Buldožer T-130: tehnične značilnosti, struktura, namen

Doslej je veliko podjetij in posameznikov delalo s tehnikami, ki so nastale v sovjetskih časih. V to kategorijo spada tudi traktor T-130, katerega specifikacije omogočajo tekmovanje tudi z nekaterimi sodobnimi modeli.

Splošni pregled buldožerja

Traktor T-130 sodi v skupino samovoznih strojev na gosenicah. Uporablja se za številne vrste dela v različnih panogah. Buldožer je bil v Chelyabinsk Plantor Plant, ki se lahko imenuje vodilna v sprostitev posebne opreme v tistem času. Ta model je prišel iz transporterja v obdobju od 1969 do 1988. Osnova je bila vzeta traktor T-100, ki je že takrat že zastarel. Obstajata dve glavni spremembi: osnovna različica traktorja in bolotohodnaya. Slednje so se odlikovale s širšimi gosenicami in rahlo premaknjeno zadnjo postavitvijo. To je omogočilo uporabo tega modela v mokriščih in šotiščih. Tudi po tridesetih letih se traktor še naprej uporablja. Ima dve glavni značilnosti: vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo.

V kasnejših letih so na podlagi traktorja T-130 izdali druge različice tehnologije. Na primer, pipelayers, kovice in drugi. Vgrajen je bil neposredni sledilec T-170, na katerem je bila nameščena pogonska enota s kapaciteto 174 KM. Kabina traktorja lahko sprejme več ljudi. Zaščiten je pred mehanskimi vplivi in ​​je opremljen z dodatno izolacijo hrupa, prezračevanjem, grelcem, sistemomhlajenje Poleg tega je voznikov sedež nastavljiv. Edini minus je močna vibracija. Kot je bilo že omenjeno, je traktor popravljen, za katerega lahko najdete vse nadomestne dele. T-130 je model, ki ga je mogoče enostavno popraviti v primeru okvare. Podrobnosti tega traktorja izdeluje obrat v Chelyabinsku, kjer je bil izdelan sam stroj. V prodaji ne obstajajo le posamezni deli, lahko kupite cele enote in enote, potrebne za popravilo.

Področje uporabe

Buldožer T-130 je vsestranski stroj. Uporablja se za izvajanje kompleksnih in delovno intenzivnih procesov na različnih področjih dejavnosti. Glavno področje uporabe traktorja se lahko obravnava kot kmetijstvo. Uporablja se za globoko oranje, obdelovanje, obdelovanje neobdelanih parcel, drstenje. Prav tako lahko prevaža blago.

Traktor se lahko združi z dodatnimi elementi. To razširja področje uporabe, kar omogoča uporabo buldožerja v gradbeništvu, gozdarstvu, melioraciji, industriji in drugih industrijah. V ta namen je buldožer povezan z noži, odlagališči, vitli in drugimi agregati.

Model naprave

Traktorski traktor T-130 se praktično ne razlikuje od svojih analogov. Razlike vplivajo predvsem na tehnično polnjenje in moč tehnologije. Dva žigasta droga, ki sta povezana z zadnjo osjo, tvorita podvozje. Naprava je poltoga vzmetna konzola, nameščena prečno. Dodatna oprema se dviguje s hidravliko. SamaSistem s tečaji je sestavljen iz dveh delov: zadaj in spredaj. Lahko je tog ali vrtinčen.

Dimenzije prikolice

Buldožer T-130 spada v šesti razred vleke. Njegova skupna teža je 143 ton. Mere so naslednje:
 • Dolžina - 519 m;
 • širina - 248 m;
 • Višina - 309 metrov
 • S takšnimi dimenzijami je proga 188 m. Odsek ceste je 041 m. Leta 1981 ga je zamenjal nov pogon D-160 z zmogljivostjo 140 konjskih moči. Turbopolnilnik zagotavlja mehanizem za uravnoteženje. Šobe so nameščene brez zatičev. To se doseže na račun bronastih puš, ki se nosijo na glavah valjev. Izgledajo kot vzvod z dvema rama na vrhu. Med daljšim delom v prostem teku se dovod goriva do drugega in tretjega cilindra izklopi. To je še ena značilnost delovanja črpalke za gorivo, ki vam omogoča bistveno prihranek pri porabi goriva.
  Kaj ima motor T-130? Enota velja za dizelsko. Toda za zagon je potrebna mešanica bencina (A-76 ali A-72) z motornim oljem v razmerju 20: 1. Napetost motorja z električnim zaganjalnikom je 24 V. Povprečna poraba goriva je 244 g /kW. Treba je omeniti, da je rezervoar nameščen na 290 litrov. Za olje je zmogljivost 32 litrov. Hladilni sistem motorja zaradi prisilne cirkulacijske tekočine. Nosilec toplote poganja centrifugalna črpalka.

  Prenos

  Mehanski prenos je značilen za T-130. SpecifikacijeTraktor dopolnjuje dvanajst zobnikov, od katerih jih je osem spredaj in štiri zadaj. Menjalnik deluje na podlagi premičnih orodij. To zagotavlja nemoteno preklapljanje hitrosti.


  Prenos modela vključuje v konstrukcijo naslednje elemente:
 • menjalnik chetyrehvalnaya;
 • Menjalnik na vozilu ima dve stopnji;
 • stranske torne blazinice z več ploščami;
 • oprijem;
 • zadnji most.
 • Posebnost buldožerja pred sodobnimi modeli je prisotnost mehanizma za obračanje. Gosenice omogočajo različne hitrosti. Toda ta mehanizem ima svoj minus. Gre za hitro propadanje mnogih elementov. Prenosni motor je povezan s torno sklopko.

  Električna oprema

  Enotne avtomobilske naprave so značilne tudi za elektronski sistem traktorja T-130. Upravljanje elektronske opreme buldožerja se izvaja s pomočjo enožičnih dvanajst voltnih vezij. Sestavljen je iz vira energije, usmernika, generatorja. Ti elementi so potrebni za zagon motorja, ogrevanje kabine, prezračevanje, delo čistil za steklo, zvočni signal. Obstajajo tudi dodatne elektronske varovalke. Uporabljajo se za zaščito sistema pred kratkimi stiki.

  Vožnja traktorja

  Traktor T-130 je opremljen s pedalom in vzvodnim sistemom. Obračate lahko na več načinov:
 • s hidravličnim prestavljanjem na menjalniku med vožnjo.
 • Zaradi posebne sklopkeobračanje Na zadnji osi sta naenkrat nameščeni dve spojnici, povezani z gredi. Ko je sklopka vklopljena, je prenos navora na njem ustavljen. Zaradi tega se ena gosenica upočasni. Tako se traktor vrne.
 • Traktor je mogoče uporabiti na enem mestu. To storite s pomočjo spojnika. Okoli njega je tračna zavora. Če se dramatično zategne, se vrtenje pnevmatike takoj ustavi.
 • Buldožer T-130 je zanesljiva in popravljiva različica tehnologije za različne industrije. Kljub prenehanju njegove izpustitve, ki se je zgodila pred tridesetimi leti, je do sedaj užival zasluženo popularnost.

  Sorodne publikacije