Kako povezati igralno palico XBox One?

Igralna palica XBox One lahko deluje z različnimi stroji. Najpogosteje jo morate povezati z istoimensko igralno konzolo. Običajno ta proces zahteva veliko časa in truda. Kljub temu, včasih ob povezovanju, obstajajo težave in težave, ki prinašajo veliko težav. Prav zaradi tega morate jasno slediti navodilom za priključitev igralne konzole na predpono. Še posebej, ko gre za brezžično igralno palico. Včasih jo želim upravljati iz računalnika. Lahko naredim to? Kaj bi morali vedeti o povezovanju igralnih plošč iz XBox One z vsakim uporabnikom? Poleg tega bodo razkrite vse skrivnosti vključitve te komponente v različne stroje.


Joystick in PC - ali obstaja smisel?

Kako priključiti igralno palico XBox One na konzole? Odgovor na to vprašanje lahko najde tudi igralec začetnik. Bolj pomembna in težka tema je delo z računalnikom. Ni skrivnost, da lahko računalnik predvajate z igro. V prodajalnah so za to na voljo posebne računalniške igralne palice. Ali lahko povežem igralno konzolo iz XBox One s tem računalnikom? Da. Poleg tega, kot kaže praksa, obstaja več možnih možnosti. Vse je odvisno od tega, kateri model igralnega igralca je v predvajalniku. Na splošno lahko skoraj vsako igralno palico prisilimo, da dela na računalniku. Glavna stvar je vedeti, kako jo prilagoditi.


Za predpone

Najprej morate razmisliti o najpreprostejši rešitvi - kako priključiti igralno palico na XBox 360. Običajno ni težav s tem vprašanjem. Konec koncev, skupaj z igropredpona bo imela jasne znake nadaljnjih dejanj igralcev.
Postopek se praviloma zniža na naslednji algoritem:
 • Postavite igralno konzolo na mesto, primerno za osebo.
 • Priključite xBox na televizor. Za to obstajajo posebne žice.
 • Vključite predpono v omrežje.
 • Žico iz krmilne palice priključite na posebne luknje. Ko gre za brezžični model, morate običajno vklopiti igralno konzolo in brezžični sprejemnik na "X Box". Povezava se vzpostavi samodejno.
 • To je vse. Toda to je samo začetek! Povežite XBox eno igralno palico na igralno konzolo je lažje kot z računalnikom. To je že dolgo znano dejstvo. Kaj naj naredim za uporabo igralne konzole XBox One ali Xbox 360 na mojem računalniku?

  xBox 360 in Windows

  Dejansko vse ni tako težko. Še posebej, če upoštevate dejstvo, da se Microsoft trudi, da bi olajšal življenje sodobnim igralcem. Igralne konzole in računalniki so danes tesno povezani. Zato je težko ugotoviti, kako povezati igralno palico iz xBoxa z računalnikom. Veliko je odvisno od modela določenega gamepada. Na primer, lahko igrate z igralno konzolo xBox 360. Ta naprava velja za najbolj dostopno na trgu in je najlažje povezati. Naprava deluje izključno v sistemu Windows. Povezava je naslednja:
 • Kupiti morate gamepad xBox 360 Gamepad za Windows.
 • Vklopite računalnik. V ta namen uporabite posebno žico, kot je joystick tipa MicroUSB. Treba ga je zaračunati.
 • Počakajte nekajuro Ko prvič priključite, bo naprava samodejno poiskala gonilnike z naknadno namestitvijo. Običajno se v polje naprave doda pogon z ustrezno programsko opremo.
 • Vse kar je ostalo je počakati, da se žarnica prižge na igralnem zaslonu. To je zanesljiv znak, da je bilo vse uspešno. Zdaj lahko igrate.


  Za xBox One

  Lahko povežete krmilno palčko XBox One z računalnikom. To se izvede na enak način kot v primeru xBox 360. Algoritem delovanja ostaja enak. Prihaja do polnjenja naprave, povezovanja z računalnikom z žico, nameščanja gonilnikov za opremo. Nič nejasnega ali zapletenega.
  Opozoriti je treba, da igralna palica XBox One ne bo upravljala računalnika. Delo naprave se bo začelo neposredno v igri. Zato ne skrbite za zamenjavo igralne konzole z miško ali tipkovnico. To se ne bo zgodilo v nobenem primeru.

  Brez žic

  Vse zgoraj navedene metode so pomembne pri delu z vodilnimi modeli naprave. In kaj, če je igralec brezžična igralna palica xBox? Ne bojte se tega stanja. Bistvo je, da sodobni igralec preprosto dovolj, da kupi poseben brezžični sprejemnik za delo z gamepadom. V drugem primeru ostanejo zgoraj navedena navodila enaka. Brezžična igralna palica xBox 360 se prodaja skupaj s sprejemnikom. Pri igralnih konzolah so privzeti modeli gamepad, ki vam omogočajo, da brez težav povežete napravo s predpono ali računalnikom in jo začnete uporabljati. Toda v primeru xBox One je treba kupiti sprejemnik. Microsoft ga je že izdal za prodajo. Najdi najprejBrezžični gamepad za "Xbox Wang" ne bo uspelo. Na splošno bo postopek povezave videti takole:
 • Napolnite igro. Brez tega bo zavrnil delo. V primeru žične povezave lahko ta korak zanemarimo.
 • Vključite osebni računalnik. Priključite se na brezžični sprejemnik (prek USB-vtičnice). Izgleda kot majhen bliskovni pogon.
 • Pritisnite gumb za vklop na napravi. Joystick XBox One aktivira iskanje gonilnikov. Če se to ne zgodi, je treba ročno najti in namestiti ustrezno programsko opremo.
 • Počakajte, da se gumb na igralni konzoli prižge, kar pomeni, da je sinhronizacija uspešna.
 • Kot pri vseh prejšnjih situacijah, igralna palica ne bo delovala v operacijskem sistemu Windows. Aktivira se ob zagonu iger za igralne konzole.

  Povzetek

  Zdaj je jasno, kako lahko igralno konzolo povežete z "X Box" na računalnik ali igralno konzolo. Če je načrtovana uporaba naprave brez žic, jo je treba polniti, nato pa je brezžična naprava priključena na napravo za prepoznavanje.
  Vsa opisana dejanja pomagajo pri delu z igralno palico na različnih strojih. Tudi tablični računalnik lahko poveže igralno konzolo z XBox One. Dovolj je, da sledite predhodno predlaganim navodilom. Če se med postopkom aktiviranja pojavijo težave, je priporočljivo, da znova namestite gonilnike za računalnik. Lahko jih brezplačno prenesete. Kot smo že omenili, se pri zagonu prve povezave postopek samodejno zažene. Sledite predlaganim navodilom, tudi igralec novice bo lahko povezal igralno konzolo z XBox Oneali xBox 360 v računalnik. Priporočljivo je, da zaženete Windows 7 ali nadgradnje. V operacijskem sistemu Windows XP uporabniki praviloma ne zahtevajo povezovanja igralcev.

  Sorodne publikacije