Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne: kaj storiti?

Vsak uporabnik osebnega računalnika se prej ali slej srečuje z različnimi računalniškimi zrušitvami in težavami, ki ovirajo udobje dela z pripomočkom. Če veste, kako se obnašate v eni ali drugi situaciji, lahko hitro obnovite delovanje računalnika. Nato bo povedal o primerih, v katerih se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasne. Zakaj se to zgodi? Kaj storiti s takšnim pojavom? Ali je mogoče rešiti problem sami? Vse to se bo nadalje obravnavalo. Pravzaprav ni vse tako grozno, kot se zdi!


Različne manifestacije

Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je, kako se obnašajo vaš računalnik in njegove komponente. Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? Kaj se zgodi z računalnikom? Še naprej deluje? Ali je avto popolnoma izklopljen? Na ta vprašanja lahko izključite približno polovico različnih vzrokov za neuspeh.
Če je monitor odklopljen, je možno naslednje obnašanje naprave:
 • zaslon po nekaj sekundah po vklopu preneha delovati;
 • zavrnitev dela po določenem času;
 • takojšen odklop komponente (takoj sproži);
 • je popolna zaustavitev, po ponovnem zagonu delovanja računalnika ne vrne;
 • slika na monitorju ne izgine v celoti, ni vidna, vendar je zelo slaba.
 • Pomembno je razumeti, da se lahko v nekaterih primerih to vedenje popravi samostojno, včasih pa bodo strokovnjaki potrebovali pomoč. Zakaj lahko pride do takšnih napak? Kako jih popraviti?

  Povezava zračunalnik

  Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? Vzroki za ta pojav so raznoliki. Najprej morate preveriti, ali je naprava pravilno povezana z računalnikom.


  Na splošno je priporočljivo, da monitor izključite iz računalnika in ga nato ponovno priključite, potem ko ste vse žice preverili za celovitost. Problem izumrtja lahko povzroči umik nekaterih stikov. Iz tega nihče ni zavarovan.

  Pregled notranjosti

  Kaj sledi? Kljub temu se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasne? Celi kondenzatorji? Če odgovorite na to vprašanje, lahko razumete razloge za težavo. Bistvo je, da če nadzornik ne bo pomagal, boste morali preveriti celovitost komponent naprave. Pogosto zaradi različnih razlogov (pregrevanja, skakanja, obrabe) trpijo:
 • kondenzatorji;
 • varovalke;
 • svetilke za osvetljevanje;
 • impulzni transformator;
 • močnostni tranzistorji BI.
 • Če je njihova uporabnost potrjena, je treba paziti na nekatere druge razloge za takšno vedenje. V nasprotnem primeru boste morali popraviti okvarjeno komponento. Najbolje je, da to storite v servisnem centru. Začetnikom ni priporočljivo popravljati monitorjev.

  Slepa slika

  Toda to ni vse. Predlagane različice razvoja dogodkov so pomembne za situacije, ko monitor ob ponovnem vklopu, monitor popolnoma noče dati znakov življenja. Toda, kot smo že omenili, so možne tudi druge situacije. Kaj storiti, če se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasneosvetlitev ozadja? Ali lahko, na primer, uporabnik vidi svoje namizje, potem slika izgine? Vzrok okvare je v pregorelih varovalkah ali v poškodovani svetilki. Kot je bilo že omenjeno, je najbolje, da monitor vključite v popravilo. V servisnih centrih za majhno pristojbino bo pomagal popraviti stanje.
  Če obstaja želja in vsaj nekaj spretnosti pri določanju kompleksnih mehanizmov, se lahko poskuša zamenjati svetilke in varovalke samostojno. Po pravilno izvedenih ukrepih bo monitor ponovno deloval.

  Nosite

  Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? LG ali kateri koli drug proizvajalec ni tako pomemben. Glavna stvar je, da so glavni vzroki motenj in načini za njihovo odpravljanje vedno enaki. Včasih je ta pojav posledica banalne obrabe naprave. Vsaka oprema ima garancijsko obdobje. Po njegovem zaključku, da se preseneti z napakami, napake in okvare naprav iz opravljanja njihovih funkcij ne bi smelo. To pomeni, da lahko monitor preprosto "umre od starosti". To je običajen pojav. Ni težko uganiti, da je podoben časovni razpored pomemben za starejše pogone.
  Kaj storiti? Najbolje je kupiti nov monitor. To bo 100% normalno delo za dolgo časa. Naprave, ki so že obrabljene, tudi po popravilu ali ne bodo kos nalogam, ali pa bodo hitro propadle.

  Gumbi za upravljanje

  Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? Samsung ali katera koli druga - ni pomembno, katero podjetje je ustvarilo napravo. Nekateri modeli naprav imajo gumbespremljanje upravljanja. Včasih je razlog v njih. Na primer, poškodba podatkov gumba. Nekateri uporabniki pravijo, da je pri najmanjših razpokah v napajalniku monitorja prisilno vključena in izključena komponenta. To je posledica vibracij, ki preprosto preklopijo način "izklop" na monitorju. Razmere lahko odpravite na več načinov:
 • Z gumbom na monitorju. Priporočljivo je prositi strokovnjake za to.
 • Zamenjava monitorja. Zelo učinkovita, a radikalna možnost.
 • Nastavitev gumbov. Ponavadi je postopek zamenjava.
 • V skladu s tem obstaja veliko možnosti. Težko je predvideti, zakaj se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasne.

  Video kartica

  Podoben pojav lahko povzroči tudi nezdružljivost računalniških komponent z zaslonom. To je običajen pojav, v praksi se to ne dogaja pogosto.
  Najpogostejši primer je nezdružljivost grafične kartice z monitorjem. Dovolj je, da povežete zaslon z drugim računalnikom, da zagotovite, da komponenta deluje pravilno - bo svoje funkcije opravljala normalno. Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? Če obstaja verjetnost nezdružljivosti z računalniško strojno opremo (na primer staro grafično kartico in nov zaslon ali obratno), je edina prava rešitev rešitev težave. Uporabnik bo moral spremeniti monitor ali poiskati nezdružljivo računalniško postavko in jo zamenjati.

  Pristojbine

  Naslednji časovni razpored lahko opazi le strokovnjak. Monitor se vklopi za 2 sekundi in ugasne? LG je na primer pogostotrpijo zaradi poškodovanih plošč. Če so deli monitorja poškodovani ali slabo poravnani, zaslon ne bo pravilno deloval.
  Iz tega sledi, da zavrnitev monitorja ni le okvara. Do tega pojava lahko pride zaradi neustrezne adhezije plošč ali poškodb na njih. Za pravilno diagnozo je najbolje, da zaslon postavite v servisni center. Po pravilu se poškodovane deske ne popravijo. Masters priporoča, da kupite nov monitor in ne razmišljate o težavi naprave. Možno je, da se prepiramo in celo zamenjamo kartico, vendar je malo verjetno, da bo naprava po takih dejanjih delovala dolgo in normalno.

  Sklepi

  Zdaj je jasno, zakaj se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasne. ViewSonic ali katera koli druga ni tako pomembna. Pogosto proizvodnja monitorja nima nobene vloge pri vzroku za pojav nekaterih ali drugih napak v napravi. Z zaupanjem lahko govorite o potrebi po popolni zamenjavi naprave ali popravilu njene notranjosti, če:
 • je bil močan preskok napetosti;
 • monitor že dolgo služi uporabniku;
 • Pri analizi naprave lahko opazite očitne poškodbe njenih sestavnih delov.
 • V drugih primerih je priporočljivo:
 • preveriti združljivost računalnika z monitorjem;
 • Zagotovite, da so naprave pravilno priključene;
 • ​​
 • Prepričajte se, da so vsi priključki in priključki brez poškodb ali okvar.
 • Vse predlagane metode resnično pomagajo. Zdaj je jasno, kaj storiti, če se monitor vklopi za 2 sekundi in ugasne. Ta situacija ne sme povzročiti panike. Pogostoproblem je mogoče rešiti v nekaj minutah.
  Če nobena od možnosti ni pomagala, je bolje, da monitor postavite v servisni center. Tam, kot je že bilo omenjeno, bo pomagalo pri ugotavljanju vzroka okvare, potem pa bo popravljena. Zamenjava monitorja je lahko dolga. Čarovnik v servisnem centru bo to lahko opozoril.

  Sorodne publikacije