povezave. Po določenem času, praviloma, stara povezava postane bolj nepomembna in ostane "viseti" na sistemu. To ni potrebno priznati, saj je v povezavah zelo enostavno zamenjati, kar bo povzročilo težave pri dostopu do interneta. Na računalnikih z nizko zmogljivostjo lahko to prepreči hitro delovanje naprave. V tem članku govorimo o tem, kako odstraniti omrežno povezavo.


Najlažji in najprimernejši način

Prvi pogoj, ki ga je treba upoštevati, je, da se prijavite v operacijski sistem prek računa z administratorskimi pravicami. To je pomembno, saj izkoriščanje zmožnosti odstranitve omrežne povezave z običajnim ne bo delovalo.
 • Prvi korak je vstop v meni Start. Izberite gumb kot ikono Windows v spodnjem levem kotu zaslona. V meniju pojdite na "Nadzorna plošča".
 • Če želite ugotoviti, kako odstraniti omrežno povezavo, morate vedeti, v katerem delu se nahaja. Naslednji korak je torej povezava do centra za upravljanje omrežja in nadzor dostopa. Če ste kategorizirali na nadzorni plošči, morate najprej preiti na"Omrežje in internet".
 • Na levi strani okna poiščite povezavo "Spreminjanje nastavitev adapterja" in se pomaknite do nje.
 • Finish - zdaj ste v mapi, ki vsebuje vse vaše omrežne povezave. Poiščite povezave, ki jih ne uporabljate. Prepričajte se, da je izključena tako, da jo kliknete z desnim klikom in jo izklopite. Aktivna povezava ne bo izbrisana.
 • Podobno kliknite na desni gumb za povezavo in izberite vrstico Delete.
 • Prek registra

  Druga možnost je, kako odstraniti omrežno povezavo v operacijskem sistemu Windows 7 - to storite tako, da delate z registrom. To je učinkovit način za odstranitev informacij, ki niso uporabljene, in upočasnjuje operacijski sistem.


  Če želite priti do registra, najprej pojdite v razdelek »Zaženi«. Če želite to narediti, hkrati pritisnite tipki Win in R na tipkovnici, pojavila se bo vrstica, v kateri boste morali natisniti:

  regedit

  Pritisnite Enter in padli boste v sam register.

  Nato pojdite na naslednje postavke v ustreznem imeniku:

  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftwindows NTCurrentVersionNetworkListProfiles

  Videli boste, da je v razdelku profilov več profilov. Če želite samostojno razumeti, kako odstraniti omrežno povezavo in jo ponovno ustvariti, odstranite vse na seznamu. Potem pojdite skozi nadzorno ploščo do odseka z omrežnimi povezavami. Sedaj ustvarite novo. Lahko dobite tehnične nasvete za toponudnika. Ni priporočljivo izbrisati vseh povezav s pomočjo registra, razen če ste prepričani, da jih lahko znova ustvarite. V tem primeru je najbolje uporabiti prvo metodo in zapustiti trenutno povezavo.
  Ko je povezava odstranjena, morate znova zagnati računalnik in se prepričati, da je internetna povezava na novo ustvarjeni povezavi prisotna.

  Če povezava ni izbrisana

  Če ste skrbno preučili, kako odstraniti omrežno povezavo, vendar tega ni mogoče storiti, se morate prepričati, da je povezava aktivna. Če se uporablja v času naloge, to seveda ne bo uspelo. V tem primeru morate najprej ustvariti novo povezavo, vendar šele nato odstraniti staro.

  Na koncu

  smo razstavili osnovne načine za odstranitev omrežne povezave v operacijskem sistemu Windows 7. Z njimi lahko bolje spremljate učinkovitost računalnika. Če ste pomotoma izbrisali aktivno omrežno povezavo, jo lahko znova ustvarite. Značilno je, da je to enostavno - navodila lahko najdete na spletni strani vašega ponudnika ali na telefonski številki.

  Sorodne publikacije