Mikrofonske kamere: Pregled, specifikacije, funkcije in pregledi

Video povezava med prenosnimi napravami je fantazijska fantazija, ki se danes aktivno izvaja. In za organizacijo načina video povezave med stacionarnimi osebnimi računalniki so izumili spletne kamere, katerih najnovejši modeli so izdelani z vgrajenimi mikrofoni. Kaj je to?

Značilnosti
Spletna kamera z mikrofonom je praktična rešitev za mobilno delovanje v pogojih stalnega premikanja, saj ne potrebujejo dodatne povezave slušalk. Mikrofon se lahko razširi preko telesa in notranjega telesa. Značilno je, da je za zunanje mikrofone značilen čistejši in kakovostnejši zvok, v najnovejših modelih spletnih kamer pa lahko njihovi vgrajeni kolegi na tem področju dosežejo dostojno konkurenco.


Prednosti vgrajenih mikrofonov

Stroški takšnih naprav so precej visoki, vendar pa jih kompenzira zmogljiv funkcionalni. Na primer, zmožnost utišanja omogoča pogovor v prenatrpanih sobah, vgrajeni procesor mikrofona pa zatre te zvoke. Takšne kamere se zelo razlikujejo po ceni, ki bo vsakemu kupcu omogočila, da najde svoj model. Spletne kamere z mikrofonom delujejo brez gonilnikov in dodatnih pripomočkov. V načinu življenja je mogoče nastaviti glasnost signala, ki se prenaša na sogovornika (glas, zvok). Najprej pa (če mikrofon ne deluje na spletni kameri), morate preveriti nastavitve zvoka v programu. Zadnja generacijaSpletne kamere so opremljene z vgrajenim mikrofonom, ki močno poveča njihovo povpraševanje. Zato se proizvajalci osredotočajo na izboljšanje kakovosti zvoka mikrofona in njegovega brezplačnega prenosa prek interneta. Oglejmo si podrobnejšo oceno tega modela.


Sven IC-300

Sven izdeluje cenovno opremo. Ta spletna kamera velja za eno najbolj dostopnih. Zasnovan v lahkem, kompaktnem sijajnem ohišju, ga lahko pritrdite na katerikoli prostor v bližini računalnika. Naprava je opremljena s posebno sponko za pritrditev na monitor ali pokrov prenosnika. S široko bazo je na mizo nameščen IC-300. Drugo prijetno presenečenje je bilo obračanje tečajev, ki je fotoaparat odvijal pod potrebnim kotom. Vgrajeni mikrofon za spletno kamero pa bo odpravil potrebo po nakupu druge periferne naprave. Senzor CMOS (03 Mp), ki se nahaja v "srcu" ohišja, omogoča zajem videa pri ločljivosti 640x480 slikovnih pik (30 sličic na sekundo). Kamera z goriščno razdaljo 48 mm, tudi v slabo osvetljenem prostoru, zagotavlja svetlo sliko. Ostrino pa ročno uporabite s posebnim obročem v bližini kamere fotoaparata. IC-300 se, podobno kot pri podobnem modelu, poveže z računalnikom prek vrat USB, ne da bi bilo treba namestiti gonilnike ali drugo programsko opremo. Sven IC-300 je optimalna rešitev za uporabnike, redko kliče prek Skypea ali drugega programa, kakovost komunikacije tega modela je popolnoma primerna za te namene.

A4 Tech PK-7G

Ta model pripada proračunskemu razredu, vendar se nekoliko razlikuje od nezaželene oblike, ker ga ni mogoče pritrditi na monitor. Kamera je nameščena na široko stojalo in bistveno krade prostor na mizi. Izravnava pomanjkanje tečaja s sposobnostjo, da obrne 360 ​​na udoben položaj. Tako lahko fotoaparat med videokonferenco ni na zaslonu.
Naprava je opremljena s CMOS-matriko (640 x 480 slikovnih pik) s funkcijo za zajemanje fotografij in videa. Presenetljivo presenetljivo je razpoložljivost funkcij za samodejno prilagajanje v svetlobnih pogojih (samodejno ostrenje, nastavitev osvetlitve, ravnovesje beline). Če vas skrbi zasebnost omrežja, je to tisto, kar potrebujete, ker je opremljeno z vrati, ki zapirajo objektiv. Med drugimi funkcijami naprave - LED osvetlitev za nočni čas in hiter gumb za fotografiranje, ko morate takoj posneti zanimiv okvir.
Ta spletna kamera poleg operacijskega sistema Windows deluje tudi z operacijskim sistemom Mac OS. A4Tech PK-7G je spletna kamera z mikrofonom za Skype, ki je sprejemljiva za brezkompromisne uporabnike. To je bolje kot Sven IC-300 v smislu združljivosti z Apple stroji, vendar izgubi v nerodno oblikovanje zaradi nezmožnosti montaže na zaslonu.

Spletna kamera z mikrofonom za računalnik Genius Face Cam 1000X

Ta enota je dražja, vendar tudi bolj kakovostna kot prejšnja dva. Glavna adutna kartica kamere je CMOS video senzor z ločljivostjo 1 milijona slikovnih pik s hitrostjo slikanja 30 sličic /s in ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. Predvidena je uporaba digitalnega 3-kratnega zooma in fotografiranje (z zmerno ločljivostjo 1 MP).Kamera je nameščena tako na zaslonu kot na ravni površini, na desni strani pa je tečaj za obračanje. Na sprednji plošči kompaktnega telesa z ne-trivialnim vzorcem je objektiv in obroč za ostrenje, vendar ni zagotovljeno nobeno samodejno ostrenje. Vgrajen mikrofon zagotavlja visokokakovosten zvok pri komuniciranju na internetu. Ta model spletne kamere z mikrofonom je primeren za aktivne Skype uporabnike v operacijskih sistemih Windows, Mac OS in Linux.

Microsoft Life Cam Studio

Ker je naprava vodilna med Microsoftovimi spletnimi brskalniki, je naprava opremljena s senzorjem z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, omogoča fotografiranje v polni visoki ločljivosti in snemanje videoposnetkov visoke ravni visoke ločljivosti z jasno in bogato sliko. Širokokotna struktura leče lahko vzporedno vzame več ljudi in predmetov. Od bleščanja fotoaparat varuje zgorelo nad njim. Med pomanjkljivostmi so omejene zmožnosti programske opreme za popolno fotografiranje. Vprašanje blokiranja zajemanja Full HD videa je rešeno le z nakupom komercialnega paketa. Poleg tega samodejno ostrenje deluje precej počasi in mehko.
Life Cam Studio "oblečen" v kovinsko ohišje, varno pritrjen na monitor z gumijastim stojalom in možnostjo vrtenja za 360 stopinj. Tako kot druge spletne kamere z mikrofonom ima ta model odlično kakovost zvoka. Zaradi visoke občutljivosti se komunikacija izvaja tudi na razdalji nekaj metrov od naprave. Kamera deluje samo v operacijskem sistemu Windows. Microsoft Life Cam Studio je prava rešitev za redno komunikacijo s sorodniki,prijatelji in sodelavci. Za kakovostne avdio in vizualne funkcije pa boste morali plačati ustrezno količino.

Logitech HD Prowebcam C920

Ta vodilni model švicarske blagovne znamke skriva prefinjeno zasnovo prefinjenega funkcionalnosti, ki bo privlačna tudi najbolj zahtevnim uporabnikom. Glavne značilnosti:
  • produktivna matrika, odstrani Full HD-video (z AVC H. 264 funkcijo stiskanja za prikaz jasne slike v realnem načinu;
  • fotografiranje s spektakularno ločljivostjo (15 MP);
  • uporaba tehnologije Logitech Fluid Crystal, optimizira video prikaz in barvno ujemanje ter video nad zvokom; skrij stereo za odpravljanje hrupa vanje mikrofon. Spletna kamera Logitech spremljevalec zagotoviti visoko kakovost zvoka, tudi če bo komunikacija potekala v hrupnem okolju.
  • Zaključek

    Kot je razvidno, na trgu spletnih kamer prevladuje raznolikost za vsak okus in torbico. Dovolj je, da se odločite samo za nabor želenih funkcij in stroške, ki ste jih pripravljeni plačati, in imeli boste na voljo napravo, ki bo radostno komunicirala z ljudmi, ki so daleč stran.

    Sorodne publikacije