Viber ali WhatsApp: Kaj je boljše?

Obstoječi kurirji so skoraj v celoti oddajali redna sporočila SMS v okolju mobilne naprave. Ti programi so SMS naredili neprijetno in popolnoma nedonosni. Ta segment že obstaja, vendar je še vedno težko določiti prednostne naloge in izbrati. Veliko je glasnikov. Katera aplikacija je najbolj uporabljena: Viber ali WhatsApp? Kaj je bolje z različnih zornih kotov, ne samo iz finančnih? Pametni telefon s pojavom trga telefonskih in mobilnih tehnologij je skoraj takoj prejel ljubezen velikega števila uporabnikov. Zdaj lahko z gotovostjo trdimo, da je približno devetdeset odstotkov mobilnih uporabnikov lastnikov teh pripomočkov.


Imenovanje kurirskih programov

\ t
Značilnosti pametnega telefona in njegovih funkcij, enostavnost uporabe, stalen in udoben dostop do interneta, nameščeni operacijski sistem je omogočil uporabo take naprave za izmenjavo besedilnih informacij, kot je bilo prej opravljeno samo na računalnikih. Hkrati se sporočila pošiljajo takoj in ni nobenih denarnih stroškov. In tako kot Viber ali WhatsApp, je danes najboljši med uporabniki mobilnih pripomočkov. Zaželeno bi bilo razmisliti o njihovih pozitivnih in negativnih straneh, da bi ugotovili, katera od teh aplikacij je najbolj privlačna. Kot rezultat pregleda se boste lahko pri izbiri orientirali. Torej, Viber ali WhatsApp: Kaj je boljše? Vsakdo razume, zakaj takšne aplikacijese razvija: obstaja internetna povezava, kurirji pomagajo izmenjati besedilo, slike in fotografije. Oba programa je mogoče prilagoditi. Toda vsak od njih naredi nekaj boljšega in nekaj je slabše.


Viber in WhatsApp: razlike

Aplikacija WhatsApp je bila razvita za uporabo na starih modelih pametnih telefonov Nokia. Od takrat je minilo že veliko let in na trgu so se pojavili drugi mobilni operacijski sistemi. Viber se je pojavil kasneje. Vzdrževal je svežo platformo in zahteval namestitev novejših mobilnih naprav. Zato lahko rečemo, da bodo uporabniki zelo stare naprave danes ne morejo namestiti in uporabljati te aplikacije. Vendar pa ima različice za računalnike z operacijskimi sistemi Mac in Windows. WhatsApp ne zaostaja in ustvarja različice za pametne telefone Apple in mobilno različico operacijskega sistema Windows. Če govorite o platformi Android, je za WhatsApp in 2.0 za konkurentovega Messengerja potrebna različica vsaj 2.1. Tako Viber zasluži eno točko v zakladnici za več podprtih platform. Gremo še dlje. Kaj je bolje: Viber ali WhatsApp?

Aplikacije uporabniškega vmesnika

Po anketi med uporabniki, ki imajo dostop do obeh programov, je bil rezultat v zvezi z vmesnikom dvoumen. WhatsApp je zelo preprost in privlačnega dizajna. Poleg tega razvijalci nenehno objavljajo posodobitve, ki vam omogočajo, da spremenite videz programa in poenostavite njegovo uporabo. Za starejša vozila, ki je bila prvotno ustvarjena s programom, je biloustvaril minimalističen videz. Tako je ostal. Program vam omogoča vnos besedila in čustvenih simbolov v eno polje. Toda tukaj so profili prijateljev popolnoma neprimerni. Njihov pregled bi se lahko bolje izvajal.
V zvezi s programom konkurenta ima Viber, na katerem platforma ni nameščena, svoj videz znamke in ima samo dva menija. V uporabi ni nič manj enostavno, vendar je zaradi prisotnosti video klicev uporabniški vmesnik malo zapleten. Tako lahko program WhatsApp dodelite eno točko.

Zahteve za programe za povezovanje

\ t
To vprašanje je zelo zanimivo. Ker je WhatsApp aplikacija za pošiljanje besedila, za njegovo delo ni potrebno veliko prometa. Večina megabajtov bo namenjenih prenosu programa v pametni telefon. Najnovejše različice so začele podpirati glasovne klice, kar je poslabšalo situacijo. Zdaj potrebujete višjo hitrost povezave in več prometa. Viber je nekoliko bolj funkcionalen, saj ima tudi video klice. Zato zahteve za spojino tudi niso najnižje. Seveda, če je priključena neomejena tarifa ali če se uporablja Wi-Fi, nihče ne bo posvečal pozornosti številu prejetih in poslanih megabajtov, vendar ko jih uporabnik plača, ga lahko pokvari videoklic. Torej, eno točko v korist WhatsApp.

Varnost

Po tem merilu zmagovalec ne more biti identificiran. Vsaka od teh aplikacij ima dober varnostni sistem, kriptografijo in njihove osebne podatke. Zatotukaj lahko vrnete eno kroglo na aplikacijo. Kaj je bolj priljubljeno: Viber ali WhatsApp? Programi se izmenično izmenjujejo. Ljubitelji preprostosti izberejo drugo aplikacijo in tiste, ki pogosto uporabljajo video. V tej primerjavi lahko zmago z minimalno prednostjo podelimo WhatsApp, vendar je vse to pogojno. Programi so približno enaki. Izbrati morate po lastnem okusu.

Sorodne publikacije