DVR ParkCity DVR HD 460: pregled, navodila za montažo, ocene

Na žalost na avtocestah pogosto pride do neprijetnih dogodkov. Nekateri imajo lahko resne posledice za voznika, čeprav ni kriv. Da bi razumeli, kaj se je dejansko zgodilo v določeni situaciji, je bila ustvarjena zelo priljubljena naprava, imenovana DVR. Ta stvar v video formatu pomaga reproducirati najbolj natančno sliko o tem, kaj se je zgodilo. Pregled ParkCity DVR HD 460, predstavljen v tem članku, je odlična rešitev za začetnike in izkušene motoriste, da bi dokazali njihovo pravilnost v primeru takšne potrebe.


Set

Za začetek z nekaj besedami o celotnem kompletu naprave. Glavni komplet vključuje samo napravo, dve kameri, dva USB kabla, dolga šest in tri metre (namenjena povezavi zadnje in sprednje kamere). Poleg tega obstaja tudi kabel za povezovanje avtomobila z DVR ParkCity DVR HD 460 navodila za uporabo, daljinski upravljalnik, kot tudi vso dokumentacijo z garancijskim pismom proizvajalca.

Splošni opis

Glavna značilnost modela je prisotnost dveh kamer oddaljenega tipa. Vsak od njih beleži vse, kar se dogaja v zaupanja vrednem sektorju v dovoljenju HD. Informacije so shranjene na pomnilniški kartici, ki je nameščena v glavni enoti. Vidni kot kamere je 240 stopinj. Opozoriti je treba, da naprava nima svojega monitorjaZa prikaz video signala se morate povezati z zunanjim zaslonom. V ta namen lahko uporabite zaslon avtomobila, multimedijski sistem z zunanjim monitorjem.


Glavna enota

Srce DVR DVR HD 460 DVR je tako imenovana glavna enota. Gre za majhno pravokotno škatlo, katere dimenzije so samo 110 x 52 x 8 mm. Na sprednji strani je ime podjetja-proizvajalca, kot tudi dva velika gumba. Ena je za vklop naprave, druga pa za aktiviranje funkcije za zaščito pred pisanjem. V bližini naprave so indikatorji napajanja in načini snemanja. Na levi strani so razvijalci namestili miniUSB priključek in režo za namestitev pomnilniške kartice, na desni pa gumb za ponastavitev in vrata za povezavo kamer. Glavna enota po končanem potovanju, lahko uporabnik vzame skupaj z njim, da si ogleda video na domačem računalniku, ali pa ga pusti po lastni presoji. V tem primeru nova ureditev lokacije kamer ne bo potrebna.

Značilnosti delovanja

DVR ParkCity DVR HD 460 začne snemati video takoj po njegovi vključitvi. Snemanje obeh kamer hkrati. Hkrati za vsako od njih v pomnilniško kartico zagotavlja ločeno mapo. Uporabnik izbere trajanje videa v meniju. Zlasti lahko ta parameter traja eno, tri, pet ali deset minut. V zgornjem levem kotu okvirja je v vsakem fotoaparatu prikazan žig, ki označuje datum in čas, tako da lahko po potrebi prilagodite te vrednosti. Prvi zaPrivzeto je prikazan video iz sprednje kamere, ko pa je vklopljena zadnja prestava, se samodejno začne prikazovati zadnji fotoaparat. Tudi v tem primeru obstaja vizualni označevalnik, ki je zasnovan tako, da olajša proces parkiranja (pri shranjevanju videoposnetka in v prihodnosti ga ni. Z daljinskim upravljalnikom lahko tudi greste na zadnji fotoaparat.
Snemanje
Večfunkcionalnost v smislu karakteristik snemanja je druga značilnost DVR ParkCity DVR HD 460. Povratne informacije lastnikov naprave kažejo, da je pri samostojnem delovanju glavna enota najbolje izbrati način, v katerem je naprava na začetku aktivirana premikanje avtomobila in se izklopi takoj, ko se vrata zaprejo. Še ena zanimiva funkcija modela je avtomatsko snemanje pri odkrivanju gibanja v bližini avtomobila. To je zelo uporabno, če je avto na prostem ali na parkirišču. Treba je opozoriti, da so razvijalci izključili možnost napačnih pozitivnih rezultatov, saj je naprava v odsotnosti gibanja v bližini pet sekund, izklopljena.

Značilnosti naprave

V idealnem primeru bi morala biti namestitev ParkCity DVR HD 460 strokovnjak, ki mu zaupate. Da bi napravo povezali, je potrebno položiti na zadnjo stran kamere, kakor tudi trajno povezati z zadnjim senzorjem in vgrajenim napajalnim sistemom. Glavna enota je najbolje umeščena v nišo tako imenovanega predala za rokavice. V tem primeru bi moral biti njegov primervidno pri odpiranju za enostavno odstranitev pomnilniške kartice in vidljivost signala daljinskega upravljalnika. Registrar mora biti povezan s tokokrogom s konstantnim "plus", ker se sicer, ko je motor izklopljen, vse nastavitve ponastavijo.

Izbira monitorja

Obstaja več možnosti za izbiro monitorja za povezavo ParkCity DVR HD 460. V prvem primeru je zaslon vgrajen v notranje ogledalo. To pa pomeni dodatne denarne izdatke. Druga možnost je možna, če ima avtomobil redni multimedijski sistem z zaslonom. V tem primeru se DVR zelo enostavno poveže z video izhodom. Treba je opozoriti, da je bil v tem primeru oblikovan ta model, zato se šteje, da je prednostna naloga. Preveliko število dokazov lahko imenujemo dejstvo, da so tudi pisave v meniju majhne, ​​ob predpostavki, da bo slika prikazana na 5-palčnem zaslonu. Tretji način je namestitev zunanjega monitorja na sprednji plošči. Njegova vloga je lahko navigator ali prenosna TV.

Kakovost videa

Kakovost videoposnetkov, posnetih z DVR ParkCity DVR HD 460, je težko imenovati vidno. Karkoli že je, na valjih, lahko jasno vidite posnete predmete, ne glede na čas dneva in vremenske razmere. Zaradi vgrajenega mikrofona sliko spremlja zvok. Pri izbiri maksimalne ločljivosti je video material stisnjen v veliki meri, v povezavi s katerim ena minuta traja nekaj več kot 50 megabajtovmestih To je zelo spodoben kazalnik, glede na to, da se zapis iz vsake kamere izvaja vzporedno v različnih mapah. Vendar pa povratne informacije od lastnikov naprav kažejo, da pričakovanje visokokakovostnih in gladkih prehodov iz videoposnetkov ni vredno. V vsakem primeru ima slika dober svetlobni razpon, in prometni znaki z oznakami so zelo jasno vidni.

Daljinski upravljalnik

Druga značilnost ParkCity DVR HD 460 je prisotnost daljinskega upravljalnika. Mnogi uporabniki ugotavljajo njegovo majhnost. Če skrbno preberete priročnik, se lahko naučite, kako uporabljati številne funkcije in nastavite parametre, ki močno poenostavijo delovanje naprave. Na primer, pri aktiviranju tako imenovanega zapaha za gibanje lahko ustvarite video posnetek vseh gibov okoli naprave in gumb "Up /Lock" bo zaščitil posneti video z dvema klikoma.

Povzetek

Če povzamemo, je treba opozoriti, da stroški modela na domačem trgu v povprečju znašajo približno 6400 rubljev. Na prvi pogled se ta znesek zdi precej visok. Po drugi strani pa naprava ne le ima številne prednosti pred konkurenti, ampak lahko resnično pomaga lastniku, da se znebite neprijetnih rezultatov prometnih nesreč, če sam ni kriv.

Sorodne publikacije