Kako očistiti gostitelja na Windows 7 doma

Mnogi uporabniki aktivno uporabljajo računalnik vsak dan, poleg tega pa tudi operacijski sistem, ki je idealen gonilnik med uporabnikom in zmožnostmi strojne opreme železa, vendar veliko ljudi ne ve, da se računalnik lahko zamaši ne le navzven, ampak tudi znotraj - v globine operacijskega sistema. V tem članku bomo podrobno razpravljali o tem, kako očistiti gostitelja na operacijskem sistemu Windows 7. Ta veščina bo pomagala ne le sistemskim administratorjem za čiščenje trdega diska, temveč tudi aktivnim uporabnikom računalnika, saj je smeti v mapi »Host« zelo oblak sistem in jo obesi.


Kaj predstavlja gostitelj?

Večina računalnikov uporablja operacijski sistem Windows ali natančneje približno 80% svetovnega. Podatek je precej pomemben, saj so zaradi tega slabi razvijalci v Microsoftu dolžni vsakodnevno izboljševati operacijski sistem, včasih pa ga ne delajo zaradi precej pogostih razlogov - arhitekture. Da, ena taka beseda postavlja križ na milijone gigabajtov pomnilnika po vsem svetu, ker če pozorno pogledate, se skoraj vsaka druga mapa Windows z veseljem nabira v različnih logotipih, začasnih datotekah, predpomnilniku in še veliko več - in to Vse se imenuje smeti, zaradi česar je težko izvajati operacije s sistemskim jedrom.
Ste že kdaj opazili, da je datoteka na tem operacijskem sistemu iskana dlje kot drugi? Tudi pri telefonu z nizko porabo je iskanje veliko hitrejše. Vse za smeti. To soodpadki se nakopičijo postopoma. Ste prenesli novo aplikacijo? Smeti so postali večji. Ali ste program odstranili? Smeti so postali še večji.


Zato uporabniki sistema Windows pogosto izvažajo ali ponovno nameščajo sistem. V tem članku bomo opisali, kako očistiti gostitelje v sistemu Windows 7, saj ta datoteka shranjuje vse omrežne nastavitve. Če vaš internet ali računalnik zamuja, potem je ta članek za vas.

Osebno očistite gostitelje Windows 7

Najprej morate imeti reden program WordPad, če imate analogno podoben NotePad ++, potem je še boljši. Preden zaženete sistem Windows, morate ustvariti obnovitveno točko, a šele nato narediti vse. Najprej morate vse opozoriti: bodite zelo previdni, saj bodo navodila vplivala na najpomembnejše sistemske datoteke.
Navodila za čiščenje gostitelja na Windsor 7:
 • Odprite Explorer, nato pa pojdite na disk C.
 • Videli boste mapo Windows, gremo tja. Naprej v System32.
 • Ta mapa bo vsebovala veliko drugih map in datotek, vendar je treba najti samo gonilnike.
 • Zadnji dotik je mapa etc, sama gostiteljska datoteka.
 • Odprite s katerim koli razpoložljivim urejevalnikom datotek (ne le beležnico) in izbrišite vse pod imenom lokalnega gostitelja
 • Shranite datoteko ali ustvarite novo in jo nadomestite, ta metoda je včasih tudi zelo učinkovita.
 • Kako očistiti gostitelja v programu Windows 7

  Na tej točki bomo aktivno uporabljali program CCleaner, vendar zakaj? Program je popolnoma brezplačen, to je dobro in nične slabše od svojih neposrednih konkurentov in zato prevzame vodilne položaje ne le na računalnikih, ampak tudi na pametnih telefonih, ki uporabljajo Android OS.
  Navodila za čiščenje gostitelja v operacijskem sistemu Windows 7 z uporabo CCleanerja:
 • Prenesite program s uradne strani.
 • Namestite na vaš računalnik na katero koli razpoložljivo mesto, vendar je zaželeno, seveda, voziti C.
 • Zaženite program in pojdite na razdelek "Čiščenje". Kliknite gumb »Išči« in nato po iskanju kliknite »Počisti«.
 • To bo trajalo nekaj minut in računalnik bo podoben novemu.
 • Priporočamo tudi preverjanje registra, saj je to tudi kup smeti.
 • V mapo se lahko obrnete sami, da preverite, ali je bila celotna stvar odstranjena, saj je v nekaterih primerih, ko je na primer ta datoteka odprta v urejevalniku besedila, na voljo nobena operacija razen branja, zato preverite vse več krat

  V zaključku

  Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, kako očistiti gostitelja v sistemu Windows 7. To znanje bo zagotovo prihranilo veliko prostora na vašem disku in povečalo učinkovitost brskalnika, saj ne bo več dodatnih povezav. bolj moteče. Podobno čiščenje priporočamo vsaj enkrat na mesec, če pa ne prenesete ničesar, je to možno vsakih 6 mesecev. Če ne veste, kako se sami očistite, vam priporočamo, da računalnik napotite v servisni center, ker lahko nekaj po nesreči poškodujete, potem bodo popravila desetkrat dražja!

  Sorodne publikacije