Kako odstraniti samodejne posodobitve v operacijskem sistemu Windows 7: The Ways

Za sistem Windows 7, pa tudi za druge operacijske sisteme v tej družini, posodobitve prihajajo z zavidljivo pravilnostjo. Zdi se, da ni nič narobe z njihovo namestitvijo, saj so namenjene popravljanju številnih hroščev v samem operacijskem sistemu in izboljšanju varnosti sistema. Toda to je samo na prvi pogled. Domneva se, da bi lahko zaustavitev samodejnih posodobitev v sistemu Windows 7 bila posledica številnih dejavnikov, vključno s pomanjkanjem prostega prostora na trdem disku, nizke pasovne širine pri nalaganju paketov itd. (zlasti za druge Microsoftove izdelke) povprečni uporabnik sploh ne zahteva.


Težave s samodejnim posodabljanjem sistema Windows 7

Vendar vse zgoraj navedeno ne odraža v celoti potrebe po onemogočanju samodejnega posodabljanja ali odstranjevanju že nameščenih servisnih paketov. Najresnejši problem je v tem, da so nekatere posodobitve same po sebi nepopolne, kar pogosto povzroči motnje v samem operacijskem sistemu, tudi z nezmožnostjo kasnejšega prenosa ali pojavom tako imenovanih modrih zaslonov smrti. Drug razlog je, da so na uporabniških računalnikih na voljo licenčne različice operacijskega sistema, ki se po namestitvi priporočenih paketov samodejno blokirajo. Toda izbrišite takšne posodobitve, prekličite njihovo namestitev ali dokončajte glavno stikaloStoritev, odgovorna za iskanje in namestitev, je lahko zelo preprosta.


Kako preklicati avtomatsko nadgradnjo sistema Windows 7 na najlažji način?

Za začetek lahko predpostavimo, da samodejna posodobitev, ki je bila privzeto aktivirana v sistemskih nastavitvah, ni izklopila uporabnika in so bile posodobitve že vzpostavljene. Kako odstraniti samodejne posodobitve za Windows 7 po izvedbi vseh operacij? Očitno je, da mnogi uporabniki vedo, da morate v najenostavnejšem primeru sistem povrniti v stanje, v katerem je bilo pred namestitvijo najnovejših paketov (običajno Windows sam pred namestitvijo ustvari varnostno kopijo točke povrnitve pred namestitvijo).
Če želite to narediti, uporabite razdelek Obnovitev sistema na nadzorni plošči in začnite postopek obnovitve z izbiro, zadnjo ali katerokoli prejšnjo točko.

Ročno odstranjevanje nepotrebnih ali neuspelih paketov posodobitev

Če govorite o tem, kako odstraniti samodejne posodobitve iz sistema Windows 7 brez uporabe programa Windows rollback, ki lahko vpliva na nameščeno po integraciji s programom, lahko uporabite še eno metodo.
Nanaša se na oddelek programov in komponent ter izbere pogled nameščenih posodobitev, razvrsti po datumu namestitve in ročno izbriše. To je preprosto. Ampak tukaj morate jasno razumeti, da če je "Update Center" sam in odgovoren za svoje delo, so v aktivnem stanju, ki je v resnici po določenem času \ tnovo iskanje se izvede z naknadno namestitvijo najdenih paketov. Ampak o tem malo kasneje.

Samodejna odstranitev posodobitev

Druga možnost je, da uporabite specializirane programe za odstranitev iObit Uninstaller, da odstranite nameščene pakete.
Njihova uporaba je utemeljena z dejstvom, da ne odstranijo samo posodobitvenih paketov, ampak tudi očistijo preostale komponente po odstranitvi v samodejnem načinu (potrebno jih je vključiti samo).

Kako odstraniti samodejne posodobitve v sistemu Windows 7 ali drugem sistemu enkrat za vselej?

Nazadnje, preidimo na deaktiviranje iskanja in namestitve posodobitev, saj brez njega, ne glede na to, ali ga želite ali ne, bodo poskusi iskanja in namestitve iz operacijskega sistema še vedno opravljeni. Kako onemogočiti samodejno nadgradnjo sistema Windows 7 na najlažji način?
Če želite to narediti, se morate prijaviti v "Center za posodobitve programa Windows" na nadzorni plošči in v nastavitvah nastavitev onemogočiti samodejno iskanje, tako da izberete ustrezen način iz padajočega seznama in tudi izključite samodejno namestitev priporočenih posodobitev. Na poti lahko deaktivirate namestitev posodobitev za druge Microsoftove izdelke. To velja zlasti za pisarniški paket. Vendar to ni vse. Kljub sprejetim ukrepom je glavna storitev še vedno v aktivnem stanju.
Zdaj pokličite oddelek za storitve (services.msc v Run Console), tam poiščite "Center za posodobitve", dvokliknite, da pokličete možnosti urejanja, ustavite storitve in izberete iz spustnega menijavrsta zagona je onemogočena.
Številni uporabniki so ustavljeni pri tem, vendar zaman. Dejstvo je, da morate povsem onemogočiti iskanje in namestitev posodobitev na podoben način, zato morate deaktivirati še dve storitvi: "Installer Windows" in "Installer of Windows modules." Šele takrat lahko znova zaženete računalnik in se prepričate, da sta iskanje in namestitev posodobitev v celoti onemogočena. Opomba: V zadnjih dveh komponentah je včasih priporočljivo nastaviti tudi ročni zagon, da se izognete nepravilnemu delovanju operacijskega sistema.

Naprednejša orodja za upravljanje posodobitev

Kako odstraniti samodejne posodobitve v operacijskem sistemu Windows 7 z ročnimi orodji, so malce priročne. Kot smo že omenili, se lahko znova izvede iskanje posodobitev, preden je mogoče onemogočiti glavno storitev. V odsotnosti potrebe, da deaktivirate prejem posodobitve po odstranitvi nepotrebnih ali napačno paketov, takoj dal ročno iskanje za razpoložljive posodobitve, nato pa izključiti s seznama našli tiste, ki jih ni mogoče namestiti z spominjanjem številk oddaljenih paketov. Toda tak postopek je precej delovno intenziven, še posebej, ker so posodobitve takoj nastavljene. V tej situaciji je najboljša možnost, da uporabite drobni prenosni pripomoček za prikaz ali skrivanje, ki ga je razvil Microsoft.
Po zagonu programa preprosto izberete element Skrij posodobitve, po katerem program samodejno skrije posodobitve sistema Windows 7 tako, da operacijskemu sistemu da navodila, naj jih prezrejo z nadaljnjim iskanjem in namestitvijo.

Sorodne publikacije