Viličarji viličarjev: pregled, naprave, specifikacije, delovanje in popravila

Nakladalci so sestavni atribut vsakega sodobnega logističnega podjetja. Še posebej razširjeni viličarji. So precej vsestranski, lahko jih uporabljate v vseh pogojih. Za razliko od plinskih in dizelskih modelov je njihovo delovanje veliko cenejše. Med področji uporabe te tehnike je mogoče razlikovati različne sestavke od hrane ali drugih izdelkov. Vendar pa se pogosto uporabljajo tudi v majhnih proizvodnih obratih, pristaniških in letalskih terminalih, kjer zaradi prisotnosti izpušnih plinov ni mogoče izkoristiti plinske in dizelske tehnologije. Nakladalci so glavna skladiščna oprema, ki močno olajša servisiranje in delo z različnimi tovori. Kot glavno orodje uporablja vilice. Toda poleg njih se lahko nakladalnik opremi tudi z drugimi hobiji, odvisno od vrste tovora. Torej, zraven vilice se lahko uporabljajo prehodi, kljuke, pull-out vilice, napadalci.


Vrste tehnologij

Izberete lahko trikolesne viličarje in električne viličarje na štirih kolesih. Prvi, ki temelji na njihovih lastnostih, ima lastnosti nosilnosti do dveh ton. Opremljeni so s posebnim kontroliranim mostom, ki se niha okrog vzdolžne osi.
Pogonsko kolo se lahko vrti okrog osi navpično pod kotom, ki ne presega 90 stopinj. To vam omogoča bistveno zmanjšanje polmera vrtenja. Zaradi tega nakladalnikaima visoko okretnost, ki je potrebna v ozkem skladišču.

Nakladalec na štiri kolesa: značilnosti

Kljub vsem prednostim trikolesnih modelov so pogostejša štirikolesna vozila. Takšna tehnika je vidna na večini skladišč, v delavnicah, v tovarnah. To so bolj vsestranski modeli, ki imajo za razliko od triciklov visoko nosilnost. Prav tako so zelo okretne. Seveda te manevrske sposobnosti ne moremo primerjati s trikolesnimi dvojniki, vendar imajo ti modeli ločen pogon na pogonska kolesa.
Med najbolj naprednimi in polarnimi modeli lahko identificiramo enote z nosilnostjo od 025 do 5 ton. Uporablja se tudi močnejša oprema - do deset ton ali več.

Okvir

Glavni element pri gradnji nakladalnika je okvir. Pritrjena je na sprednji strani in na zadnji osi. V tem primeru je sprednji vodilni most in zadaj poganja. Upravljani del je s pomočjo vzmeti priključen na okvir nakladalnika.

Vodilni most ima hidrocikel. Zagotavlja možnost pritrditve na okvir zgibnega dvigala. Hidravlično dvigalo je sestavljeno iz dveh okvirjev - zunanjega in premičnega notranjega. Zadnji del konstrukcije se lahko premika glede na glavno v navpični ravnini. Glavni okvir ima lahko rahlo naklon - pogosto ne more biti več kot pet stopinj. Okvir je lahko blokiran naprej in nazaj. V tem primeru se nagib nazaj lahko izvede največ desetstopinj Takšna naprava viličar omogoča, da olajša zajemanje tovora s pomočjo vilic. Zaradi naklona hrbta se izboljša stabilnost nakladalnika z obremenitvami.

Nadzorni organi

Kot upravljalni organi te tehnologije skladiščenja se lahko uporabi volanski drog, opremljen z ročno zavoro, različnimi ročicami, tipkami v obliki ključev, igralnimi palicami.

Nasprotno

V vsakem viličarju je protiutež. Nameščen je na zadnji strani stroja.
Glavni cilj protiuteži je zagotoviti stroju čim večjo stabilnost, kadar je to potrebno za delo z precej velikimi in zelo težkimi tovori.

Elektrarna

Kot električni pogon ti motorji uporabljajo električni motor. Navor se prenaša na sprednji pogonski most. Motor je varno pritrjen z vijaki na prirobnico, pritrjeno na jekleno litje ohišja motorne gredi. Na koncu gredi motorja se s pomočjo ključa priključi stožčasto gonilo. V stiku je z zobnikom, ki je pritrjen z ohišjem diferenciala z zakovicami. Diferencialno telo je nameščeno na dveh ležajih. V notranjosti diferenciala sta dve konični zobniki z gredi in sateliti v dveh kosih. Oba sedita na en prst.
Gred zobnika ima luknjo z režami - vstavi polkrog. Na drugem koncu pol-pasu (tudi na reži) je pritrjena prestava - ima notranje zobe. Uporablja gazakovice so povezane z masivnim kolesom iz litega železa.
Kadar upravljavec vključuje električni motor viličarja, se navor skozi več prestav prenese na vodilni par koles. Kolesa so nameščena na valjčaste konične ležaje, varno pritrjene na stacionarno os. Ta os se pritisne v ohišju mostu. Ležaji so skriti pod pokrovom iz litega železa. Zavorni koluti so pritrjeni na stranske prirobnice sprednje prirobnice. Kot nosilec pogonske gredi se uporablja več vrst sferičnih ležajev dvovrstnega tipa. Nameščen je na stacionarni disk.

Napajanje

Baterija za viličar je najpomembnejši del te enote. Različne vrste baterij lahko služijo kot baterija, kot tudi trifazno (izmenično in stalno) omrežje. Najpogosteje uporabljene baterije so sestavljene iz več baterij. Njihovo število lahko doseže več deset. Baterije so kisle in alkalne - odvisno od proizvajalca nakladalnika. Najbolj primerni pa so alkalni elementi. Poleg baterij za nakladalnik se lahko kot vir napajanja uporablja tudi izmenično napajanje, ki ga napaja kabel. To je prilagodljiv kabel dolžine 20-30 metrov.

Top modeli električnih viličarjev

Najboljši modeli so tisti, ki jih proizvajajo japonska podjetja. Vsi imajo različne značilnosti in so primerni za različne vrste operacij.

Nichiyu FB-75

To jeNakladalnik ima odlične hitrosti. Sposoben je hitro izbrati želeno hitrost. Tudi ta model dobro premaga pobočja in druge neenakosti. On, za razliko od drugih podobnih modelov, ima visoko stopnjo električne varnosti. Vsi električni deli se nahajajo znotraj. Zato je mogoče opremo upravljati tudi med dežjem. V spodnjem delu jambora je funkcija "mehkega pristanka", električni servo volan, AC motor, baterije, obnovo sistema, "mokre" zavorni sistem, optika in smerokazi.

"Amkodor-12"

Za majhne prostore ta model ustreza. Obstaja vgrajena baterija in dvižni teleskop omogoča dvigovanje tovora do višine šest metrov. Neobremenjen nakladalnik lahko pospeši do 15 kilometrov na uro. Model je udobje, učinkovitost, enostavnost delovanja in visoke zahteve glede vzdrževanja.

EP-103

To ni vedno na voljo in ne vsak japonski električnih viličarjev. In potem morate izbrati med domačimi modeli. Eden najboljših je model EP-103. Ti agregati se proizvajajo v Jekaterinburgu v obratu "ZIK". To je popolnoma uravnotežena tehnika, ki ima nizko ceno. SE je enostavna za vzdrževanje. Značilnosti tega avtomobila v celoti izpolnjujejo vse potrebe potrošnika. Njena nosilnost je 1000 kilogramov. Električni nakladalnik EP-103 lahko tovor dvigne na višino do treh metrov. Hitrost potovanja je 9 kilometrov na uro. Motor imamoč 355 kW.

Vzdrževanje in popravila

Vzdrževalna služba vključuje vzdrževanje baterije. Da bi avtomobil deloval učinkovito, ekonomično in dolgo časa, ni potrebno dovoliti globokih izpustov in sulfatiranja. Potrebno je redno servisirati motor - še posebej nežno zbiralno vozlišče. Popravilo električnih viličarjev je lahko precej drago, vendar z ustrezno oskrbo ne bo potrebno.
Prav tako je potrebno redno preverjati zategovanje vijakov, stanje olja v hidravličnem sistemu, mazanje glavnih enot, črpanje pnevmatskih koles, menjavo maziv v mostičkih. Če enota ne uspe, jo je bolje diagnosticirati in popraviti v servisnih centrih. Če je to japonska tehnika, potem sile ključavničarjev-električarjev, ki so nujno v kateri koli industriji, nakladalec ne popravi. Popravila električnih nakladalnih vozil uvožene proizvodnje morajo izvajati ustrezni strokovnjaki.

Sorodne publikacije