Kaj je demo? Brezplačne demo različice iger, iger

Pogosto smo soočeni s koncepti, ki jih imenujemo enaki, imajo natančno razlago, vendar občutljivo razlikovanje. Poglejmo demo vse definicije, kaj je, kaj potrebuje in kje se uporablja.

Vrednote

Skoraj vse interpretacije, ki so v tem izrazu, imajo splošen pomen. Določa ga zmanjšanje. Ni skrivnost, da je demo kratka beseda iz demonstracije. Zato je, ne glede na vse razpoložljive možnosti, splošen pomen izraza jasen. To je predstavitev ali predogled ali poskusna različica.Splošno sprejeto

Začenši z najpogostejšimi interpretacijami, ki pojasnjujejo, kaj je demo. V splošnem načrtu ta koncept označuje poskusno različico nečesa. To pomeni omejeno in v nekaterih primerih brezplačno različico katerega koli izdelka. Prva stvar, ki najbrž pride na misel, so računalniške igre. Toda v resnici je lahko karkoli. Ponavadi demo različica pomaga uporabniku ugotoviti, ali potrebuje izdelek. Proizvajalec tako daje priložnost, da se seznanijo z novostjo, pritegne pozornost na to. Kot rezultat, demo služi kot neke vrste oglaševanje. Znano je tudi, da se taka različica sprosti tik pred izdajo celotnega izdelka.

Kaj so?

Zato so demo verzije nečesa pogosto porazdeljene, kot je bilo že omenjeno, med računalniške igre, programe ali sisteme. Obstajajo tudi omejene glasbene možnosti. Obstaja tudi koncept tehnološke predstavitve, ki dajeidejo o delih ali napravah.Razlika

Razumeti, kaj je demo, morda v primerjavi z gotovim izdelkom. Običajno lahko opazite izrazite značilnosti končne različice in preskušanja. Torej je omejena možnost le del končnega. Na primer, glasba ali en nivo igre. Ko že govorimo o programih, bo najverjetneje imela omejeno funkcionalnost. Verjetno so blokirane možnosti, orodja in možnosti. Morda po delu ostaja omemba podjetja. Če je na primer grafični urejevalnik, lahko na slikah pusti vodne žige. Demo programi so pogosto nestabilni ali delajo omejen čas. To vključuje tudi pogoste opomnike za registracijo ali plačilo. Funkcije lahko izginejo ali se izklopijo. In morda obstajajo obsesivne možnosti.

Umetnost

Ena izmed najbolj razširjenih različic je razlaga demonstracije kot žanr računalniške umetnosti. V tem primeru ne gre le za poskusno različico igre, temveč za večpredstavnostno predstavitev. Takšni videoposnetki se prikazujejo kot predstavitev priložnosti in znanja z različnih področij. Tu govorimo o programiranju, računalniški grafiki, modeliranju ali glasbi.
Ta različica je podobna animaciji, vendar se od nje razlikuje po tem, da demo deluje v realnem času. Lahko govorimo tudi o demo izdelovalcih, ki delajo na takšnih mojstrovinah. Pripadajo posebni računalniški subkulturi. Na svetu so celo tekmovanja, ki se imenujejo "kompozicije". Dobili jih bodoustvarjalci in tekmujejo v spretnosti ustvarjanja predstavitve. Obstajajo tudi različni festivali in zabavni dogodki, ki so se začeli imenovati demopati.

Računalniške igre

Demo različico računalniške igre, za razliko od računalniške umetnosti, običajno ustvarijo njeni ustvarjalci. Namen ni tekmovati z nikomer. Zdaj poteka zgolj s promocijskim korakom. Ta omejena različica vam omogoča, da pokažete novost. Uporabniki se delno seznanijo z zapletom in lahko brezplačno preizkusijo igro. Običajno obstaja tak izdelek takoj po sprostitvi igre. Različica različice izdaje je drugačna, saj zagotavlja le del igre. Mogoče je le nekaj ravni, omejene zmogljivosti. V začetku devetdesetih let bi bila takšna varianta lahko odličen nadomestek za plačano igro. Ljudje so demonstracije uporabljali za popolno igro. Takšni shareware projekti so bili zasnovani za seznanjanje kupca. Zdaj je postala element trženjske kampanje, ki jo premišljuje celotna skupina oglaševalcev v smislu psihologije in vpliva na potencialno občinstvo.

Igranje

Drug koncept, ki pojasnjuje, kaj je demo, je povezan tudi z računalniškimi igrami. Razlikuje se od prejšnje interpretacije. V tem primeru pomeni snemanje procesa igre igre (preko njega samega ali emulatorja konzole). Demosi so podobni igralnim valjem, posnetim na zaslonu. Vendar se razlikujejo v majhnih velikostih datotek, ki jih lahko igra samo sama igra. Včasih se ta možnost imenuje "replayom" ali"Ponovi". V tem primeru so majhne velikosti datotek posledica dejstva, da se dokument predvaja z motorjem igre. Zato ni treba zapomniti številnih kod, ki že obstajajo v samem projektu. Prav tako se te možnosti štejejo za interaktivne, saj lahko gledalec zavrti kamero, pogleda "od osebe" igralca ali pa opravi splošen pregled. Uporabite orodja in si oglejte podatke, ki jih igralec vidi v procesu.
"Odgovori" so zelo priljubljeni v strategijah in na splošno v tem trenutku v kibernetskem športu, saj pomagajo analizirati nasprotnikovo igro ali njegovo lastno. Ugotovite napake in načrtujte igre.

Glasba

Kot smo že omenili, obstaja demo posnetek glasbenih datotek. To je nekakšen "osnutek". Ta fonogram vam omogoča spoznavanje novega materiala. V tem primeru demo posnetke pogosto potrebujejo začetniki, ki se želijo promovirati. Uporabljeni so za predstavitev svojega talenta. Pogosto so take pesmi potrebne za ozek krog poslušalcev: kolegi, šefi, producenti, glasbeniki v skupini. Prej so bile pogosto brezplačne demo verzije pesmi, ki naj bi bile v prodaji. Danes se za spodbujanje njihove ustvarjalnosti uporabljajo nekoliko drugačne tehnologije. Če glasbenik izda album, pol leta predloži nekaj skladb, nato pa vse druge skladbe prenese na plačano platformo.

Druge možnosti

Ta izraz se zdaj imenuje karkoli. Na primer, odločite se za samostojni računalniški izpit. Demo verzija je na internetu, kjer lahko trenirate in razumete kajvprašanja in kaj se je treba naučiti. Ti demo posnetki so postali zelo priljubljeni na internetu, saj vam pomagajo kar najbolje izkoristiti izpit in spremeniti taktike priprave.

Sorodne publikacije