Novi SUV "Bentley Bentayga": opis, specifikacije, cena, pregledi

Britanci so bili vedno presenečeni nad svojimi dvoumnimi idejami. Eden od njih je ustvariti najhitrejši SUV na svetu. Ta model je serijsko izdelan. Inženirji v Bentleyju so uspeli uresničiti to zamisel. Prav oni so v letu 2015 ustvarili najdražji in hitrejši terenski avtomobil, ki je serijsko izdelan. Torej, izpolnjujejo: SUV "Bentley Bentyaga". Pregled, stroški in tehnične specifikacije - še v našem članku.

Oblikovanje

"Bentyaga" se nanaša na razred srednje velikih crossoverjev. Vendar pa ta džip izgleda precej masivno. Najprej je vidna optika štirih okularjev podjetja. To konfiguracijo so Britanci izvajali na modelih "Bentleya". Še ena odlična značilnost je široka rešetka radiatorja, ki pokriva več kot polovico "spredaj". Takšnega odbijača ni na tem crossoverju. Manjkajo tudi luči za meglo. Mimogrede, glavna optika je zelo primerna za razsvetljavo in brez PTF, kar dokazujejo pregledi.
Kot je dejal Henry Ford, 80 odstotkov tipa vozila sestavljajo njegove diske. S kolesi v britanski crossover je vse v redu. Odvisno od celotnega sklopa so tu nameščeni 20 ali 22-palčni liti diski. Toda tudi 20-palčna platišča izgledajo precej široka v lokih.

Notranjost

Bentley SUV je standard razkošja in udobja. Notranjost je izdelana v svetlih barvah.
V notranjosti se uporabljajo samo visokokakovostni materiali za predelavo. Zasnova je narejena v klasični izvedbimed seboj prepletene s sedanjostjo. Da, lahko vidimo lesene vložke po vsej kabini in analogne ure na osrednji konzoli. V tem primeru bo voznikova plošča digitalna, konzola - ogromen multimedijski zaslon. Britanci so združili klasiko s sodobnostjo. Mimogrede, multimedijski sistem podpira trideset jezikov in trdi disk z zmogljivostjo 60 GB. Kot dodatna oprema je na voljo 2-kilovatni avdio sistem z 18 zvočniki. V drugi vrsti sedežev sta dve 10-palčni odstranljivi tableti s podporo za LTE, Wi-Fi in Bluetooth.
Pri naročilu SUV-ja "Bentley" lahko kupec izbere eno od 15 barvnih predlogov iz usnja in sedem vrst furnirja lesa. Sprednji sedeži imajo električno krmiljenje v 11 smereh. Zadnji del se lahko uglasi (v devetih smereh). Tudi najcenejši SUV "Bentley" ima aktivni tempomat, sistem za nočno opazovanje, infrardečo kamero, projekcijski zaslon, visoko kakovostno akustiko, pas za podporo sistema in še veliko več. Seveda vse to pomembno vpliva na skupne stroške. Toda še vedno imamo čas za pogovor o ceni.

Prtljažnik

Prostor prtljažnika je 430 litrov. Zadnji pokrov je opremljen z električnim pogonom z brezkontaktnim senzorjem, ki vam omogoča, da stvari postavite brez odvračanja od iskanja ključev. Poleg tega je lahko prtljažnik opremljen s palico in raztegljivim stolom za piknike.

Tehnične značilnosti

Kot elektrarna se tukaj uporablja 12-valjni motor, ki ga je razvil koncernVolkswagen. To je eden najmočnejših motorjev, ki so jih kdaj izdelali v podjetju. Novi SUV "Bentley Bentyaga" je opremljen s šest-litrskim bencinskim motorjem z dvema turbinama. Njegova skupna moč doseže 608 konjskih moči. Navor - kar 900 Nm. Poleg tega je na voljo v zelo širokem obsegu - od 17 do 6.000 vrtljajev. Treba je omeniti, da se vrtilni moment ne izvaja enakomerno vzdolž osi. Da, zadaj prejme 60 odstotkov moči, prednji - 40. To zagotavlja dobro dinamiko pospeševanja. Do stotine avtomobilov pospeši v 4 sekundah. Ampak vseeno je manj kot električni Tesla. Glede na maksimalno hitrost je 300 kilometrov na uro.
Poraba goriva je posebna tema za pogovor. Po podatkih iz potnih listov terenski avtomobil "Bentley Bentyaga" porabi 13,1 litra na 100 kilometrov cest v mešanem ciklu. Za 6-litrski motor je to izjemen rezultat. Kako so inženirji dosegli tako minimalne stroške? Vse je preprosto - motor je opremljen s sistemom za izklop polovice jeklenk v primeru dela na majhnih obremenitvah. V tem primeru ne le vnetje in injiciranje, ampak vsi vstopni in izstopni ventili so blokirani. Tako, v gospodarskem načinu, avto vozi samo 6 valjev. Vendar pa morate samo klikniti na pedal za plin, saj boste opazili opazen preskok - delo je takoj povezano z drugimi valji. Pomembno je, da je hlajenje motorja v zraku. Blok valja in glava sta izdelani iz aluminijeve zlitine.

Prenos

Ta SUV je na voljobrez alternative, avtomatski menjalnik pri 8 stopinjah. Kot proizvajalec pomeni nemško podjetje ZF. Za ta prenos je značilno hitro preklapljanje in visoka učinkovitost.

Tekalno orodje

Tudi pri minimalni konfiguraciji bo vozilo opremljeno s pnevmatskim vzmetenjem na obeh oseh. Sistem ima štiri variante, ki jih lahko nastavite neposredno na poti. Tudi off-road avtomobil "Bentley Bentyaga" razlikuje prilagodljive blažilnike, ki lahko kadarkoli preklopijo na športni način. Sprednja stran ima vzmetenje z dvojno prečno ročico. Za hrbtom je večnadstropni avto. Vse skupaj zagotavlja odlično udobje in stabilnost na progi. Krmilni regal, skupaj z električnim ojačevalnikom. Slednje je spremenljivo prenosno razmerje. Ko se hitrost poveča, volan postane trdnejši. To odpravlja nenamerne poze in "hitre" avtomobile pri 200 ali več kilometrih na uro.
Kupec lahko za ločeno pristojbino naroči električni stabilizator prečne stabilnosti. Vgrajena je na sprednji in zadnji osi. Sistem ima lasten pogon 48 voltov in lahko aktivno uravnoteži stranske zvitke, pri tem pa ohranja voznikovo udobje in stabilnost avtomobila na cesti. Kot je pokazala testna vožnja, avtomobil popolnoma absorbira neenakosti tudi pri nizko profilnih pnevmatikah. Vendar pa bodo robniki najslabši sovražnik za lite diske - bočnice pnevmatik Pirelli so zelo tanke.

Koliko stane SUV "Bentley Bentyaga"?

To vprašanje je zanimivo za mnoge. AtNova SUV "Bentley" cena je od 209 tisoč dolarjev. Toda to ni meja. Glede na opremo in nabor možnosti lahko stroški dosežejo 380 tisoč dolarjev. Zaradi te cene je bil terenski avtomobil "Bentley" priznan kot najdražji crossover na svetu, ki se serijsko proizvaja. Opozoriti je treba, da je bilo od prve izdaje izdanih več kot 400 izvodov. Stroj je sestavljen ročno in njegova konfiguracija se obravnava ločeno z vsako stranko.
Tako smo ugotovili, kaj ima terenski avto "Bentley Bentyaga", tehnične lastnosti, obliko in ceno. Avto ni na voljo vsem. Toda to udobje in razkošje, ki je v terenskem vozilu "Bentley", ne more uresničiti noben drug proizvajalec.

Sorodne publikacije