Kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik: navodila

Operacijski sistem Apple je zasluženo obravnavan kot zgled. In to je res. Kombinacijo idealnega videza in impresivne produktivnosti je vedno naredil "Mac OS", kjer je dojenček Gatesa veliko boljši. In to sploh ni diskriminacija, ampak izjava dejstev. Microsoftovi operacijski sistemi so vedno zaostajali za Macom glede oblikovanja in učinkovitosti. Nekega dne se je Apple odločil preiti na Intelove procesorje. "Od takrat je možno namestiti Mac na običajen računalnik. Vendar pa to ni tako enostavno. Vse likanje je podprto z Macom in zelo težko ga je nastaviti, vendar bomo poskušali vse, tako da imate priročnik za "Namestitev Mac OS na prenosni računalnik."


Kakšna so tveganja za namestitev na osebni računalnik

Obstaja veliko tveganj, ker ta operacijski sistem ni zasnovan za naše lesene računalnike.
 • Prvič, nekatere "vitalne" komponente računalnika morda ne bodo delovale. Možno jih je začeti ali ne - ni znano.
 • Drugič, namestitev "Mac OS" na osebni računalnik ali prenosni računalnik spremlja večji strošek živčnih celic, kar lahko privede do okvare strojne opreme (prvič, ko ničesar ne nastavite).
 • Tretjič, namestitev "Mac" na računalnik, ki ni izvirni "Mac", je kaznivo dejanje. Ampak, če vas ne prestraši, prosim.
 • In namestitev Mac OS na prenosni računalnik je vedno povezana s tveganji - prenosniki so večinoma problematičninaprave za Mac. Če na računalniku lahko nekako spremenite konfiguracijo na združljivo, potem s prenosniki takšen trik ne bo mimo. Popolno zagon Macu na prenosnih računalnikih je možen le s pomočjo številnih "bergel". In bolj "bergle", bolj nestabilen sistem bo obnašal. Torej, ali še vedno želite namestiti Mac na prenosni računalnik ali računalnik? Potem bomo nadaljevali.


  Kaj morate namestiti

  Za začetek potrebujete računalnik z združljivim procesorjem. Brez tega nič ne bo uspelo. Trenutno so podprti procesorji Intel iz družin Core in Atom. Procesor mora nujno podpirati Ivy Bridge in niz SSE navodil. Če nimate takšnega procesorja, potem je najbolje, da takoj zapustite to podjetje. Zdaj o lastnikih procesorjev iz AMD. Teoretično lahko Mac na ta procesorja dela, vendar stabilnost ni zagotovljena. Poleg tega obstaja zelo velika verjetnost pogostega odhoda in ponovnega zagona, saj AMD ni namenjen Macu.
  Če ima vaš prenosnik pravilno konfiguracijo, lahko začnete pripravljati napravo za shranjevanje USB, da namestite operacijski sistem. Priporočljivo je, da imate bliskovni pogon 16 gigabajtov ali več (v večini primerov bo slika nameščenega sistema nameščena na bliskovnem pogonu in bo tehtala približno 10 gigabajtov). In zadnja stvar, ki jo morate založiti, je prosti čas in potrpljenje: namestitev Mac OS na prenosni računalnik z bliskovnega pogona (če to storite prvič) bo trajala 4-6 ur in bo zapravljala vaše živce. Sama instalacija bo hitra, vendar ne bo vse izšlo prvič. Da, in nastavitev sistema zahteva velikočas Torej, levo.

  Priprava bliskovnega pogona in metoda distribucije

  Ker bomo originalni "Mac" postavili z majhnimi bergli, boste morali najprej prenesti sliko sistema iz App Store. Trenutno je najbolj pokvarjena različica Mac OS X Yosemite. Namestili ga bomo. Kot kaže praksa, je najboljši način za ustvarjanje zagonskega medija, da ga ustvarite pod nameščenim "Mac OS". Vendar niso vsi pri roki. Torej, morate ga dati na virtualni stroj (vsaj) in že pod njim, da bi zagonski medij. Predpostavimo, da je v napravi nameščen "Mac OS". Kaj je naslednji korak? Naslednji korak je prenos posebnih programov (bergel), ki bodo pomagali zavajati sistem in verjeti, da je nameščen na računalniku Apple. To so aplikacije UniBeast in MultiBeast. Nato formatiramo bliskovni pogon v formatu Mac OS Extended (revija). Nato zaženite UniBeast in kliknite Nadaljuj in se strinjajte, dokler ne pridemo do različice OS. Tu izberemo distribucijo in vključimo podporo za prenosne računalnike (Laptop Support). Po tem pritisnite Nadaljuj in Namesti. Slika bo posneta v pol ure. Zdaj pojdite na naslednji korak v navodilih »Kako namestiti Mac OS na običajni prenosnik«.

  Pred namestitvijo

  obstaja več uporabnih kosov, ki jih morate vedeti pred namestitvijo. Najprej bomo morali malo premakniti z Bios (če ne izključite nekaterih možnosti, namestitev ne bo uspela). Torej, pojdite v BIOS in izklopite AHCI podporo v celoti. Nato izklopite diskretno grafično kartico (za tiste z Optimusom), ker se ne zaženene pleše. Vozilo USB pošljemo na prvo mesto. Z Bios kot vse. Nekateri vas bodo morda vprašali, kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik ASUS, če lahko izklopite grafično kartico v programu Bios. Odgovor: samo ne odklopite. Ne začne se sama.
  Prav tako bo koristno preveriti pomnilniške in diskovne napake pred namestitvijo. "Mac" - zelo muhast sistem. Najmanjša napaka lahko povzroči žalostne posledice. In to potrebujete? Če ni nobenih napak, lahko postopek namestitve začnete tako, da najprej vstavite bliskovni pogon v priključek na prenosnem računalniku. Da, ne pozabite ponastaviti nastavitev BIOS-a na standardno, preden onemogočite AHCI in grafično kartico. Verjemite mi, to bo bolje.

  Namestitev

  Čameleonska lupina se najprej prenese. Predlaga, da izberete način prenosa: s pomnilniškega pogona ali s trdega diska. Izberite način za zagon z bliskovnega pogona, vendar z zaslonom na zaslonu. Tako boste lažje razumeli, kaj je prišlo do napake (če obstaja) kot v grafičnem načinu. Ko prenesete zahtevane binarne datoteke, se bo zagnal Mac OS. Zdaj morate formatirati particijo. Izberemo "Disk Utility", potrebujemo razdelek in ga formatiramo v "Mac OS X Magazine". Kliknite "Naprej" in postopek namestitve se začne.
  Če nič ne ostane, potem, ko ustvarite račun, vas bo takoj vrgel na namizje nameščenega sistema. Če je namestitev ustavljena iz nekega razloga, je pomembno ugotoviti, zakaj je vzrok. V večini primerov se namestitev ustavi prek grafične kartice. Potem pamorate ponovno zagnati prenosni računalnik in pri izbiri zagonskega pogona iz pisala napišite tipko GraphicsEnabler-Yes. Po tem mora vse iti s svojo vrsto. Mnogi ljudje so zainteresirani za namestitev Mac OS na hibridni grafični Acer laptop. Odgovor: isto. Z odklopom diskretnega video adapterja.

  Po namestitvi

  Če je namestitev potekala brez vlečne naprave brez vlečne naprave, je čas za namestitev nameščenega sistema. To je nujno potrebno. Če tega ne storite, se sistem preprosto ne zažene zaradi ponovnega zagona zaradi pomanjkanja zahtevanih cachexov. Če želite konfigurirati Mac, morate zagnati predhodno naložen pripomoček MultiBeast. Ona nam bo pomagala pri postavljanju. Kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik Lenovo in ga nato konfigurirati? Točno isto. Čeprav z "Lenovo" obstaja nekaj funkcij, ki bodo koristno vedeti. Nekateri modeli so opremljeni z oddajniki vay-datotek, ki ne delujejo pod "Macom" na splošno (BCM 4313). To bo pomagalo le zamenjati adapter.
  Če nimamo "Lenovo", nadaljujemo s postavitvijo. V MultiBeast morate izbrati gonilnike, ki so potrebni za naš prenosni računalnik. Poleg tega morate izbrati črko DSDT prenosnega računalnika Apple, ki najbolj ustreza našim specifikacijam. Potem morate samo klikniti na gumb Build, nato Install. Ko dokončate namestitev potrebnih binarnih datotek v sistem, morate znova zagnati računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

  Kaj vam ni treba storiti pri uporabi računalnikov Mac na prenosnem računalniku

  Najprej ne poskušajte posodobiti operacijskega sistemav trgovini Apple Store. Ker vsaka nova različica potrebuje svoj kaktos, se računalnik po nadgradnji ne bo vklopil. Drugič, če vse deluje v redu, ne poskušajte eksperimentirati s škatlo. Zaradi pomanjkanja izkušenj lahko sistem hitro obesite. Vrniti se boste morali na "Kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik HP" (ali kaj imate za prenosni računalnik). Tretjič, nikoli ne uporabljajte NTFS za drugo particijo trdega diska. Mac-ji ne podpirajo. Programi, ki zagotavljajo takšno podporo na "Hackintoshu", so nestabilni. Zato ne smete tvegati.
  Kar pa ni potrebno, je tudi postopek čiščenja "Mac OS" iz neželenih smeti z uporabo posebnih programov. Ne pozabite, da "Mac" ni "vetrovi". V njem ni registra! In ni nič zakrinkanih. Programi, kot je CleanMyMac, lahko resno poškodujejo sistem. Nato ne pričakujte, da bi se zagnali zmogljivi programski paketi ProLogic. Praviloma imajo resne težave z uvedbo "neobičajnih Macov". Lahko preprosto ubijete operacijski sistem. Ne nameščajte programov iz neznanih virov. Virusi pod "Poppy" so seveda malo, vendar so zelo toga in lahko vaš sistem enkrat ali dvakrat ubijejo.

  Kaj je treba prebrati o načelih namestitve in konfiguracije

  Da bi razumeli, kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik, potrebujete nekaj študije o "ujemanju", ker, kot kaže praksa, namestitev sistema s "polovičnim obratom" ne doseže nikogar . Prepričajte se, da naletite na napake. In dobro, če ne resno. Zada ne bi zaspali ob prvi smešni napaki, preberite informacije na forumih "hackintosh". Ti tovariši so že pojedli psa pri Macovi namestitvi na osebnem računalniku. Če je tako, lahko celo pomagajo pri nekaterih težavah. Čeprav tega še posebej ne želim razumeti. Obstaja tudi veliko virov, na katerih lahko temeljito simulirate, kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik. Opisani so tudi načini reševanja najpogostejših napak. Iskanje teh virov je enostavno. Nekateri obrtniki lahko naredijo tudi nastavitve za DSDT in boxcards za vas. Seveda, za plačilo. Vendar je bolje, da se med postopkom namestitve in konfiguracije razumete sami. Poleg tega to ni tako težko.

  Katerih distribucij ni treba uporabiti

  V nobenem primeru ne poskušajte uporabiti distribucij, ki so že pripravljene za namestitev na osebni računalnik. Praviloma so zelo ukrivljene, saj so skušale iz posameznega sistema narediti univerzalni sistem. In to se ne zgodi. Najbolje je, da ugotovite, kako namestite Mac OS na prenosnik in ustvarite distribucijo pod vašim računalnikom iz nič. Stabilnost bo veliko višja.

  Kaj storiti, če ne morete namestiti

  Če ste temeljito preučili vse informacije o tem, kako namestiti Mac OS na prenosni računalnik, ste se naučili vse napake in veste, kako popraviti vse in namestiti še vedno ne deluje, to pomeni, da da vaš prenosnik zagotovo ni primeren za Mac. Sedite nazaj na "Winds", "with Mac", ne boste uspeli.

  Sklep

  To navodilo ni sklicevanje. Opisuje približen algoritem za namestitev Macov na prenosne računalnike. Posebni ukrepi so odvisni od modelaprenosni računalnik in njegovo konfiguracijo. Torej brati vse dodatne informacije bo še vedno treba. Dare, prihodnji "minivani" - in vse bo prišlo iz vas. Ne pozabite strogo slediti navodilom »Kako Mac OS namestiti na prenosni računalnik«.

  Sorodne publikacije