Monitor po mirovanju se ne vklopi: kaj storiti?

Zelo pogosto se pojavijo pritožbe uporabnikov, ki na svojih računalnikih in prenosnih računalnikih prenašajo naprave na stanje čakanja, da lučka monitorja po hibernaciji utripa, sam pa ne daje znakov življenja. Kateri je razlog za tako razširjen pojav in katere metode pomagajo pri obvladovanju tovrstnih problemov, bomo še bolj razumeli.

Monitor po mirovanju se ne vklopi: kaj je razlog?

Na splošno, če upoštevamo osnove, ki bi teoretično lahko povzročile nastanek takšne situacije, večina uporabnikov običajno kliče same monitorje ali težave z delovanjem video kartic, nameščenih na stacionarnih računalnikih ali prenosnih računalnikih. Da, to je zelo pogosto, vendar ne smemo pozabiti na nekatere druge dejavnike, ki bi lahko posredno vplivali tudi na pojav nenormalnih situacij. Med vsemi razlogi, zaradi katerih se monitor po prehodu v stanje mirovanja vklopi, kot je glavni, lahko ločimo naslednje:


 • okvara monitorja ali grafičnega vmesnika;
 • nepravilna priključitev grafične kartice na monitor;
 • nepravilno delovanje voznikov pospeševalnikov;
 • nepravilno nastavljene nastavitve BIOS-a;
 • staranje vdelane programske opreme primarnega sistema;
 • poškodbe sistemskih datotek in komponent;
 • nepravilna nastavitev električnega tokokroga;
 • Brezposelni čakajo na spanje in hibernacijo.
 • Nato bomo preučili možne metode za reševanje problemov brez upoštevanja vplivavirusi Toda v tem primeru ne smemo pozabiti, da so med njihovo nešteto različicami zelo nevarne grožnje, ki lahko vplivajo na monitorje prek voznikov, na primer, onemogočijo jih zaradi fokusiranja največje energije na eni točki zaslona.


  Kako se "zbudi" monitor po mirovanju in kaj storiti, če ni podan učinek?

  Običajno je za premikanje monitorja iz mirovanja precej enostavno premikanje stacionarnih osebnih računalnikov z miško ali pritisnite katero koli tipko na tipkovnici. Na prenosnih računalnikih, če ni na voljo posebna tipka ali gumb na glavni plošči, morate pritisniti gumb za vklop. Toda kaj naj storim, če se monitor po mirovanju ne vklopi in se ne odzove na nobeno dejanje uporabnika? Za začetek si oglejte povezavo monitorja z grafično kartico na stacionarni enoti, kot tudi preverite žice za integriteto in izolacijo stikov. Prav tako bi bilo lepo preveriti domnevno nedelujoč monitor tako, da ga povežemo z drugim računalnikom. Če se slika prikaže, desno očitno ni na monitorju, temveč v grafičnem adapterju, iz katerega ni prejet signal. Če je učinek nič, lahko poskusite pritisniti gumb za vklop. Vendar se zgodi, da hladilni sistem deluje, da je hrup zaradi rotacije trdega diska, zaslon pa je še vedno prazen. V tem primeru je potrebno izključiti računalnik in nato znova zagnati računalnik in odpraviti težavo, pri čemer v tem načinu popolnoma onemogočite način načina.napajanje
  Opomba: Če želite uporabiti miško ali tipkovnico USB kot napravo za odstranjevanje računalnika iz stanja mirovanja, se prepričajte, da so nastavitve za upravljanje porabe omogočene za ustrezno dovoljenje.

  Kaj je narobe z grafično kartico?

  Ker je lahko eden od razlogov za to vedenje monitorja grafični vmesnik, ga je treba takoj preveriti glede učinkovitosti.
  V ta namen lahko uporabite katerokoli priljubljeno programsko opremo za preverjanje videa, kot so FurMark, PhysX, 3DMark, Everest (samo Ultimate Edition) itd. Včasih strokovnjaki priporočajo, da opravite nestandardno testiranje in opravite stresno testiranje. Po rezultatih lahko ocenimo šibke točke pospeševalnika (morda zemljevidu manjka moč ali pa je kaj narobe s hladilnim sistemom grafičnega procesorja). Vendar pa v večini primerov težava, da se monitor po prehodu v stanje mirovanja ne vklopi, samo v zvezi z grafično kartico, je nepravilno delovanje gonilnikov. Potrebujejo ponovno namestitev ali nadgradnjo.
  V primeru ponovne namestitve je najbolje, da s pomočjo majhnega programa za odstranjevanje gonilnikov Display Pre-delete izbrišete obstoječe gonilnike, prenesete najnovejše gonilnike z uradnega spletnega mesta, nato pa jih sami namestite (če so bili preneseni kot običajen "expository") ali določite sistem lokacijo novih datotek z uporabo funkcije posodobitve v upravitelju naprav (če datotekeimajo INF format, vendar namestitev ni neposredno podprta).

  Težave z BIOS-om

  Še en razlog, zakaj se monitor ne vklopi po mirovanju, ki ga veliko ljudi pozabi (ali sploh ne pozna), se štejejo za težave z primarnimi sistemi. Parametri BIOS-a morajo biti osredotočeni na stanje Power Off Energy Saving. Vključiti ga je treba.
  Če je bila nastavitev iz kakršnega koli razloga spremenjena, jo aktivirajte ali, če je mogoče, prikažite uravnoteženo napajanje. Poleg tega lahko zastarela programska oprema posredno vpliva tudi na delovanje pretvornika, monitorja ali drugih sorodnih komponent. Če ponastavitev ne ustvari tovarniškega učinka, vendar ima BIOS točko za nadgradnjo, poskusite namestiti novo različico tako, da prednastavite pravilno spremembo v prvotni sistem in jo shranite na izmenljivi medij (če ga ne namestite na trdi disk). Opomba: V primeru UEFI se strojno-programska oprema običajno dobavi kot EXE datoteke, posodobitev pa lahko zaženete neposredno v okolju Windows.

  Izbira med spanjem in zimskim spanjem

  Nazadnje določite, katere stvari, ki čakajo na način, obstajajo težave.
  Če uporabljate napredno mirovanje, ga poskusite onemogočiti z ukazom powercfg -h off v ukaznem pozivu, ki ga morate zagnati kot skrbnik. Če so normalne sanje, aktivirajte stanje mirovanja tako, da parameter "izklop" zamenjate s "on" v prejšnjem ukazu. Ampak, če to sploh ne pomaga,bo moral v celoti preveriti tako monitor kot grafično kartico. Možno je, da imajo nekaj fizičnih poškodb, okvare električnih tokokrogov, itd. In če to ne deluje, preverite matično ploščo (upajmo, da ne bo prišla skozi).

  Sorodne publikacije