Funkcija PHP file_put_contents (): varen zapis podatkov

Sodobni koncept datotečnega sistema je osredotočen na hitrost, učinkovitost in udobje razvijalca. Mnogi se spomnijo časov, ko je bilo potrebno zapravljati čas in linijo kode. Odprite datoteko, organizirajte postopek branja /pisanja, nadzirajte proces izmenjave podatkov, sledite težavam in pravilno zaprite datoteko. Vse to je že v zgodovini. V spomin na preteklost so mnogi jeziki ohranili klasične operacije za organizacijo procesa beleženja /branja podatkov, vendar ponujajo veliko učinkovitejša orodja. Funkcija PHP file_put_contens () je vse naenkrat: priročna, hitra, praktična.

Podatkovna linija in datoteka

V bistvu ni pomembno, kje so podatki, zato jih je treba shraniti v katerem koli procesu v vsakem primeru. Niz je običajno RAM in datoteka je zunanji pogon. Vrstica v spominu ne more biti večna, vendar je datoteka vedno shranjena.


Lastnosti in funkcija PHP file_put_contents () so očitne: preoblikovanje niza iz aktivnega stanja v pasivno: prenos podatkov iz operativnega nadzora v stanje shranjevanja.
Logika sodobnega programiranja je izredno enostavna glede uporabe podatkov. Vse aktivne in dejanske v RAM je na voljo takoj. Vse, kar boste morda potrebovali, je shranjeno na disku, v oblaku ali na kateri koli drugi napravi za shranjevanje v datoteki. Kaj je datoteka, kjer se nahaja, kako je urejena - razvijalec ne zanima. Pomembno je, da se niz lahko vedno hitro postavi v datoteko. Zelo pomembno je, daniz se lahko vedno izvleče iz datoteke in je tisti, ki je bil napisan.

Sintaksa funkcije PHP file_put_contents ()

Funkcija ima dva parametra: kje pisati in pisati. Ime datoteke in podatkovni niz sta dve pomembni vrednosti funkcije za pisanje. Lahko uporabite tretji - zastave in četrti parameter - kontekst vira.


 • int file_put_contents (str.filename, str.data [, int zastavice [, kontekst virov]]).
 • Ime datoteke (str.filename) je pot in ime datoteke. Če pot ni določena, se bo zapis izvedel na mestu skripta ali v trenutni mapi. Podatki za pisanje (str.data) so nizi. Uporabite lahko ime datoteke, ki ni povsem pravilno, ker bo najprej PHP izvršil implodo in združil vse elemente matrike v niz in nato izvedel zapis.
  S funkcijo PHP file_put_contents () je najbolje neodvisno določiti, kaj je napisano, in ne prisiliti programskega jezika k sodelovanju v zapisu. Razvijalec mora sam nadzorovati podatke in procese, zaupati jeziku samo preproste in očitne ukrepe.

  Logika sodobnih operacij z datotekami

  Tehnični napredek in zanesljivost datotečnih sistemov sta zelo opazni. Vse deluje. Razvijalec lahko računa na brezpogojno zanesljivost strojne in programske opreme.
  To ne pomeni zavrnitve ukrepov proti tehničnim okvaram, zlonamerni kodi in verjetnim napadom zlonamernih oseb. Koda mora biti stabilna in varna - to je pravilo profesionalnega razvijalca. Za vrstice in datoteke: situacije, ko funkcija PHP file_put_contents () ne deluje - ne more biti. Sodobne tehnologije niso popolne, ampak delujejo stabilno in zanesljivo. Za dobrorezultat je dovolj za nadzor nad tem, kaj želite napisati, to je vsebino vrstice. Morate natančno vedeti, kje se bo vpis vpisal in vedeli, kako ga boste prebrali. Če uporabite funkcijo PHP file_put_contents (), je lahko razvijalec prepričan, da je podatkovni niz shranjen in ga je mogoče vedno prebrati v obliki, v kateri je bila napisana.

  Sorodne publikacije