Kaj je boljše - iPhone 7 ali Samsung S8?

iPhone 7 že nekaj časa ni bil enak. Toda končno je imel vrednega konkurenta - Samsung Galaxy S8. In kljub dejstvu, da je že izdana iPhone 8 7 različica pametnega telefona je prav tako pomembna. Torej bolje: iPhone 7 ali Samsung S8? To vprašanje pogosto postavljajo kupci. Razmislite o obeh pametnih telefonih in poskusite odgovoriti na to vprašanje spodaj.

Za razliko od iPhone 7, se je Samsung S8 začel prodajati pol leta kasneje. Torej bi morala biti novost korejskega proizvajalca bolj tehnološka. Je to res?

Oblikovanje

Oba pametna telefona sta zelo lepa in lakonična. Ampak s primerljivimi Iphone 7 in Samsung Galaxy S8 lahko najdete resne razlike. Let's razumeti, kaj točno, ker mnogi izberejo svoj pametni telefon, ki temelji le na njegov videz.


Odsotnost sprednje plošče in zaslon Infinity poudarjata zasnovo pametnega telefona Samsung. Navzven najbolj privlači Samsung S8. IPhone 7 je zelo podoben prejšnji različici pametni telefon iz istega podjetja, tako da izgleda ne tako moderno. Samsung Galaxy S8 ima zaslon z ločljivostjo 67 palcev. Vendar se zaradi pomanjkanja okvirjev ne zdi preveč okorna. Hrbtna stran pametnega telefona je iz stekla in ima kovinski rob. Ta rešitev vizualno naredi napravo bolj razkošno. Pametni telefoni s stekleno zadnjo površino Samsung je začel izdajati pred 2 leti. Vendar pa zaradi nove barvne sheme novi model ni videti zastarel. Kdo bo zmagal v boju "iPhone 7 vs. Samsung S8"? Še naprej razumemo. Obe napravi sta zaščiteni pred vlagotelo, vendar obstajajo nianse. Samsung se lahko hrani v vodi do 30 minut, globina pa naj ne presega 15 metrov. IPhone je lahko pod vodo brez incidenta, ki traja največ 15 minut, na globini največ 1 metra. Kot lahko vidite, je Samsung v zvezi s tem bolj zanesljiv.Slušalke

Kaj je lahko bolj pomembno kot slušalke za ljubitelje glasbe? Kakovost slušalk in zvoka je prav tako zelo pomemben vidik pri izbiri pametnega telefona. Skoraj takoj po sprostitvi iPhone 7 mnogi začeli zameriti pomanjkanje slušalke. Podjetje je sprejelo takšno odločitev, da bo pametni telefon tanjši in bolj notri. Zaradi te poteze je bilo mogoče v napravo namestiti več uporabnih komponent. Prav tako je to še dodatno zaščitilo pametni telefon pred vlaganjem v vlago. Vendar pa zaradi tega slušalke na iPhone 7 so zdaj brezžične, kar ni povsem priročno. V vsakem trenutku lahko padejo in se izgubijo. Zvok slušalk se ni spremenil. Njihove enote so ostale enake. Ni vsakdo všeč to rešitev in raje uporabljajo žične slušalke. Še posebej za takšne lastnike pametnega telefona družba s napravo pošilja poseben adapter, ki se priključi na polnilni priključek, na drugi strani pa na slušalke. Na ta način lahko poslušate glasbo z običajnimi slušalkami in povežete tudi AUX žico, ki je prav tako priljubljena. Seveda bodo v prihodnosti mnogi pametni telefoni takšni, zdaj pa je nepotrebno, občinstvo za to ni bilo pripravljeno. Samsung se ni upalin Galaxy S8 ima priključek za slušalke. Narejen ni bil zapravljen, ker jih uporablja večina uporabnikov.

Zaslon

Zaslon Infinity in pomanjkanje okvirja v S8 poudarjata kakovost slike, ki je veliko boljša od iPhonea. Samsung Galaxy S8 ima zaslon z ukrivljenim robom in ločljivostjo 2960 x 1440. Velikost zaslona je 58 palcev. Pametni telefon je primeren za uporabo, tako da se na zaslonu prikaže več aplikacij naenkrat, hkrati pa je vse to mogoče upravljati z eno roko, kar je zelo priročno. Samsung Galaxy S8 poganja tehnologija Super AMOLED in jo ugledni DisplayMate ocenjuje kot najboljši zaslon, ki je bil kdaj nameščen v pametnih telefonih. Zaslon je lahko konfiguriran s standardnimi nastavitvami, vendar ima tudi tehnologijo Dolby Vision.
iPhone 7 je opremljen z zaslonom Retins, ki ga proizvaja tehnologija IPS LCD. Velikost zaslona na pametnem telefonu je 47 palcev, resolucija pa je 1334 x 750. Daje precej živo sliko in ima dobre vidne kote. DisplayMate je pokazal, da je zaslon iPhone 7 eden izmed najboljših med LCD. Kljub temu pa ostane dejstvo, da je Samsung S8 boljši. Prej so bili zasloni AMOLED slabši od LCD-jev. Vendar pa je Samsung naredil veliko dela in dosegel drugačen rezultat. Zdaj se Apple ukvarja z razvojem AMOLED zaslona za naslednjo različico svojega pametnega telefona. Edina prednost zaslona iPhone 7 je tehnologija 3D Touch. Zahvaljujoč temu je uporabniku veliko lažje uporabiti pametni telefon. Zaznava stopnjo pritiska na zaslonu in se glede na to odziva na drugačen način.

Procesor

Samsung Galaxy S8 se skriva pod svojimohišje čipov Qualcomm Snapdragon 835. Osemjedni procesor deluje na 235 GHz. Grafični procesor je Adreno 540. Deluje na tehnologiji big.LITTLE, ki omogoča doseganje visoke zmogljivosti in dolgotrajnega delovanja pametnega telefona brez ponovnega polnjenja.
Lupina iPhone 4 je opremljena s quad-jedrom Apple A10 Fusion. Dva od njih delata na visoki frekvenci, ostali pa so nizki. To se naredi tako, da se je zmogljivost pametnega telefona in čas njegovega dela brez ponovnega polnjenja povečala. V tej številki, nedvomno, zmaga iPhone 7. Apple A10 čip je veliko bolj produktivno kot Qualcomm Snapdragon 835. To je praktično ni enake konkurente. Vendar pa je Apple vedno namestil svoje pametne telefone produktivnih čipov, ki ne porabijo veliko energije. Skoraj vsi moderni pametni telefoni zmanjšujejo zmogljivost v določenem časovnem obdobju. Na iPhone 7, se to zgodi veliko počasneje kot Samsung Galaxy S8.

Pomnilnik

Zelo pomembna značilnost pri izbiri pametnega telefona je spomin. Tudi tukaj lahko najdete bistveno razliko med temi pametnimi telefoni. Konec koncev, RAM za iPhone 7 je le 2 GB, medtem ko je Galaxy S8 4 GB. Vendar pa zaradi manjše velikosti zaslona in funkcij sistema iOS iPhone na neki točki deluje še hitreje kot Samsung. Celotna stvar je, da Android porabi več virov. V načinu večopravilnega delovanja se S8 počuti bolje in nima težav s tem. IPhone 7 ima nekaj majhnih težav. iPhone 7 je na voljo za nakup s pomnilnikom 3264128 in 256 GB. Samsung Galaxy S8 je edini - z različico 64 GB. Ta odločitev podjetja ni jasna, ker je to en uporabnikprostor bo preveč, drugi pa malo.

Kamera

Nadaljevanje primerjave iPhone 7 proti Samsung Galaxy S8, bomo razpravljali o zadnji kameri. V prvi in ​​drugi napravi pa ima 12 megapikslov. Vendar je to njihova edina podobnost. IPhone 7 je bil zasnovan za dolgo časa in opremljen z optičnim stabilizatorjem, in vsak piksel ima velikost 122 μm. V Samsungu je fotoaparat enak kot pri prejšnjem modelu - S7. Izdelana je s tehnologijo Dual Pixels, velikost pikslov pa je 14 mikronov. Posname kamero pametnega telefona Samsung Galaxy S8 bolje kot iPhone 7 samo pri šibki svetlobi. Razporejen je tako, da pri snemanju videa hitro združi 3 fotografije v vrsti, hkrati pa odpravi hrup in podrobneje nariše vse elemente. Kameri obeh pametnih telefonov snemata videoposnetke z ločljivostjo 4K. Trenutno je najvišja. To je precej težko odločiti, kdo bo zmagal bitko iPhone 7 vs Samsung Galaxy S8. Njihove kamere prenašajo vse barve in majhne podrobnosti pri ogledu fotografij na teh napravah. Spredaj obrnjeni iPhone 7 ima 7 milijonov slikovnih pik. Ustvarjen je s tehnologijo Retina Flash. Zaradi tega se dobro odstrani v slabih svetlobnih pogojih. Samsung S8 ima fotoaparat z 8 milijoni slikovnih pik in samodejnim ostrenjem. Zaradi tega se sephi na tem stroju podrobneje preberejo, vendar z nezadostno osvetlitvijo je bolje, da ne fotografirate.

Prilagoditev

Samsung Galaxy S8 ima funkcijo spreminjanja položaja gumbov v navigacijski vrstici. Tu lahko spremenite tudi barvo ozadja. Prilagodite lahko tudi možnost Vedno na zaslonu. Toda tudi po takih priročnih novosti nekateri lastniki tega pametnega telefonaZanemarjajo, da ni mogoče ponovno dodeliti gumba Bixby za druge procese. To je čudno slišati, ker na prejšnjih napravah iz Samsunga to nikoli ni bilo. Zakaj potem zameriti? Navsezadnje bi lahko podjetje brez uvedbe take funkcije.

Senzorji

Oba pametna telefona imata bralnik prstnih odtisov, merilnik pospeška in druge senzorje. Vendar pa ima Samsung S8 tudi funkcijo prepoznavanja obraza, kot tudi optični bralnik oči. Podjetje je pričelo z nameščanjem skenerja na prejšnjih napravah in ves ta čas se je ukvarjalo z njegovim izboljšanjem. Prepoznavanje obraza še ni dokončano, saj so nekateri uporabniki lahko zavajali to funkcijo. Tudi Galaxy S8 ima senzor srčnega utripa, vendar za to še ni bilo mogoče najti nobene aplikacije. V napravi iPhone 7 ni funkcij.

Baterija

Zmogljivost baterij teh naprav se zelo razlikuje. V Galaxy S8 je 3000 mAh, v iPhone 7 - 1960 pa mag. V tem primeru bi moral Samsung imeti več časa delovanja brez polnjenja, vendar to ne drži. IPhone 7 ima manjši zaslon, kar pomeni, da pametni telefon porabi manj energije. Platforma iOS ni energetsko intenzivna. Zato je težko reči, katera naprava bo delovala dlje brez polnjenja. Čeprav se v nekaterih primerih S8 izprazni hitreje, lahko pa se hitro polni. Pametni telefon popolnoma napolni zmogljivost baterije v samo 60 minutah. Lahko se polni z žico ali brez nje. Poleg tega se čas polne obremenitve ne razlikuje od tega faktorja. IPhone 7 se ne more pohvaliti s tako hitrim polnjenjem, saj je njegova tovarniška žica samo 5V. Prav tako je treba omeniti, da v obehpametni telefoni - Samsung Galaxy S8 in Iphone 7 - baterije, ki jih ni mogoče odstraniti. Zato v primeru okvare ne bo prišlo do neodvisne zamenjave. Za to se morate obrniti na servisni center.

Stroški

Eden od glavnih vprašanj izbire so stroški pametnih telefonov. Samsung Galaxy S8 je na voljo s samo 64 GB pomnilnika, zato je njegova cena 724 $. IPhone 7 prihaja z različnimi možnostmi pomnilnika, zato je njegova cena odvisna od števila gigabajtov. Najcenejša možnost je iPhone 7 s 32 GB pomnilnika. Njegova vrednost je 649 $. Različica 128 GB pomnilnika bo kupcu stala 749 $. Najdražja različica je različica s 256 GB pomnilnika, ki stane 849 $.

Povzetek

Izbira enega od teh dveh pametnih telefonov je nekoliko zapletena. IPhone 7 in Samsung S8 imata tako prednosti kot slabosti. Galaxy S8 izgleda zelo trdno, lahko poveča količino pomnilnika in nima fotoaparata z odlično kakovostjo fotografiranja. iPhone 7 deluje bolj gladko in porabi manj energije. Prav tako je zaščiten pred virusi in hekanjem. Morda je zato veliko znanih ljudi izbralo Apple izdelke. Iphone 7 Plus in Samsung S8 Plus imata tudi nekaj razlik. Slike ponoči na Iphone-u so čiste, celo premikajoči se predmeti so čisti. Samsung ima težave s tem, fotografije postanejo mastne in zamegljene. Galaxy S8 Plus izkrivlja vogale okvirjev. Tudi, razen kamere, so razlike v velikosti zaslona, ​​v primerjavi s Samsung S8 v Iphone 7 zaslon je manjši. Na tej razliki pametni podatki se ne končajo. Obstajajo razlike v pomnilniku pametnih telefonov: v Samsungu je več na 1 GB. Akumulator, vSamsung Galaxy S8 je v primerjavi z iPhone 7 več kot 600 mAh.
To bo končalo primerjavo naših pametnih telefonov. Če povzamemo, lahko natančno rečete, kateri pametni telefon je bolje kupiti. Vse je odvisno od potrošnikove želje in finančnih možnosti. Po analizi prejetih podatkov boste v prihodnosti lahko izbrali pravo izbiro. Kaj je boljše: Samsung Galaxy S8 ali Iphone 7 - odloči za vas in samo za vas.

Sorodne publikacije