Hkcmd.exe: Kaj je ta postopek in ga morate onemogočiti ali odstraniti

Mnogi lastniki računalniške tehnologije čipov, ki temeljijo na Intelu, pogosto opazijo nekaj nejasnega procesa - hkcmd.exe v zagonu. Kaj je, mali ljudje si jasno predstavljajo. In nekateri na splošno menijo, da je virus. Je to res?

Hkcmd.exe: Kakšen je postopek samodejnega nalaganja? Seveda, danes na internetu obstaja veliko virusov, ki se lahko prikrijejo v ozadju procesov sistemov Windows. Če pa pogledate datoteko in zaženete proces hkcmd.exe, bo to jasno, ko se boste sklicevali na uradni opis.


Dejansko (če to seveda ni virus), proces hkcmd.exe teče v ozadju in zaganja na začetku sistema je uradna služba Intel, ki je odgovorna za združevanje vročih tipk pri prilagajanju parametrov grafičnih čipov in naprednih funkcij pri njihovem spreminjanju. Ugotovite, da je pred nami virus lahko zelo preprost. Če želite to narediti, morate pogledati lokacijo datoteke. Privzeto je to Windows /System32 /hkcmd.exe. Če v grafu pokličete lastnosti procesa, se lokacija objekta razlikuje od tiste, ki je bila pravkar omenjena, ni dvoma, da je to grožnja. Enako velja za primere, v katerih so v upravitelju opravil iz neznanega razloga zastopani številni postopki.

Raznolikost komponent

Opisani predmet ni edina možna komponenta storitve prenosa. Dejstvo je, da ima proces lahko oznako, kot je hkcmd modul, igfxtray ali hotkeyscmds.
Vendar pa so vse komponente, ki nadzorujejo uporabnostIntel Hotkey Command Module, in se včasih lahko imenuje shareware True Key varnostni sistem, ki je nameščen kot zaščita z geslom in vsi drugi zaupni podatki z možnostjo nastavitve biometričnih kontrol ali določanja dovoljenja za dostop do obraznih funkcij. V obeh primerih je treba želeno zagonsko datoteko povezanega postopka iskati po načinu System32 /hkcmd.exe (ali njegove vrste). Kako upravičena je uporaba te storitve?


Potrebno je onemogočiti ali odstraniti hkcmd.exe (modul hkcmd)?

Deaktiviranje ali odstranjevanje te komponente v glavnem ni priporočljivo. To lahko storite le, če v ozadju proces porabi preveč sistemskih sredstev, ali pa lokalni računalnik preprosto ne uporablja dodatnih konfiguracijskih možnosti za grafiko. Enako velja za šibke procesorje in relativno majhno količino RAM-a. Če pa v sistemu ni nameščenega močnega protivirusnega programa, je onemogočanje ali brisanje storitve nezaželeno. To velja zlasti za pripomoček True Key.

Metode za zaustavitev in brisanje

Pri onemogočanju te komponente je preprosto. V najenostavnejšem primeru lahko uporabite ukaz msconfig, ki je napisan v konzoli Win-R (Win + R), kjer je izbrana zagonska kartica, ali pa neposredno v ustrezen zavihek v upravitelju opravil (sistemska konfiguracija sistema Windows 10 še vedno preusmerja uporabnika neposredno na krmilnik)
Tukaj za deaktiviranje storitve morate samo odstraniti kljukicovrstico z njenim imenom, po kateri bo nujno potrebno dokončati ponovni zagon sistema. Če govorite o popolni odstranitvi, lahko to naredite iz standardnega razdelka programov in komponent na nadzorni plošči ali uporabite posebne programe ali optimizatorje za to.
V najpreprostejši različici je CCleaner odličen in onemogoči samodejni zagon in brisanje elementa. Toda za odstranitev lahko uporabite tudi manj zmogljiv program, imenovan iObit Uninstaller. V vsakem primeru ti programi omogočajo ne samo odstranitev nepotrebnih programov, temveč tudi čiščenje diska z leve, potem ko so bili odstranjeni kot datoteke, mape ali celo vnosi v sistemskem registru. V primeru, da uporabnik še vedno ni prepričan, da so vse komponente teh Intelovih storitev popolnoma in popolnoma odstranjene, lahko preprosto odprete imenik System32 in preverite, ali so navedene datoteke prisotne. Seveda lahko po imenu komponente opravite iskanje v sistemskem registru, do katerega dostopa ukaz regedit v meniju Zaženi, iskanje pa se izvede s kombinacijo tipk Ctrl + F ali ustrezne vrstice iz menija datotek.

Zaključek

To je vse o procesu hkcmd.exe. Kar se zdi že jasno. Kot je za vprašanje odklop ali odstranitev te komponente, pod pogojem, da uporabnik ne namerava uporabiti napredne nastavitve in zmogljivosti integriranih grafičnih čipov Intel, je lahko popolnoma neboleče za sistem. In tiv primeru procesorjev z nizko porabo energije ali pomanjkanja RAM-a na ta način lahko celo nekoliko poveča zmogljivost računalnika ali prenosnega računalnika. Končno, če še vedno dvomite v dejstvo, da je ta proces virus (to mora potrditi odlična lokacija datoteke, ki jo iščete), je takoj priporočljivo opraviti popolno skeniranje protivirusnega sistema, pa tudi omogočiti prenosne skenerje ali diskovne pogone. zaženite sistem.

Sorodne publikacije