Iphone: država proizvajalca. Kako definirati?

iPhone danes lahko imenujemo najbolj priljubljen pripomoček. Svet doživlja pravi "jabolčni" razcvet - milijoni ljudi so že pridobili povsem novo napravo, o tem še vedno hrepenijo. Takšno popularnost je pridobil zaradi svoje kakovosti in prestiža. Nekateri iphone je potreben izključno za podporo podobi bogate osebe v očeh družbe. Takšni ljudje jo kupujejo samo na spletni strani Apple ali v trgovini. Drugi, v prizadevanju, da bi prihranili, bodo s pomočjo sivih trgovcev pridobili "Apple Bell". Kakšna je razlika, bomo podrobneje pojasnili v članku.


Kako se je vse začelo

Država proizvajalca iphone - Amerike je znana vsem. Svetovno znani Apple in legendarni Steve Jobs sta izdala in razvila ta pripomoček. Zasnovali so ga in ga utelešili. In kaj lahko rečemo o serijski proizvodnji? Ko je iphone postal priljubljen, ni bil nikogar zainteresiran za državo. V Rusiji so slišali o tem v fazi sproščanja četrte generacije telefona, ko ga je prevzel bivši predsednik Dmitrij Medvedjev. In od takrat, za šest let, povpraševanje po pripomoček raste le v domačih območjih. Medtem, ustvarjalci, da ne bi izgubili povpraševanja, so sprostitev nove serije "jabolko" gadget.

Kitajski analogi

Po izdaji iPhone 6 so kitajski vodilni trgi obnovili trg pametnih telefonov. Kakovost materialov in tehnične opreme šeste serije je ponovila prvotni model, cena pa je bila cenejša. Lastniki ameriške različice so »kitajščini« zgroženi, saj so menili, da so ti vzhodnirastline ne morejo zbrati ničesar vrednega. Toda tukaj so se zmotili. Mnogi modeli v tem segmentu si zaslužijo pohvalo in imajo precej dostojne lastnosti.


"iPhone 6": proizvajalec

Država, ki proizvaja pripomoček tega modela, je Tajvan. Podjetje, ki zbira "iPhone 6" - Foxconn (Tajvan). Njena podjetja so v LRK. Poleg Appleovih izdelkov izdeluje Canonove kamere, priljubljene igralne konzole in mobilne telefone številnih znanih blagovnih znamk. Prav tako se podjetje ukvarja s proizvodnjo matičnih plošč tako z lastnim logotipom kot tudi z znamenitim Intelom. Foxconn, ustanovljen leta 1974, se je začel z oblikovanjem majhnih plastičnih delov za televizorje, in le štirinajst let je začel z odprtjem lastne tovarne na Kitajskem. Zdaj ima podružnice, sodeluje z velikimi skrbi glede proizvodnje elektronike in komponent za njo. Zakaj se iphone, čigar izvorna država geografsko nahaja na drugi polobli, zbira na Kitajskem? Gre za vprašanje velikosti. Mesto Foxconnt je celo mesto z dvesto tisoč zaposlenimi, katerih delovni čas je 12 ur na dan šest dni na teden. Obstaja celoten sistem z določenimi pravili in delovnimi shemami. V ZDA preprosto ni takšnega števila nezasedenih inženirjev. Kot kaže raziskava, bo trajalo približno eno leto, dokler ne doseže zahtevanega števila delavcev, na Kitajskem pa bo trajalo dva tedna.

Manjše pojasnilo

AIFON (država izdelave je dejansko Tajvan, vendar s proizvodnjozmogljivosti v Ljudski republiki Kitajski) ne moremo imenovati v celoti kitajsko. V njej so zgolj ameriške komponente:
 • Steklo se proizvaja v tovarni Corning v Kentuckyju.
 • Programsko opremo je razvilo podjetje Data Center (Severna Karolina).
 • Polprevodnike proizvaja tovarna v Teksasu.
 • Kako identificirati proizvajalca iphone?

  Če pametnega telefona niste kupili pri pooblaščenem prodajalcu, potem ko ste ga prebrali za njegov izvor, vam bodo pomagale informacije o napravi. V paketu iphone morate najti serijsko številko. Če ga nenadoma niste našli, pojdite v meni telefona. V razdelku »Nastavitve« (zavihek »Splošno«) je podključ »O napravah«, ki ga navadno sestavljajo številke in štiri črke. Za preverjanje države izvora je pomembno, da se spomnimo zadnjih dveh črk. Internet bo zlahka našel seznam, ki bo dešifriral vse njihove kombinacije. Na primer, če je številka MC352LL, potem LL pravi, da je telefon prišel iz Združenih držav. Kitajska kopija bo označena kot CH. Pred tem je bilo mišljeno, da koda IMEI pomaga izračunati državo, v kateri je bil iPhone zagnan. V ta namen smo uporabili posebno storitev, kjer smo vstavili kodo naprave petnajstih številk. Kot so pokazali rezultati, se podatki o regiji, ki jih vsebuje IMEI, razlikujejo od podatkov o številu paketov iphone. V zvezi s tem bo oštevilčenje načrtov pomagalo določiti samo znamko in model telefona, neuporabno je identificirati državo izvora.

  Proračunske naprave

  Kot smo že omenili, je iphone (država proizvodnje Tajvana ali Ljudske republike Kitajske) zelo kakovostna kopija, saj podatki o državahneposredno vključeni v izdelavo izvirnika. Zato je veliko kitajskih, vendar dostojno izvedenih "jabolčnih telefonov". Na zunanji strani je velik del replike praktično enak originalni Apple. Če želite samo zamegliti vaš iPhone, potem verjetno ne boste odkrili nekoga v nadomestku, ne da bi ga držali v rokah.
  Toda izdaja kopije lahko:
 • materiali, ki so povezani z ameriško različico nižje kakovosti in vrednosti;
 • Ime je na primer Goothone i5s;
 • notranja lupina pametnega telefona, ki je precej šibkejša od originalne in deluje na platformi Android, stilizirani pod iOS;
 • zunanja razporeditev naprave (kakovost plastike, kovine in stekla);
 • kakovost kamere.
 • Na koncu

  Kako preveriti državo proizvajalca iphone na UnLock? Mnoge države prodajajo iPhone telefone z načinom UnLock pod določenim telefonskim operaterjem. Zaradi tega ni mogoče uporabljati naprave v drugi državi. Do poletja dveh tisoč in enajst let, vedoč ime države, za katero je bil izdelan pripomoček, bi lahko katera koli oseba ugotovila, ali je bil telefon uradno pokvarjen ali ne. Sedaj je težko zaradi zagona Factory Unlocked strojne opreme iz Apple, ki je bila prej šteje strogo zaklenjen s strani določenega operaterja. Nekatera mobilna podjetja uradno izvajajo izdelke iz "jabolk", začela so nuditi storitve zaprtja (vsaka na lastne načine).
  Da bi se prepričali, da bo vaš pripomoček deloval povsod, kjer živite, prva stvar, ki jo morate vedeti pri nakupu: kje je iPhone (država, proizvajalec) inizračuna se na določenem ponudniku mobilnih storitev.

  Sorodne publikacije