Google Chrome: »Ta možnost omogoča skrbnik« - kako popraviti napako?

Kot veste, je spodbujanje nekaterih informacijskih virov, zlasti če gre za oglaševalski značaj, precej težka naloga. Zato nekateri razvijalci poiščejo vse vrste trikov, ustvarjajo nove iskalnike, ki so z vidika računalniške varnosti pravi zlonamerni programi. V tem primeru govorimo o tem, da so nekateri od teh elementov vstavljeni v brskalnik spontano.

Hkrati v istem "Chromiumu", ko poskušate spremeniti privzeto iskalno orodje, se lahko prikaže sporočilo "To možnost omogoči skrbnik." Iskalniki, ki so bili prvotno nameščeni, se spreminjajo. Toda najbolj žalostno je, da je izklop privzetega iskanja s standardnimi dejanji v nastavitvah brskalnika skoraj nerealen. Torej ne morete niti poskusiti, ne bo nikoli ustvarila učinka. Toda kaj potem? Za začetek bomo razumeli, s čim na splošno je ta problem povezan.


Kaj je napaka v brskalniku Chrome iz Googla "Ta možnost je omogočil skrbnik"?

Da ne omenjam ogromne raznolikosti takšne zlonamerne programske opreme, ki je med vsemi "inovacijami", ki jih posebej označujemo, iskalnik, imenovan yamdex.net.
Končni cilj je popolna integracija v brskalnik Chrome. Ko poskušate spremeniti nastavitve, se prikaže sporočilo, da to nastavitev omogoča skrbnik v nastavitvah Chroma. Kako odstranim videz tega sporočila? Moramuporabljajo najbolj kardinalne metode. Antivirus ali identifikatorji oglasnih enot v tem primeru so nemočni. Vendar pa lahko sistemi Windows uporabljajo vgrajena orodja. To je ukazna konzola in urejevalnik sistemskega registra.


Zakaj sporočilo "Ta možnost omogoča skrbnik" (Chrome Browser)?

V skladu z idejo, če uporabnik vidi to sporočilo na svojem računalniku, to pomeni, da je sistem brskalnika korenito spremenil nastavitve na upravni ravni. Ne zamenjajte lastnega skrbniškega računa s super skrbnikom, ki ima privzeto prednost pri spreminjanju sistemskih nastavitev v sistemih Windows 7 in novejših. Verjetno veliko ljudi ve, da je za izvedbo nekaterih dejanj na takih sistemih včasih potrebno uporabiti meni PCM z izbiro linije zagona programa v imenu administratorja. To je isti super administrator. Vendar lahko zlonamerna programska oprema deluje preko takega zapisa. Antivirus v tem primeru ne deluje, ker uporablja višjo prioriteto akcije, in v večini teh programov, ko je prodrl v sistem ima status zaupanja (antivirus je popolnoma dovolj, da zamudite grožnjo).

Možnosti za določitev napake

Vendar smo bili nekoliko moteni od te teme. Glede na to, kako v brskalniku Chrome odstranite »možnost, ki jo omogoči skrbnik«, lahko seveda ponudite uporabo urejevalnika pravilnika skupine, vendar standardni postopki ne delujejo vedno. Pred temVendar so dejanja z ukazno vrstico in sistemskim registrom hitrejša in učinkovitejša.
Če torej vidite napako »Ta možnost je omogočena s strani skrbnika« (Chrome v prvi vrsti trpi zaradi tega), morate najprej v ukazno mizo registrirati več ukazov in nato preizkusiti nastavitve v sistemskem registru.

Uporaba ukazne vrstice

Zdaj neposredno na akcije z ukazno konzolo. Imamo situacijo, ko je prišlo do napake "skrbnik omogoča to možnost" (uporablja se Chrome ali drug brskalnik, v tem primeru ni pomembno): cmd.exe v mapi System32) ali v meniju Zaženi (Win + R) z vnosom cmd.
 • Prvi je izbrisati nastavitve pravilnika skupine za vse uporabnike: RD /S /Q "% WinDir% System32GroupPolicyUsers". Po vnosu pritisnete tipko Enter.
 • Drugi odstrani iste parametre za izbranega lokalnega uporabnika, izgleda takole: RD /S /Q "% WinDir% System32GroupPolicy". Po tem ponovno pritisnete Enter.
 • Na koncu se ukaz uporablja za popolno posodobitev nastavitev pravilnika skupine: gpupdate /force.
 • Po izvedbi vseh treh ukazov morate poklicati brskalnik in videti napako »Ta možnost je omogočen s strani skrbnika« (Chrome je le primer).

  Dejanja s sistemskim registrom

  Če težava ni odpravljena, boste morali uporabiti urejevalnik sistemskega registra, kise prek konzolne konzole kliče z vnosom niza regedit. Mimogrede, tukaj lahko kar najbolje izkoristite nastavitve, ki niso na voljo za navadna orodja Windows. Zdaj je rešitev:
 • V urejevalniku morate biti pozorni na vejo HKLM in, ko greste na drevo imenikov prek SOFTWARE in pravilnikov, poiščite Googlovo mapo z imenom Chroma.
 • Na desni strani urejevalnika nas zanimata dva ključa: DefaultSearchProviderEnabled in DefaultSearchProviderSearchURL.
 • Dvakrat klik na vsako od njih pokliče okno za urejanje.
 • Prvi parameter v grafu je, da se dodeli vrednost nič, za drugo pa preprosto izbrišete vse vsebine tega polja, v vsakem primeru shranite spremembe s pritiskom na gumb "OK".
 • Za izvedbo sprememb je treba znova zagnati celoten sistem.
 • Idealno bi bilo, da po tem sporočilu o napaki ne bo več prikazano.
  Torej, v primeru, da zaradi lastnosti bližnjice brskalnika na poti do izvedljive datoteke, preverite, da tam ni bilo nič drugega. Po razširitvi EXE-ja ne bi smelo biti nič drugega. Če je nekaj še vedno tam, samo izbrišite vse, kar je nepotrebno in shranite spremembe.

  Kratek povzetek

  Kot vidimo, popravek tako neprijetne situacije ne pomeni nič posebej zapletenega. Upoštevajte samo, da morata biti ukazna konzola in urejevalnik registra zagnana izključno v imenu skrbnika. V nasprotnem primeru nastavitve ne bodo uporabljene zaradi pomanjkanja potrebnih pravic ali pa boste prejeli običajno zavrnitev dostopa.Če se vrnete v skupinske pravilnike (nastavitve, ki so se dejansko spremenile), je treba še vedeti, da dejanj v ukazni vrstici po analogiji v samem urejevalniku ni mogoče storiti. Vendar pa ima register v primerjavi z urejevalnikom politik višjo prednost pri spreminjanju sistemskih parametrov. Torej, da bi uporabili nastavitve urejevalnika politik v tem primeru, se zdi povsem neprimerno.

  Sorodne publikacije