Kako odstraniti Explorerja v operacijskem sistemu Windows 7 in koliko ustreza?

Glede na to, kako v celoti odstraniti Raziskovalca, moramo razumeti jasno razliko med katero komponento sistema je treba odstraniti. Windows ima tri storitve z istim imenom: Explorer, storitev grafičnega uporabniškega vmesnika in Internet Explorer. Ker prvih dveh elementov ni mogoče izbrisati iz kakršnega koli razloga, se pogovorimo o vprašanju odstranitve spletnega brskalnika.

Ali lahko odstranim Raziskovalca?

V zvezi z dvema zgoraj navedenima komponentama ju ne morete niti poskušati odstraniti. V najenostavnejšem primeru lahko namesto Explorerja (Windows Explorer) uporabite drug upravljalnik datotek. Odstranitev druge komponente, ki nadzoruje delo grafičnega vmesnika, prav tako ni mogoče storiti, ker tudi pri ročnem brisanju datotek in map z odklepanjem dostopa skozi program Odkleni vse sistem, ki se imenuje, "vzlet".


Toda z brskalnikom Internet Explorer v sistemih Windows lahko naredimo nekaj dejanj. Toda ta standardna aplikacija, kot se je izkazalo, ni lahko odstraniti iz sistema. Vsaj nameščena različica brskalnika, ki ni bila nadgrajena na višjo spremembo, ne bo odstranjena s standardnimi orodji Windows.

Kako odstraniti Explorerja na Windows 7: najlažja metoda

Takoj opazite, da brskalnik ne bo viden, ko boste poskušali dostopiti do oddelka programa in komponente na seznamu nameščenih aplikacij. Edini način za brisanje je odstranitev posodobitev, če jih imate.


V tem primeruvprašanje, kako odstraniti Explorer 7, če je nameščen, recimo, na vrhu šeste različice, ne izda. Ko je sedma sprememba brskalnika nastavljena na privzeto (na primer Windows XP) in IE 8 nad njo, bo mogoče odstraniti samo osmo različico, sedma pa ostala nedotaknjena. Enako velja za nadgradnje najnovejše različice IE 11.
Če je program na seznamu aplikacij, ni nič enostavnejšega od tega, da ga preprosto izberete in kliknete gumb za brisanje. V nasprotnem primeru morate uporabiti del pogleda nameščenih posodobitev in tam izbrati program. Če je ta način omogočen (in je privzeto vklopljen) v središču za posodobitve, se lahko posodobitev ponovno namesti nenamerno. V tem primeru morate ročno poiskati posodobitve in v rezultatih poiskati posodobitev brskalnika, nato pa uporabite PCM, da uporabite skrito točko posodobitve. V tem primeru bo zagotovljena nova različica brskalnika.

Onemogočanje brskalnika

V splošnem lahko vprašanje, kako odstraniti Explorerja v sistemu Windows 7, razlagamo kot spremembo brskalnika, ki se privzeto uporablja za dostop do spletnih strani, ali popolno prekinitev povezave, tako da ga sistem ne aktivira več.
Za začetek morate na nadzorni plošči uporabiti oddelek za privzete programe, poiskati aplikacijo, ki je odgovorna za odpiranje internetnih strani, in preprosto določiti drug brskalnik in shraniti spremembe.
Mimogrede, gre za odstranitev vgrajenega brskalnikaTo ni vredno opraviti, ker je morda potrebno, na primer, dostopati do nastavitev usmerjevalnika ali modema ADSL, če to ni mogoče iz drugega brskalnika. Po drugi strani pa je problem, kako odstraniti Explorer na Windows 7, mogoče rešiti tako, da onemogočimo ta program, tako da sistem nikoli ne zagotovi dostopa do njega. Takšna dejanja vključujejo uporabo istega oddelka programov in komponent, ki je preprosto na seznamu sistemskih komponent preprosto odstrani potrditveno polje iz vrstice, ki vsebuje ime brskalnika. Na ta način je različica IE "vgrajena" v sistem in deaktivirana.

Uporaba ukazne vrstice in PowerShell

Nekateri uporabniki se ne ustavijo in še vedno iščejo načine, kako rešiti težavo, kako odstraniti Explorerja v sistemu Windows 7. V tem primeru lahko priporočite uporabo ukazne vrstice ali podobno podobno konzoli PowerShell. Za brisanje boste morali vnesti dolgo vrstico naslednje vsebine: FORFILES /R% WINDIR% servicingPackages /M Microsoft-Windows-Internet Explorer - * .mum /s "cmd /with echo" Odstranitev paketa @fname & amp; & amp; start /w pkgmgr /up: @fname /norestart ». Upoštevajte, da se mora ukazni poziv, ki ga pokličete s pomočjo ukaza Zaženi z ukazom cmd in ukazno mizo PowerShell, ki izvaja isti ukaz, zagnati samo s skrbniškimi pravicami. V nasprotnem primeru ukaz ne bo vplival na učinek.
Če se pri izvrševanju ukaza pojavlja napaka, boste morali iti v mapo brskalnika in uporabiti orodje za odklepanje, da odklenete izvršljivo datoteko ali celo celoten imenik brskalnika, po katerem se lahko ponovna namestitev odstrani.

Odstranitev prisilnega brskalnika

Če ta metoda ne deluje, so v nekaterih primerih koristna orodja tretjih oseb. Ena izmed najbolj zanimivih aplikacij, ki vam omogočajo, da naredite najbolj popolno odstranitev aplikacij (vključno s sistemom), je paket iObit Uninstaller.
V spodnji vrstici ni uporaba seznama nameščenih aplikacij, ki spominja na standardno shemo Windows, temveč je treba uporabiti funkcijo prisilne odstranitve. Ko ga pokličete v vrstico s klikom na gumb za pregled, morate določiti celotno pot do mape brskalnika in jo izbrisati. Programski imenik se nahaja v programskih datotekah Programske datoteke (x86) na sistemskem pogonu. Ko končate postopek standardne odstranitve, je priporočljivo opraviti poglobljeno skeniranje preostalih komponent (če niso privzeto vključene) in izbrisati vse mape, datoteke in vnose v registru z uporabo aktiviranja uničenja datoteke.

Namesto izida

Če tvegate, je treba reči, da odstranitev brskalnika iz sistema ni vredno. Lažje ga je izklopiti, ker je včasih lahko koristna. Ampak, če je treba popolnoma odstraniti IE je že konec, zgornje korake za dokončanje odstranitev brskalnika bo samo na lastno odgovornost, saj jamstvo za uspešnost Windows v tem primeru, nihče ne bo dal.

Sorodne publikacije