Vklopi in takoj izklopi prenosni računalnik - Kaj storiti?

Računalniki in prenosniki se obravnavajo kot kompleksna strojna oprema. Njihovi lastniki so pogosto soočeni z različnimi težavami in težavami. Če veste, kako lahko delujete na tak ali drugačen način, lahko brez posebnega napora obnovite delovanje naprav. Danes morate razumeti, kaj so razlogi za vklop in takoj izklopite prenosni računalnik. Kako se lahko stanje popravi?

Vzroki za pojav

Preučevani problem lahko povzroči veliko težav. Če se uporabnik sprašuje, zakaj se prenosni računalnik takoj vklopi in izklopi, se bo moral pripraviti na dejstvo, da obstaja veliko scenarijev.
Med najpogostejšimi razlogi za okvaro naprave zaradi normalnega delovanja so tako:
 • slabo delovanje hladilnega sistema;
 • onesnaževanje kartuše za prenosne računalnike;
 • pregrevanje naprave;
 • Poškodba trdega diska ali sektorjev, odgovornih za zagon operacijskega sistema;
 • okvara južnega mostu;
 • kršitev strukture datoteke trdega diska;
 • razcep ali poškodba kristala mikročipa na oblogi severnega mostu;
 • brez napajanja prenosnega računalnika;
 • majhna napolnjenost baterije naprave;
 • Poškodba enote za zaračunavanje;
 • Prisotnost napak v USB-vratih, ki povzročajo zaklepanje.
 • Iz tega sledi, da se razlogi, zaradi katerih se laptop vklopi in izklopi zelo veliko. Poleg vseh teh pojavov je mogoče upoštevati tudi nezdružljivost "železa". Ta različica je pomembna za primere nadgradnjeprenosni računalnik

  Prvi koraki

  Kje začeti diagnozo in popraviti preiskovane razmere? Prvič, priporočamo, da bodite pozorni na napajanje in akumulator.
  Vklopi in takoj izklopi prenosni računalnik? Najbolje je, da napravo najprej izklopite, nato odklopite akumulator in priključite prenosni računalnik v omrežje preko posebne žice. Napravo lahko poskusite vklopiti. Če vse deluje, je težava v bateriji naprave. Priporočljivo je, da ga bodisi zamenjate z novo, bodisi popolnoma zavrnete ali pa napravo napotite na popravilo.


  Priporoča se tudi preverjanje celovitosti napajalnih žic. Če je polnilnik poškodovan, je težava najverjetneje pomanjkanje moči baterije. Polnjenje polnilnika bo oživilo prenosni računalnik.

  Hladilni sistem

  Vsi zgoraj navedeni nasveti niso pomagali? Ali se prenosni računalnik takoj vklopi in izklopi? Kaj storiti v tem primeru? Naslednja faza diagnoze je preverjanje hladilnega sistema. Morate razmisliti, kako dolgo je bil prenosnik očiščen umazanije in prahu. Za normalno delovanje naprave je to potrebno vsaj enkrat letno.
  Če se prenosni računalnik takoj vklopi in izklopi, je treba najprej zagotoviti dobro prezračevanje - napravo položimo na posebno stojalo ali samo tako, da je hladilnik na prostem. Poskusite vklopiti napravo.


  Nič se ni spremenilo? V tem primeru je bolje dati prenosni računalnikservis za čiščenje. Po tem postopku se ponavadi obnovi delovanje prenosnega računalnika. Hladilnik lahko tudi sami očistite. Neizkušenim osebam ne priporočamo le tega. Laptopi zahtevajo posebno skrb pri čiščenju.

  Zaprtje

  Poleg vseh predlaganih ukrepov lahko vsak uporabnik sam preveri delovanje vrat USB. Kot smo že omenili, včasih poškodba povzroči kratek stik. Zato se vklopi in takoj izklopi prenosni računalnik.
  Kaj natančno storiti? Potrebno je natančno preučiti celovitost vseh razpoložljivih vrat na ploščah prenosnega računalnika. Če opazite kakršnokoli premikanje, občasno ali drugo poškodbo, je razlog za odklop prenosnika v kratkem stiku. Na žalost, niso vsi tisti, ki so prejeli prelom. Zamenjava ali popravilo vrat USB brez veliko dela se opravi v servisnih centrih. Zato se boste morali obrniti.

  Deep Diagnosis

  Ali se prenosni računalnik takoj vklopi in izklopi? Ko vklopite, lahko slišite zvok hladilnika in vsi predlagani načini delovanja niso prinesli rezultatov? Najverjetneje je problem takšnega vedenja neuspeh prenosnika. Kot smo že videli, lahko veliko število komponent povzroči težave pri delu prenosnika.


  Globoka diagnostika se izvaja izključno v servisnih centrih. Samo zelo izkušeni uporabniki računalnikov lahko samostojno razumejo, zakaj je prenosnik izključen. Zato je preprosto potrebno pripisati napravoopisati problem in počakati. Poveljnik bo diagnostiko prenosnega računalnika dokončal v najkrajšem možnem času, potem pa se bo situacija popravila. Če se prenosni računalnik še poslabša, morate kupiti novo.

  Povzetek

  Zdaj je jasno, zakaj se prenosnik takoj vklopi in izklopi. Ta napaka se lahko pogosto popravi sama. Samo očistite napravo in njen hladilnik, napolnite baterijo in preverite celovitost žic za povezavo z omrežjem.
  Vedno je lažje preprečiti težave, kot pa jih neposredno odpraviti. Da bi zmanjšali verjetnost problema, je treba:
 • vsakih nekaj mesecev očistiti hladilnik prenosnega računalnika;
 • skrbijo za celovitost akumulatorskih in napajalnih žic;
 • nežno delo z napravami USB;
 • Prenosnika ne nadgradite sami.
 • Načeloma je to vse. Če ne želite razumeti razlogov za izklop prenosnika, ko je vklopljen, je najbolje, da napravo pripeljete v servisni center. To je najučinkovitejša rešitev. To je 100% garant uspešnega boja proti izklopu prenosnika.

  Sorodne publikacije