Kakšna je razlika med RAM-om strežnika in običajnim RAM-om? Pomnilnik strežnika Ddr3

Pomnilnik strežnika ima svoje posebne lastnosti, ki nimajo rutinskega pomnilnika RAM. Mnogi uporabniki so poskušali uporabiti RAM strežnika za namene igranja in zakaj tega niso storili, potem pa bo jasno.

DDR3 RAM za običajne računalnike

Trenutno večina uporabnikov uporablja svoj pomnilnik DDR3 RAM v svojih računalnikih. Zaradi svojih frekvenc lahko podpira delo z enostavnimi programi in programi ter z igrami.
Matične plošče, ki delajo z pomnilniškimi ploščami DDR3, imajo do štiri pomnilniške reže na matični plošči. Mnoge matične plošče podpirajo dvokanalni pretočni način, tj. Uporabo trakov v paru. Če želite izboljšati zmogljivost računalnika, lahko dodate več vrstic, vendar skupni pomnilnik ne sme preseči 64 gigabajtov.


Reže RAM-a lahko najdete v obliki preproste plošče in v obliki palice z zaščitno škatlo. Obstaja velika razlika med obema vrstama trakov. Na primer, preprost trak brez vseh dodatkov nima ustreznega hlajenja, zato nima potenciala za razširitev. Druga stvar so trakovi, zaščiteni z vseh strani s radiatorji. To se stori, da se prepreči pregrevanje in dviganje časa krmiljenja ne ogreva, kar pozitivno vpliva na zmogljivost. Možnost overclock RAM-a je še vedno odvisna od zmogljivostimatično ploščo Če ima BIOS profil XMP, bodo frekvence pomnilnika zlahka overclockane od osnovne do največje frekvence.

DDR3 RAM za strežniško strojno opremo

Pri ustvarjanju sodobne strežniške platforme boste potrebovali ne le veliko količino pomnilnika za shranjevanje informacij, temveč tudi zmožnost, da zavrnete stabilnost in učinkovitost vse opreme. Da bi izboljšali hitrost obdelave podatkov, lahko preprosto nadgradite RAM strežnika, hkrati pa zmanjšate materialne stroške opreme.


Obstaja več vrst RAM za strežnike:
 • OZP, nadzor paritete.
 • RAM registra.
 • RAM z nizkimi napetostmi.
 • LR DIMM je pomnilnik RAM, ki lahko shrani podatke iz večjih strežnikov.
 • Vendar pa takšne različice operacijskega pomnilnika strežnika med seboj niso združljive. Merila, po katerih je treba izbrati opremo za ustvarjanje strežnikov, morajo izpolnjevati tri točke - visoka učinkovitost, zanesljivost in možnost nakupa na trgu. Kar zadeva materialne stroške vzdrževanja strojne opreme strežnika, morate upoštevati celoten pomnilnik RAM-a, saj več energije porabi, vzdrževanje strežnika je dražje.
  Zanimivo dejstvo, toda strežniški pomnilnik se preizkuša pri visokih obremenitvah, medtem ko temperatura bar presega 100 stopinj Celzija. Če 2 bara 10 tisoč nista bila testirana, potem celotna serija manjka.

  Razlika med običajnim RAM in. \ T

  Prva in presenetljiva razlika običajnega RAM-a od strežnika je prisotnost mikročipa vmesnega pomnilnika. Ta čip opravlja zaščitno vlogo, ko je pomnilniški krmilnik hkrati dostopen do več igralcev pomnilnika igralcev, ker intenzivna obremenitev procesorja vodi do povečanja trenutne obremenitve. To je samo podpora strojne opreme.
  Kar zadeva zaščito programske opreme, je možno, da vsaka močna elektromagnetno sevanje ali natančneje njeni nevroni lahko poškoduje bitne slike DDR3 strežnika. Da bi se izognili učinkom takšnih pojavov, so proizvajalci dodali funkcijo za popravljanje napak kode (ECC), ki jo lahko najdete na nekaterih standardnih terminalih. Algoritem te funkcije digitalno obdeluje kodo, neodvisno izračuna napake in jih popravi. Da bi se izognili zamenjavi pomnilnika strežnika z običajnim, si oglejte nalepko črtne kode. Če je vrednost "REG" ali "R" dobesedna, je to eksplicitni marker RAM strežnika. Vendar prisotnost označevanja ECC ni nujno, da je na strani strežnika, saj je nadzor popravljanja napak lahko v normalnem RAM-u. To so glavna merila, po katerih se strežniški RAM razlikuje od običajnega.

  Značilnosti matične plošče za delo s strežniki

  Prva stvar, ki zadene v oči pri obravnavi strežniške matične plošče za pomnilnik DDR3 Server - to je priključek za več procesorjev. Tudi na plošči je veliko priključkov za RAM. Za povezavo drugegastrežniška oprema ima veliko priključkov, čeprav imajo mnoge sodobne kartice možnost brezžičnega povezovanja strežniških komponent.
  V matičnih ploščah strežnikov je nameščen poseben čipov, ki je konfiguriran za izračune in izračune vzdrževanja. Njegova prisotnost določa, ali matična plošča podpira delo z registrskimi drsniki in pomnilnikom ECC. Matična plošča opravlja osnovno delo s tremi sestavnimi deli strežnika - to je RAM, trdi disk in procesorji.

  Pomnilnik strežnika DDR4

  Popularno podjetje Kingstona ima 17 vrst pomnilniških kartic DDR4 OPERATED. Velikost pomnilnika vsake vrstice se giblje od 4 do 32 gigabajtov. Te trakove lahko kupite tudi ločeno, za razliko od "kitov" - kompleti, ki so izdani za štiri kose in imajo skupni znesek RAM od 16 do 128 gigabajtov. Slednja možnost je najbolj uspešna, saj ustvarjalci strežnikov ne potrebujejo skrbeti za združljivost in skupno porabo energije.
  V strežnikih lahko uporabljate navaden RAM in obratno
  . Ta napačna zamisel poganja igralce do zastoja, zato bo še nekaj argumentov, ki zavračajo govorice, da lahko strežniški RAM obstaja v igralnem računalniku. Kljub svoji moči in zanesljivosti ima strežnik RAM precej različne parametre za deloštevilke in izračune. Ni čudno, da matična plošča strežnika namesti dva ali celo štiri procesorje, saj je za prenos podatkov potrebno dodatno delo procesorja. Tudi, ko se izmenjujejo podatki, se RAM aktivira s protokoli ECC, kar bistveno upočasni obremenitev RAM-a.

  Sorodne publikacije