Kako pridobiti super administratorske pravice: namigi. Korenska desna

Danes je operacijski sistem Android najpogosteje uporabljen kontrolni program za različne prenosne naprave. Večina pametnih telefonov, tablic, netbookov, televizorjev, pametnih zapestnic in mnogih drugih pripomočkov teče ta operacijski sistem. Razvoj orkanskega trga mobilne telefonije, pa tudi odprta arhitektura in prijazno okolje za razvoj programske opreme, so opravili svoje delo: leta 2018, v ocenah priljubljenosti in priljubljenosti, nesmiselni zeleni robot prečka celo vse močne Wiindows. Kot veste, Android temelji na jedru Linuxa in ima ključne lastnosti slednjega. Toda povprečni uporabnik mobilnih pripomočkov lahko najprej zanimiv tako imenovani korenski dostop do sistema s skrbniškimi pravicami, ki lahko kompetentno razširi funkcionalno napravo.


Kaj je privilegij korenskega uporabnika

Pravice superuporabnikov v Linuxu so neomejene pravice za račun za upravljanje Superuser, ki vam omogoča, da v okolju operacijskega sistema opravite popolnoma vsa dejanja. Konfiguracija sistema, vse operacije z datotekami, namestitev programov - vsi ti postopki so brez omejitev na voljo skrbniku korenskega računa ali korena. Seveda je prisotnost takega globalnega uporabnika privilegijev zelo dvoumna rešitev, zlasti za poslovno okolje, kjer veliko nalog zahteva razlikovanje med pravicami. Zato je v sedanjih zbirkah "Linux" za pridobitev pravic superuporabnika, praviloma, lahko s pomočjoposeben pripomoček sudo. Če ste pravilno konfigurirani, vam omogoča, da določite dovoljenja za dostop, ki veljajo za določenega uporabnika, ne da bi zapustili njegovo območje odgovornosti. Root, da bi se izognili težavam, se sploh izklopi in za tiste, ki morajo na primer vedeti, kako pridobiti super korenske privilegije v Ubuntuju, bodo morali uporabiti sudo.


Korenski dostop na Androidu

V operacijskem sistemu je najprej odklopljen koren Android in ni dostopa do sistemskih particij naprave, kot tudi do naprednih uporabniških konfiguracij. To ni preprosto: lastnik pripomočka, ki je pridobil takšna dovoljenja, jih ne more uporabiti samo tako, da se izogne ​​Googlovim pravilnikom, temveč resno moti funkcionalnost naprave ali pa jo celo spremeni v nekoristen kos plastike (tako imenovana "opeka"), ki po nesreči odstrani pomembno sistemsko datoteko imenik. Prav zaradi teh razlogov (mora biti pošten: za prvo, predvsem brez uradnih virov, informacije o tem, kako pridobiti super administratorske pravice za Android, ne bodo. Kdorkoli bo zaradi enega ali drugega razloga potreboval popoln dostop do naprave, bo moral nanašajo se na ustrezne specializirane vire (na primer 4PDA.ru), vendar ne smemo pozabiti, da je težko uresničiti možnosti enakega dostopa brez določenega znanja, zato vsako metodo za pridobitev privilegijev superuporabnika spremlja podrobno navodilo,

Možnosti s korenskim dostopom

Glavna prednost, ki jo dajejo korenske pravice uporabniku - pridobivanje polnostinadzor nad napravo. Izvajanje takšnega nadzora se ponavadi izrazi v naslednjih primerih:
 • Dostop do sistemske particije in njene celotne vsebine (na primer za odstranitev tovarniških melodij zvonjenja).
 • Sposobnost zamrznitve ali odstranitve sistemskih aplikacij (to funkcijo uporabite zelo previdno, saj lahko odstranite tisto, kar ne želite izbrisati).
 • Uporaba oglasov za blokiranje.
 • Prerazporeditev sistemskih ključev pametnega telefona ali tabličnega računalnika.
 • Če zamenjate ID naprave (pomaga pri omogočanju dostopnosti različne programske opreme ali uporabi tarife na napravi, taka vrsta pripomočka ni na voljo).
 • Ustvarjanje varnostne kopije sistemske particije.
 • Celoten prenos aplikacij in predpomnilnika aplikacij na pomnilniško kartico (namestitev virtualne particije).
 • Oblikovanje in urejanje prepovedi ukrepov vloge (vključno z dostopom do interneta, pa tudi interakcijo s funkcijami in nastavitvami naprave).
 • Uvod v notranjo strukturo iger in programov, da se jih razbije.
 • Razširjena prilagoditev operacijskega sistema (ne le zaradi spremembe vizualne zasnove, ampak tudi za spremembo tovarniško privzete programske opreme za uporabnika).
 • Popolno odstranjevanje Googlovih storitev iz naprave in njihovo nadomestitev z alternativo (dokaj zapleten postopek, ki zahteva usposabljanje).
 • Kako pridobiti privilegije superuporabnika

  Ni univerzalnega orodja, ki bi se popolnoma ujemalo s katerim koli Android pripomočkom: postopek pridobivanja popolnega dostopa je individualennapravo. Prisotnost podobne arhitekture naprav vam, seveda, omogoča, da jih razvrstite v skupine, za katere je mogoče pridobiti koren z določenim programom ali algoritmom, vendar bo seznam naprav, ki so združljive s tem načinom, omejen. Pomembno vlogo igra različica vdelane programske opreme, kot tudi različica samega operacijskega sistema.
  Najenostavnejši postopek usmerjanja je na pripomočkih, ki so dobro znani uporabnikom blagovne znamke: Samsung, Sony, LG, Lenovo, Asus, HTC itd. Običajno gre za namestitev ene ali dveh aplikacij neposredno na napravo, kot tudi nadaljnjo manipulacijo z njimi. Čeprav obstajajo izjeme, v katerih so korenske pravice pametnega telefona odprte le, ko priključite računalnik in sprožite poseben pripomoček. V primeru tehnike manj znanih blagovnih znamk je lahko vse preprostejše in bolj zapleteno: morda boste morali prenesti način obnovitve telefona in morda celo posodobitev vdelane programske opreme, da boste dobili koren. V skladu s tem je mogoče vse načine za namestitev korena na napravi razdeliti na samostojno (brez računalnika) in povezati (z uporabo računalnika).

  Brez uporabe računalnika

  Na podlagi uporabe aplikacij, ki jih je mogoče prenesti, namestiti in zagnati neposredno iz naprave. Najbolj priljubljena in pogosto uporablja med njimi:

  Baidu Root

  Zelo priljubljen program, ki vam omogoča, da dobite root na različnih napravah z različicami Android 2.2 do 4.4. Postopek je dokaj preprost:
 • Prenesite program.
 • Zaženite napravo, sprejmite sporazum.
 • Odjava.
 • Tapnite "Get Root".
 • Počakajte na konec.
 • S tem programom je pridobivanje pravic super uporabnika, kot se je izkazalo, zelo preprosto: potrebujete le nekaj klikov. Vendar pa nihče ne more zagotoviti združljivosti s katero koli napravo, informacije o strani za prenos v ruskem jeziku pa so naslednje:

  Framaroot

  Pripomoček, ki podpira velik seznam naprav. Omogoča izogibanje zaščiti Androida z uporabo več algoritmov, kar poveča možnosti za pridobitev korenskih pravic. Postopek za krekiranje se praktično ne razlikuje od postopka Baidu, razen če bo na koncu potrebno namestiti podprto različico Android 2.0-4.2 za aplikacijo SuperSu (na voljo za prenos s Play Market).

  360 Root

  Program, ki ga podpira Android, od različice 1.6 do različice 511 in tako zagotavlja veliko večjo pokritost naprav. Ko se zažene, preveri različico vdelane programske opreme in ponuja najustreznejši način za vključitev korenskih uporabniških pravic v sistem Android. Kot pri drugih aplikacijah, glede na specifičnosti postopka morda ne ponuja. V tem primeru boste morali poiskati drug način ali drug program.

  King Root

  "Globalni" pripomoček, ki lahko priskrbi naprave od začetka do roba, vključno z Marsahmallowom. Vmesnik je še bolj minimalističen kot v konkurenci, vendar se s svojimi nalogami sooča:
  Če program ne prikaže rezultata iz prvega poskusa, je smiselno poskusiti večkrat.Zgornji pripomoček še zdaleč ni edinstven. In ker je verjetnost, da nobena od njih ne bo pomagala pri namestitvi korena na določeni napravi, dovolj visoka, bo morala uporabiti druga orodja, ki jih je mogoče najti v omrežju s povezovanjem pripomočka.
  ​​

  Uporaba osebnih računalnikov

  Najenostavnejši in zato priljubljeni načini za nastavitev korenskih pravic iz računalnika so že znani uporabnikom programa, kot sta Root 360 in King Root. Uporaba računalniške različice takšnih programov močno poveča možnosti za pridobitev privilegijev superuporabnika: seznami združljivih različic naprav in strojne programske opreme so veliko večji kot v mobilnih različicah. Vendar pa sto odstotno jamstvo, seveda, ne more biti. Najtežja stvar pri delu s programi je kitajski inštalater, ki se vrti v hieroglife. Po zapustitvi in ​​zagonu programa je na voljo le nekaj preprostih korakov:
 • V prenosni napravi aktivirajte način razvijalca. To storite tako, da v nastavitvah izberete razdelek »O napravah« in nato nekajkrat hitro kliknete na »Kompilacijska številka«. Po tem se v glavnih nastavitvah prikaže vrstica "Za razvijalce" (ali nekako drugačna).
 • Pojdite na razdelek, da ga aktivirate v elementu "Odpravljanje napak USB".
 • Zaženite program na osebnem računalniku, povežite napravo z računalnikom (z nameščenim gonilnikom).
 • Počakajte, da naprava določi program in kliknete gumb "Root".
 • Potrdite povezavo na zaslonu pripomočka in se nato znova dogovorite za nadaljevanje postopka.
 • Počakajte na dokončanjein ponovno zaženite napravo.
 • Uporaba okolja za obnovitev uporabnika

  Metoda za napredne uporabnike. Lastniki pripomočkov z operacijskim sistemom Android do različice 6 se uporabljajo kot naprava za zadnjo rešitev, saj lastniki naprav iz Nougata in zgoraj preprosto ne morejo izstopiti, saj pridobivanje pravic super skrbnika ne deluje drugače. Na koncu je vzpostavitev tako imenovanega izterjave po meri.
  Slednje omogoča dodeljevanju privilegijev naduporabnika aplikacije in nameščanje neoriginalnih različic vdelane programske opreme. Na žalost univerzalna navodila za namestitev za to okolje na napravi Android ne obstajajo (veliko možnosti in elementi, s katerimi mora uporabnik interakirati v procesu, se lahko zelo razlikujejo), zato boste morali poiskati navodila za določen model pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

  Sorodne publikacije