Kaj storiti, če se Android ne vklopi: razlogi, metode za odpravljanje težav

Operacijski sistem Android je napisan v Javi, ima odprto izvorno kodo in je zato precej nestabilen. Zaradi tega nekateri uporabniki doživljajo situacije, ko je »Android« brezplačen in se ne vklopi. Kaj storiti s takšnimi težavami? Razložimo kasneje v gradivu.

Mehanske poškodbe

Skoraj vsi uporabniki skušajo z napravo, ki so jo pravkar kupili, skrbno ravnati. Kupujejo robusten pokrov in zaščitni film za zaslon. Kljub temu se sčasoma povečuje verjetnost, da bo pametni telefon nekako poškodoval. Razlogi so lahko različni, vendar je v večini primerov rezultat vedno en. Na primer, ko je telefon padel v oddano telo, se je baterija lahko premaknila. Kot rezultat, pametni "Android" ni vključena. Kaj storiti v takšni situaciji? Najprej morate pogledati na to, da bi podrli gumbe. Pogosto so se lahko premaknili s svojega običajnega položaja. Posledično ni pritiska na stikalo. Naprava zato ni vključena.


Če so nameščene vse tipke, se celoten zaslon in telefon preprosto noče vklopiti, nato pa ga odnesejo v servis. Tam bodo mojstri razstavili in preverili vse navznoter, s čimer bodo ugotovili, kaj je povzročilo napako.

Pomanjkanje spomina

Velika pomanjkljivost naprav na operacijskem sistemu Android je precej krivulja sistema za shranjevanje datotek in aplikacij. Najprej se program naloži v pomnilnik telefona in samopo katerem ga mora uporabnik sam premakniti na bliskovni pogon. Čeprav prenos nekaterih programske opreme in popolnoma prepovedano. Ker je pomnilnik naprave poln, se začne nalagati dolgo časa. Toda v nekaterih primerih se telefon ne vklopi za Android. Kaj storiti? Če je naprava po določenem časovnem obdobju dovoljena, vendar se še vedno zažene, potem takoj po vklopu pojdite v konfiguracijski program, od tam pa v upravljalno enoto pomnilnika in aplikacije, nato pa izbrišite vse, kar potrebuje preveč prostora. Sprostiti morate čim več pomnilnika.


Če je ni mogoče vključiti, potem prosite servisni center, da strokovnjakom pomaga rešiti problem.

Napaka vdelane programske opreme

Poglejmo še en primer, ko se "Android" sam vklopi in izklopi in kaj storiti v takšni situaciji. Pogosto uporabniki poskušajo namestiti nove različice vdelane programske opreme na pametni telefon z operacijskim sistemom Android. Toda za razliko od iOS je veliko bolj zapleteno. In toliko, ki želijo posodobiti svojo napravo, čaka na neuspeh. V tem primeru preprost ponovni zagon ne bo pomagal. Popolno ponastavitev vseh nastavitev morate opraviti v tovarni. Upoštevajte, da bo izvajanje tega postopka povzročilo izgubo vseh datotek v pametnem telefonu, razen tistih na pomnilniški kartici. Ampak, če pametni telefon ali tablični računalnik na Android "ne vklopi, kaj storiti potem? Najlažji način, da napravo, da mojstri vPooblaščeni servisni centri. Tam bodo sami ugotovili, kako naj napravo oživijo.

Gumb za vklop

Pogosto je lahko tudi razlog, da se pametni telefon na Androidu ne vklopi. To je zelo težko ali sploh ni mogoče, je zelo verjetno, da se je premaknil iz svojega prvotnega položaja in ga zdaj ni mogoče uporabiti. cikel v in na primer, morate razstaviti ohišje naprave in preprosto vrniti premaknjeni kos na mesto. Opomba: Tega postopka ne izvajajte sami, če nimate dovolj izkušenj in potrebnih znanj. 17]
Upoštevajte dejanski razlog, zakaj telefon ne vključuje Lenovo z Androidom in kaj storiti v takšni situaciji. Težava se lahko pojavi na kateri koli napravi blagovne znamke, zato bodo informacije ustrezne za vse uporabnike. Največja zmogljivost akumulatorja je največja za največ eno leto. Po tem začne počasi in včasih dovolj hitro. Kot rezultat, telefon začne izklopiti v mrazu ali ob prisotnosti polovice polnjenja. Ko je zmogljivost baterije prenizka, se bo telefon izklopilskoraj takoj po vključitvi. Tudi če je bil pred tem že dolgo odgovoren.
V tem primeru se lahko izvede naslednje:
 • neodvisno zamenjajte baterijo, če naprava nima zasnove monoblok in omogoča izvedbo tega postopka;
 • napotite napravo v pooblaščeni servisni center, da strokovnjaki samodejno zamenjajo baterijo, če ima pametni telefon ohišje.
 • Neupoštevanje temperaturnega načina

  Ta težava je eden najbolj priljubljenih pametnih telefonov na svetu - Apple iPhone. Problem je v tem, da najnižja dovoljena temperatura ne bi smela padati pod -5 stopinj Celzija. Kar je seveda praktično nemogoče v razmerah precej hladnih ruskih zim, s temperaturo -35 in nižjo (v nekaterih regijah). Zaradi tega pride do odpovedi strojne opreme v drugih modelih pametnih telefonov. Kaj pa, če se "Android" ne vklopi, ko je na mrazu? Najpogosteje je težavo mogoče rešiti s priključitvijo na polnjenje. Naprava se bo zagnala in obveščeni boste, da je raven napolnjenosti padla na kritični minimum. V nekaterih primerih lahko napravo preprosto znova zaženete malo kasneje in začela se bo s skoraj ničelnim polnjenjem baterije.

  Nadgradnja pri nizki ceni

  Kaj storiti, če se Android po vklopu ne vklopi? To je dokaj redek primer, saj naprava običajno opozori uporabnika, da ga je treba priključiti na napajanje pred prenosom podatkovnega paketa. V nekaterih primerih posodobitev preprosto nise začne, če je raven polnjenja enaka ali nižja od 50%.

  Če ste med postopkom nadgradnje imeli baterijo, priporočamo, da se obrnete na servisni center. Ker lahko nadaljnji poskusi ukvarjanja z napravo, ki ne teče, privede do njene dokončne okvare.

  Težava s pomnilniško kartico

  Kljub dejstvu, da lahko številni sodobni pametni telefoni, ki podpirajo uporabo pomnilniških kartic, delajo s čipi katerega koli proizvajalca (kar je najpomembnejše, da ustreza tipu), včasih pride do neprijetnih situacij . Pogosto nezdružljiva s kartico "Android" iz Samsunga ni vključena. Kaj storiti v takšni situaciji? Prva in včasih edina rešitev je odstraniti čip iz ohišja in poskusiti znova zagnati pametni telefon. To bi moralo popraviti situacijo. V takem primeru je smiselno uporabiti pogone drugih proizvajalcev. Če se z vsako od njih zgodba ponovi, je možno, da imate težave z režo za pomnilniško kartico. V tem primeru se morate obrniti samo na servisni center.

  "Prelivanje krvi" ne vklopi "Android". Kaj storiti?

  Ta napaka programske opreme je pogosta tudi v napravah, ki podpirajo to funkcijo souporabe datotek. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da preverite - vaš pametni telefon vidi druge naprave v sprejemljivem polmeru. Če želite to narediti, uporabite nastavitve, da onemogočite funkcijo (če je delovala) in jo ponovno zaženite po eni minuti mirovanja. Če iskanje naprave ni dalo rezultatov, naredite naslednje:
 • Zaženizaustavitev in ponovni zagon naprave. Pogosto ta postopek pomaga rešiti problem z napakami programske opreme.
 • Osvežite vdelano programsko opremo telefona na bolj stabilno različico. Pogosto je to lahko okvara nove različice operacijskega sistema. V tem primeru preprosto nastavite prejšnjo.
 • Ponastavite napravo na tovarniške nastavitve. Pred tem shranite vse pomembne podatke in datoteke ločeno, saj bo naprava popolnoma očiščena vseh podatkov, zabeleženih med uporabo.
 • Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, se obrnite na pooblaščeni servisni center.

  Dodatne metode

  Tukaj je seznam najbolj uspešnih odločitev na vprašanje: "Kaj storiti, če se Android ne vklopi?"
 • Ponovni zagon. To je že bilo rečeno, da pomaga pri reševanju manjših težav, ki so se pojavile pri delovanju operacijskega sistema.
 • Obnovite moč baterije. Dejansko za primere z ostro izjemo.
 • Ponastavitev tovarniških nastavitev. Hkrati na pametnem telefonu je nameščena najnovejša različica operacijskega sistema, ki odpravlja vse težave, ki so se pojavile med delovanjem napake.
 • Delo z menijem načina za obnovitev. Zažene se s pritiskom tipk za glasnost in vklopom izključenega pametnega telefona. Če ni rezultatov, se priporoča posvetovanje s strokovnjaki.
 • Ker ni bilo škode, je vredno poskusiti namestiti novo različico vdelane programske opreme. To ni priporočljivo storiti sami, če nimate dovolj izkušenj. V bistvu ta metoda nibistveno razlikuje od ponastavitve na tovarniške nastavitve. Samo shranjuje vse vaše podatke.
 • Če se po namestitvi nekaterih programov pojavijo težave, je priporočljivo tudi ponastaviti nastavitve. Pogosto po odstranitvi zlonamerne programske opreme shrani datoteke v različne pomnilniške imenike, kar omogoča, da se napaka ponovi.
 • Sorodne publikacije