Kako ustvariti datoteko PDF: navodila po korakih, metode in priporočila

Članek bo vseboval popolno vodilo po korakih o tem, kako ustvariti datoteko PDF, kako jo ustvariti in kako to narediti.

Tukaj je nekaj osnovnih načinov za ustvarjanje datotek te vrste z uporabo programa Acrobat: ustvarjanje prek glavnih funkcij, ki jih ponuja program, pretvorba podatkov iz odložišča, ustvarjanje dveh ali več datotek v računalniku. Upoštevali bomo tudi najlažji način za ustvarjanje datoteke Pdf prek katerega koli internetnega brskalnika.

Ustvarjanje datoteke z uporabo programa Acrobat

Za ustvarjanje in delo z datotekami PDF morate prenesti in namestiti program Acrobat. Po namestitvi odprite ta program. V zgornjem levem kotu poiščite gumb »Ustvari« in ga izberite, nato izberite razdelek »Datoteka PDF«.
Odprite pogovorno okno, v katerem morate izbrati datoteko, ki jo želite pretvoriti v PDF, nato jo izberite in kliknite »Odpri«. Če datoteka dovoljuje pretvorbo, se bo odprla brez težav in jo boste morali shraniti, tako da v meniju Datoteka izberete razdelek Shrani kot.

Pretvorba JPEG v PDF

Da bi razumeli, kako ustvariti datoteko JPG, morate vedeti, da lahko datoteke PDF ustvarite ne samo iz besedila, temveč tudi iz slik. Da bi to naredili, moramo uporabiti podatke, ki jih lahko vstavimo v odložišče na našem računalniku. V vsaki aplikaciji kopirajte podatke ali datoteko, ki jo potrebujete. Lahko tudiSliko uporabite na zaslonu (za to morate klikniti gumb Print Scr na tipkovnici). Nato v programu Acrobat pojdite v razdelek Orodja, izberite "Priprava na tiskanje" in nato na element "Uredi predmet". Nato v meniju Datoteka izberite Ustvari objekt iz odložišča (vendar se ta ukaz prikaže samo, če odložišče vsebuje informacije, iz katerih lahko ustvarite datoteko PDF, sicer ne bo na voljo).

Kako narediti PDF s slike najlažje?

Metoda vlečenja in spuščanja bo zdaj upoštevana. Če želite to narediti, morate imeti v računalniku nameščen samo internetni brskalnik, medtem ko internet ne more biti v računalniku, nato pa je vse preprosto: odprite brskalnik, ustvarite nov zavihek, poiščite datoteko na računalniku, se pomaknite do odprtega zavihka, pritisnite levi gumb miške, vašo sliko v brskalniku (naj se v njej odpre), nato pritisnite Ctrl + P ali izberite "Print" v meniju brskalnika.
V meniju, v razdelku "Tiskalnik", izberite "Shrani kot PDF", podajte pot in ime datoteke, kliknite V redu. Zdaj veste, kako ustvariti datoteko PDF z brskalnikom. Za mnoge je ta način najlažji, saj ne vpliva na programe, ki jih morate vnaprej namestiti v računalnik.

Kako narediti, če moram ustvariti PDF iz več slik?

Torej se soočate s to situacijo in morate vedeti, kako ustvariti datoteko PDF iz več JPG? Vse je tako enostavno! Za ustvarjanje PDF iz večjpeg /jpg datoteke odprejo program Acrobat, ki ga že poznate, in poiščite operacijo "Ustvari paket več datotek" v meniju Datoteka.
Odpre se pogovorno okno, v katerem boste morali izbrati datoteke, ki jih želite pretvoriti, in ko to storite (izberite vse datoteke, ki jih želite pretvoriti), kliknite OK. Potem boste morali izbrati samo pot, na katero bodo te datoteke shranjene.

PDF dokument brez podatkov

Obstaja tudi možnost ustvarjanja podatkovne datoteke PDF. To je lahko uporabno, če želite ustvariti dokument PDF na eni strani. Toda za ustvarjanje kompleksnih dokumentov bo ta metoda malo koristna. V primeru zapletenih dokumentov je veliko lažje najprej podatke, ki jih potrebujete, dati v program tretje osebe, na primer v Microsoft Word. Torej, kako ustvariti dokument PDF brez podatkov? Najprej morate zapreti vse dokumente v programu Adobe Acrobat. Ko to storite, morate v tem razdelku poiskati razdelek »Orodja«, poiskati funkcijo »Napredne možnosti vstavljanja« in nato odsek »Vstavi prazno stran«. Ustvari se enostranski dokument PDF in popolnoma prazen. Če to ponovite, bo v dokument dodana še ena prazna stran.

Sklepi

Tu smo preučili veliko načinov za ustvarjanje datoteke PDF. Obstaja veliko programov za reševanje tega problema. Zelo težko je dokončati celoten seznam. Najbolj znan in priljubljen program za to je Acrobat, njegove značilnosti v članku pa so bile obravnavane. Prav tako je zelo priročnouporabite za ustvarjanje PDF datotek prek brskalnikov, različnih pretvornikov, posebnih storitev, itd. Kaj izbrati - odločiti samo za vas.

Sorodne publikacije