Brizgalni tiskalnik Canon Pixma iP7240: opis, značilnosti, pregledi

V svetu domačega tiskanja danes žogico upravljajo večnamenske naprave - večnamenske naprave, ki so kopirni kopirni stroj v eni steklenici. Na podlagi hitrega razvoja se klasični tiskalniki zdijo manj učinkoviti in niso posebej privlačni za nakup. Pravzaprav je vse povsem drugačno. Večina uporabnikov sploh ne potrebuje bogatih funkcij večnamenskih naprav. Fotokopirni stroj je že dolgo strokovno orodje, ki je priljubljeno le med velikimi podjetji, skener doma pa se enostavno zamenja s kamero pametnega telefona. Edina naprava, ki jo potrebujejo vsi učenci, upravitelj, lastniki IP, je tiskalnik. Poleg tega je takšen nakup bolj donosna naložba, saj ne boste plačevali za nepotrebne priložnosti in tiskarsko tehnologijo. Najverjetneje nekatere inovacije ne bodo koristne v vsakdanjem življenju (ker ne skenirate paketov dokumentov vsak dan?). Tako smo prišli do zaključka, da je bolje osredotočiti svojo pozornost na nizkocenovno in monofunkcionalno napravo. O eni od teh in bo obravnavana v današnjem pregledu. Spoznajte - Canon Pixma iP7240 brizgalni tiskalnik.

Karakteristike

Treba je omeniti, da ima brizgalni tiskalnik Canon Pixma iP7240 dokaj dobre specifikacije. Zaradi lažjega zaznavanja smo se odločili, da podamo informacije v obliki spodnje tabele.

FunkcionalnostTiskanje dokumentov, fotografij, tiskanje na zgoščenkeLočljivost tiskanja (največ)9600 do 2400 točkHitrost tiskanja (črno-bela)28) Povprečje 15 strani na minutoHitrost tiskanja (barva)V povprečju 10 strani na minuto

39)
Hitrost tiskanja (slike)V povprečju ena fotografija v 21 sekundahKartuše


)
5 posameznih curkov črnila (2 črna, 3 barvna)Sredstvo za kartušePovprečja 1800 strani s črno barvo

Načrtovanje in gradnja

Ena od najpomembnejših prednosti tiskalnikov, ki niso MFP, je kompaktnost. Takšne naprave so lažje namestiti v majhnih apartmajih. Zahvaljujoč nizkemu profilu karoserije Pixma iP7240 se lahko enostavno postavi na polico z nizkimi stropi. Skrbi za Canon in estetsko komponento. Canon Pixma iP7240 je izdelan iz črne mat plastike. Tiskalnik izgleda trdno in elegantno. Število kontrol je minimalno, vse je narejeno zaradi preprostosti in asketizma. Obod pokrova je sijajna plošča, ki napravi daje eleganco.

V tiskalniku Pixma iP7240 sta dve kaseti za papir. Eden od njih (zgoraj) je naložen s fotografskim papirjem (10 x 15 in 13 x 18 centimetrov). Drugi (spodnji) je naložen z navadnim papirjem (listi A4 A5 B5 in drugimi priljubljenimi formati). Vsaka kaseta ima posebno ključavnico, ki tesno drži papir za tiskanje, kar preprečuje zdrs in mazanje slike. Lahko celo poskusite. Prenesite enodvakrat napolnite papir in si oglejte, ali tiskalnik ponovno natisne sliko z natančnostjo piksla.

Črnilo

Takoj pod pokrovom tiskalnika so tiskalniški tiskalniki in tiskalne glave. Pixma iP7240 je opremljen s samo 5 brizgalkami. Med njimi: dve črni barvi - eno od pigmentnih barv, drugo pa običajno, tri barvno (z modro barvo, rumeno in vijolično). Barvno črnilo in foto črna barva sta narejeni s Canonovo tehnologijo Chromalife. Značilnosti tehnologije, ki jih proizvajalec ne razkriva, vendar z gotovostjo trdi, da izboljšajo kakovost tiskanja na foto papirju. To še posebej velja za Canonov papir. Pigmentna barva je potrebna za tiskanje na navaden papir.
Črnilo v Pixma iP7240 lahko zamenjate posamično, brez zamenjave celotnega pladnja. Ta pristop vam omogoča, da zmanjšate stroške potrošnega materiala. Standardna kartuša s črnilom vsebuje približno 40 fotografij v formatu A4. Na takšnem številu fotografij je dovolj modrega črnila. Če je barva na koncu, začne utripati svetleča dioda na brizgalnem tiskalniku (manjši je potrošni material, višja je frekvenca utripanja). Če je potrebno, lahko kupite curke črnila večjega volumna. Označeni so XL, stanejo več in porabijo dlje.

Delo s papirjem in diski

Že povedano je, da je tiskalnik opremljen z dvema kasetama za papir in stabilnim mehanizmom za njegovo pritrditev. Lahko rečemo, da tiskalnik podpira tehnologijo obojestranskega tiskanja - samodejno obojestransko tiskanje. Če je ta možnost omogočena, se natisne naslednja stran dokumentana zadnji strani lista. Tiskalnik samodejno vstavi list papirja v samodejni način. Intervencija uporabnika ni potrebna.

Pri tiskanju in vpijanju papirja ima tiskalnik veliko hrupa, vendar ne pomeni, da je tabela, na kateri stoji, tresla. Vibracije pri delu so minimalne. Canon Pixma iP7240 lahko tiska ne samo na papir in foto papir, ampak tudi na zgoščenke. Programska oprema za ustrezne natise je priložena tiskalniku.

Brezžično tiskanje

Glavna prednost vsakega sodobnega tiskalnika je možnost tiskanja dokumentov in fotografij, mimo fizične povezave z računalnikom. Če želite upravljati to funkcijo, boste morali namestiti celoten gonilnik, ki bo potreboval veliko časa za nastavitev. Toda programerji so poskušali slavo, tiskalnik je zlahka prepoznavna na katerem koli računalniku in pametnem telefonu. Tiskalnik lahko povežete z usmerjevalnikom Wi-Fi in ročno vnesete podatke za povezavo (prek računalnika). Tehnologijo WPS lahko uporabljate, če jo podpira usmerjevalnik. Tisti, ki so dovolj srečni, da so lastnik računalnika, pametnega telefona ali tabličnega računalnika Apple, ne morejo storiti ničesar za nastavitev in uporabo tehnologije AirPrint. Za tiskanje kliknite na gumb »Skupna raba« v kateri koli aplikaciji in počakajte, da naprava določi napravo. Pomembno pa je omeniti, da boste na ta način izgubili sposobnost za nastavitev globokega tiskanja. Lastniki naprav Android morajo prenesti aplikacijo po meri iz storitve Google Play za brezžično tiskanje.

Programska oprema

Priložen Canonov tiskalnik za dobavo več CD-jev s programsko opremo. Canonovi programerji so razvili dva programa za obdelavo in tiskanje fotografij. Prvi program je My Image Garden. Ta pripomoček je orodje za ustvarjanje fotografskih zbirk, razvrščanje posnetkov in ustvarjanje kolaž. Z njim lahko na fotografijo, kot je Instagram, naložite filtre. Obstaja funkcija "nabijanja" ozadja, kar poveča svetlost in ostrino slik. S programom My Image Garden se fotografije pretvorijo v čudovite kolaže in koledarje (obstajajo tudi druge vrste predlog za tiskanje). Pri pregledovanju knjižnice fotografij pripomoček prepozna obraze in objekte tako, da jih razvrsti po posameznih albumih. Teoretično to pomeni, da ko boste "napajali" program, boste takoj našli vse fotografije s prijatelji ali celo s psom. Program je kompleksen vmesnik in nekatere operacije se izvajajo preko noči, zato je potreben čas, da se navadite na pripomoček, vendar je vredno. Drugi program je Print Your Days. Bistvo programa je enako. Umetna inteligenca skenira knjižnico slik. Kategorizira jih po datumu, posameznikih in dogodkih. Potem ustvari kolaž in natisne. Glavna razlika je v viru fotografij in preprostosti vmesnika. Pripomoček je veliko bolj skromen v smislu funkcij in zbira fotografije iz socialne mreže Facebook. Tistim, ki tam pogosto pošiljajo fotografije, bo Print Your Days precej mimogrede.

Kakovost in hitrost tiskanja

Tiskalnik Canon Pixma iP7240 ima tiskalno glavo FINE. Ta mehanizem je odgovorenkakovost tiskanja in hitrost tiskanja. Dela japonskih inženirjev niso zaman. Tiskalnik lahko natisne eno fotografijo v sijaju v 20-30 sekundah. Navaden črno-beli dokument skoči iz tiskalnika skoraj takoj. Slike so svetle in živahne. Prenos barv na tiskalnik je realističen in globok. Pomembna nastavitev svetlobe na strani tiskalnika, zaradi česar so fotografije bolj prijetne za prebivalce. Tisti, ki radi obdelujejo slike pred tiskanjem, je potrebno zmanjšati njihovo vnemo in ne motiti kontrasta in krivuljnih linij nekaterih barv. Majhne pomanjkljivosti so skoraj nevidne. Ostrina slike je osupljiva, zrnata in pikselizacija sploh niso vidna.

Mnenja

Pixma iP7240 je prejela veliko pozitivnih povratnih informacij od uporabnikov. Večinoma so tiskarji pohvaljeni s strani tistih, ki jih nameravajo uporabljati za tiskanje fotografij. S to nalogo, po mnenju lastnikov, tiskalnik bolje obvladuje druge naprave iste cenovne kategorije. Posebno pozornost smo namenili stopnji zanesljivosti. Če izvirnik zapustite in zamenjate samo original, lahko tiskalnik preživi več kot 5 let intenzivnega dela. Naprava se je dobro izkazala pri delu z veliko količino dokumentov. Visoka hitrost tiskanja in obsežna kartuša opravljata svoje delo. Kartuše v Pixma iP7240 lahko zamenjate z vsemi kompatibilnimi z njo in nadaljuje z delom. To pomeni, da vam ni nujno, da kupujete zelo izvirne materiale. Lastniki tiskalnikov potrjujejo: Pixma iP7240 se lahko napolni s poceni vodnim črnilom in bo še naprej delovala, kot bi morala.

Namesto zaključka

Najverjetnejši scenarij za uporabo tiskalnika je tiskanje fotografije. S to nalogo se odlično spopada. Dejansko mnogi ne pričakujejo inkjet tiskalnik takšne svetlosti in nasičenosti. Ko gre za proračunske naprave, izkušeni uporabniki popolnoma ne želijo verjeti, da lahko ti otroci tiskajo fotografije. Canon Pixma iP7240 je uničevalec mitov, da je tiskanje fotografije drago in težko. V tem modelu je vse na najvišji ravni. Zbiranje primerov, stroškovna učinkovitost delov, hitrost in kakovost tiskanja, podpora tehnologiji brezžičnega tiskanja. Skoraj nemogoče je ujeti, kar pomeni, da moramo vzeti.

Sorodne publikacije