FM oddajnik: kaj je boljše? Pregledi voznikov

Verjetno vsi, brez izjeme, se lastniki avtomobilov soočajo s situacijo, ko ima pri nakupu avtomobila star kasetofon (CD samo za branje), ne ve za mp3 in druge formate. Zdi se, kot dober sprejemnik in zveni dobro, toda za popolno delovanje je potrebno nenehno snemati in prenašati avtomobilske diske, ki se čez nekaj časa hitro utrujajo. Seveda je to daleč od kritične situacije, vendar pa zahteva neke vrste naložbo. Za tiste, ki niso tako radi glasbe, je dovolj radia, toda za prave ljubitelje glasbe to ni izhod. Sodobna tehnologija vam omogoča, da rešite problem glasbe v avtu je preprosta in poceni. Dovolj je kupiti avtomobil FM oddajnika. Kaj je bolje in kako jih izbrati, razmislimo.


Kaj je FM oddajnik?

Naprava ima drugačno ime - FM modulator. To je dodatna naprava, potrebna za predvajanje digitalnega zvoka, ki je na bliskovnem pogonu z nameščenim sprejemnikom v avtu.
Avtomobilski FM oddajniki so bili pred 20 leti zelo razširjeni, ko glavne enote še niso bile opremljene s sodobnimi sistemi brez diska. Po namestitvi te enote je sprejemnik prejel nepogrešljivo možnost - pojavila se je možnost predvajanja digitalnega zvoka. To je veliko bolj priročno kot uporaba CD-jev. V sodobnih oddajnikih se izvaja funkcija povezovanja pametnega telefona. Tako bo avtomobil z običajnim starim sprejemnikom, ki ne more prebrati digitalnih datotek, brez večjih stroškov, znatno povečal njegovomožnosti reprodukcije zvoka.


Načelo naprave in delovanje

Običajno FM oddajniki so izdelani kot ločena elektronska naprava. Ima priključek, ki omogoča priključitev naprave v vtičnico vžigalnika. Da bi vozniku omogočili lažje prilagajanje krmiljenja naprave, je naprava pogosto pritrjena na gibljive tečaje. Večina modelov je opremljenih z daljinskim upravljalnikom. Kot nosilci podatkov te naprave uporabljajo tradicionalne USB pogone ali kartice SD, odvisno od modela. Sodobni novi oddajniki so opremljeni s funkcijo komunikacije s pametnim telefonom.
Digitalni oddajnik obravnava datoteke na bliskovnem pogonu ali telefonu - naprava lahko zlahka prebavi moderne in zastarele formate zvočnih datotek. Nato se digitalni signal prenese na analogni zvok, ki vstopi v FM frekvenčni modulator. Ta frekvenca ne sovpada s signali radijskih postaj - izdelana je posebej tako, da ni prekrivanja valov. Sprejemnik, ki je v katerem koli avtomobilu, se prilagodi na želeno frekvenco, kar povzroči predvajanje glasbe iz oddajnika.

Vrste oddajnikov

Obstajajo različni FM oddajniki. Kaj je bolje? To je odvisno od potreb in stroškov. Obstajajo proračunske možnosti, izdelki v srednji cenovni kategoriji in naprave nad "povprečno" raven. Poglejmo glavne vrste teh naprav.

Enostavne naprave

Te naprave imajo pogosto nizke stroške, minimalno število kontrol in minimalen nabor funkcij. Delati morajo v parih z istim proračunomavdio sistemi. Kar zadeva kakovost zvoka, je zmerna ali pod povprečjem.
Te naprave lahko podpirajo majhne flash pogone. Slaba stran takih oddajnikov je nezmožnost popolnega branja seznamov predvajanja. Za lažje delovanje naprave je priporočljivo kopirati datoteke v korensko enoto pogona. Za takšne rešitve ni ustreznega spomina.

Povprečna cenovna kategorija

Na oddajniku je že prikazan barvni zaslon, ki lahko prikaže fotografije in druge grafike, ki bodo posnete na bliskovnem pogonu. Obstaja razširjen nabor funkcij, sposobnost branja podatkov, ki ima kompleksno hierarhijo, je podpora medijev velikega obsega.
Vgrajen je pomnilnik, zaradi katerega je hitrost oddajnika višja. Naprava prebere vse sodobne digitalne avdio formate.

Kako izbrati?

Pri izbiri dobrega FM oddajnika morate upoštevati potrebe in načine, v katerih je načrtovana uporaba naprave.
Če se snemalnik uporablja samo kot zvok v ozadju, se bo prilegal najpreprostejši in najcenejši model. Bolje je izbrati tiste naprave, kjer je daljinski upravljalnik. Tako voznik ne bo odvrnjen od situacije na cesti na poti. Da bi potencialnemu kupcu pomagali kupiti ustrezno napravo, bomo upoštevali različne oddajnike iz različnih cenovnih kategorij.

Ritmix FMT-A730

To je najbolj primitivna naprava. To je enostavno upravljati, obstaja enako preprosto, vendar lepo oblikovanje. Deluje, dokler ne potrebujetebolj, kot pravijo revije. Če ne boste resno trdili, da boste zvok, potem lahko kupite in namestite ta avto FM oddajnik v avtu. Mnenja o njem so pozitivna. Cena več kot je na voljo. Lahko kupite napravo za 390 rubljev.

PRIX FM VFM-29

Ta model je že nekoliko dražji. Cena je približno 400-500 rubljev. Sklop funkcionalnih zmožnosti je skromen, vendar je upravljanje bolj priročno kot prejšnje. Vključuje daljinski upravljalnik. Za uporabo je zelo preprosta - morate vstaviti bliskovni pogon in poiskati pravi val na sprejemniku. Zvok je primeren za navadne, daleč od glasbe, motoriste.

Seiwa P-128

To je razvoj japonskih strokovnjakov, ki so modni oblikovalci med digitalnimi napravami. Naprava lahko predvaja digitalne datoteke priljubljenih formatov v območju FM valov. Kakovost prenosa je precej visoka, zvok je presenetljivo dober.
Na oddajnik je mogoče priključiti pametni telefon ali drugo napravo, vključno s tabličnimi računalniki in prenosniki. To je dostojno vozilo FM oddajnika. Kaj je bolje? To je zato, ker ima po svoji ceni veliko več funkcij kot drugi proračunski modeli.

Denpa FBT852

To je ena najboljših naprav v srednji cenovni kategoriji. Ima precej široko paleto funkcij v primerjavi z drugimi modeli v svojem razredu. Približna cena naprave je le 1600 rubljev. Z izbiro, kateri FM-oddajnik za avto je najboljši za pametni telefon, lahko pazite na to napravo. Naprava podpira vse digitalne medije, vključno z dovolj obsežnimi. Značilnosti - 35 konektor, ki dajesposobnost predvajanja glasbe. Signal se prenaša v širokem območju. Tudi oddajnik je opremljen z Bluetooth in barvnim zaslonom. Na voljo je tudi prostoročna funkcija. Daljinski upravljalnik vam omogoča enostavno upravljanje dela in funkcij. Če izberete, kateri avto stereo FM oddajnik je boljši od zvoka, je to zagotovo naprava. To poveča vrednost za denar.

Xiaomi Roidmi 2S

Če potrebujete cenovno ugodno, vendar večfunkcijsko napravo, lahko upoštevate tudi ta model. Cena je razmeroma majhna, vendar je kakovost na višini. Tehnologija Bluetooth deluje. Funkcija zvočnika je podprta. Frekvence lahko nastavite v srednjem območju, postopek predvajanja glasbe pa se zmanjša. Oddajnik lahko sinhronizira s pametnimi telefoni s posebno programsko opremo. Obstaja USB priključek, preko katerega lahko polnite pametni telefon na poti. Telo naprave je izdelano iz polikarbonata, kot tudi aluminija. Inside, proizvajalec nameščenih zaščitnih mehanizmov - obstaja zaščita pred pregrevanjem, iz kratkih stikov.
Kateri FM oddajnik je boljši? Vsekakor lahko ostaneš na tej napravi. Ta naprava ima lepo obliko in obsežne zmogljivosti.

Neoline Bliss FM

To je še en pretvornik cen. Prenos se izvaja v širokem razponu frekvenc FM. Uporabniki imajo vgrajene 206 frekvence, ki so v pomnilniku naprave. Za razliko od drugih naprav ima to dobro nastavitev - obstaja daljinski upravljalnik. Razmislite o tem, kaj je najboljši FM oddajnik za avto,Pregledi te naprave bodo glavni dejavnik izbire. Večinoma so pozitivni.

Sorodne publikacije